Jump to content

february

Korisnik
 • Broj objava

  65
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O february

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ne spadam ni u jednu o kategorija koje sam citirala u postu iznad sivkovog. Ali da, vidim sad da je pametnije ovo što ste sugerirali - tako ću i napraviti. Na pismeno da sam van Hrvatske. Hvala puno.
 2. "(1) Osobi na službi u oružanim snagama ili policiji, osobi u kopnenom, riječnom, pomorskom i zračnom prometu, osobi koja je lišena slobode ili joj je na drugi način ograničeno kretanje, dostava se može obaviti preko zapovjedništva, uprave, drugih službenih tijela, odnosno pravne osobe u kojima je zaposlena ili u kojima se nalazi." "(1) Vojnim osobama, pripadnicima redarstvene vlasti i pripadnicima pravosudne policije poziv i drugi dopisi se dostavljaju, osim na način predviđen ovim Zakonom, i preko njihova zapovjedništva, odnosno neposrednog zapovjednika."
 3. Poštovani, za mjesec dana idem na GO i biti ću izvan Europe. Radim u jednom ministarstvu i sudjelujem kao svjedok na sudu povremeno, vezano uz posao. Znam da je praksa kod nas da pisarnica zaprimi poziv za službenu osobu koja je pozvana. Bez obzira da li je navedeno na kuverti da je to za Marka Markića ili samo piše naziv tijela. Mene brine što ako ja dobijem taj neki poziv na sud, pisarnica ga preuzme, dakle potpiše primitak i onda se ja ne mogu odazvati jer me nema ni blizu? Odnosno - smije li uopće itko preuzimati poštu ako je navedeno igdje na kuverti da je za Marka Markića? Zatim, mo
 4. Sorry, sorry, ono prvo su trebali biti članci iz Kolektivnog ugovora. Državni sam službenik. Članci Zakona o radu koje vi navodite su ustvari isti u ZOR-u i našem kolektivnom. Po tome, ja se moram vratiti, čekati 8 dana da se odluči o toj zaštiti dostojanstva i tek onda ako ništa od toga imam pravo prestati raditi ako sam u roku od 8 dana sve dao na sud. Ili? Ok, ajmo se vratiti na prvi dio mog posta - mogu li na temelju ovih psihijatrijskih nalaza imati argumente za premještaj, ili ne? I može li na isto radno mjesto ali u drugom gradu ili ne? I evo još jednog - državni službenik j
 5. A zar nije po Zakonu o državnim službenicima? Čl.79-83, povjerljivi savjetnik? A ima i nešto što je zove povjerenik za etiku, po Etičkom kodeksu državnih službenika. U tome i je kvaka, ne znam kome se obratiti. Nemam namjeru ići na sud, tako da ustvari moram raditi kroz sve to, ako sam dobro razumio? Ništa više ne kužim.
 6. Zbog mobbinga sam završio na bolovanju. Psihilog - nalaz koma. Psihijatar - isto tako. Maltene me hoće hospitalizirati. Radim u državnoj službi i već sma par puta tražio premještaj, no, ili nije predviđeno planom pa nema mjesta ili ne spadam u onu kategoriju "mora se premjestiti zbog obiteljskih ili zdravstvenih razloga". Kako je stanje na poslu takvo da se ja jednostavno ne mogu vratiti (ne želim ulaziti u detalje), zanima me mogu li ovi nalazi poslužiti čemu, ili to treba biti neko specijalno vještačenje ili, ili, ili....što?! Jer, naime, kako je riječ o psihi, naravno da će netko to izvrta
 7. Imam isti problem. Doduše, ja ništa ne mogu dokazati. Dakle, kad je netko zainteresiran za "uzeti" me u svoje ministarstvo, onda kontaktiraju moje trenutno ministarstvo, ovi im kažu da me trebaju i da neće odobriti moj premještaj, i ja dobijem pisani odgovor ministarstva u koje sam se javila da eto, ne trebaju nekog mog profila. Iako nije tako. I što sad ja mogu poduzeti? U situaciji sam da ću dobiti otkaz čim dođe još od šefa sin raditi (nije teško nekome smjestiti ako se želi), do onda im trebam, a kad dobijem otkaz, nema ni prmještaja ni posla.
 8. Ne znam pod koji pdf bi ovo spadalo, pa neka moderatori premjeste ako treba. Nakon što se poslovni subjekt ugasi - smije li se i dalje voziti vozilo sa oznakama poslovnog subjekta? I ako ne, tko može kažnjavati to, tko je za to nadležan?
 9. Evo našao sam jednu stariju temu: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/75461-premje%C5%A1taj-iz-jednog-ministarstva-u-drugo-ministarstvo-hitno
 10. Radi mu Ministarstvu X. Želim promijeniti posao. Moje radno mjesto ne postoji ni u jednom drugom ministarstvu. I sad, znam činjenično da je kolega napravio isto, bez da je bio natječaj u ministarstvu u koje je prešao, jednostavno je "bilo mjesto upražnjeno", on je prešao u to drugo ministarstvo, opći dio DSI je imao položeno, pa je polagao poslije samo posebni dio za to radno mjesto. (naravno, ne želi reći kako točno je to izveo) Ja sam se neki dan javio na jedan natječaj u drugom ministarstvu od ovog u kojem radim. I sad, ja ne znam - budući je raspisan natječaj, nužno je da idem na testi
 11. Molim ako mi netko može poslati primjerak odštetnog zahtjeva, da vidim kako se to piše. Mail adresu dam preko poruka.
 12. Može mi netko reći da li je dobio putne troškove (konkretno za vlak) z DSI, i na temelju čega ih je tražio, odnosno na temelju čega je ostvario pravo na njih. Ili je to do "volje" nadređenih ili ljudskih potencijala ili slično? Nadalje, može li se za to ostvarit pravo na dnevnicu?
 13. Ja bi skrenuo pažnju na dio "u moje slobodno vrijeme". Što, bili ste pozvani da dođete u tvrtku na testiranje u vrijeme kad niste radili? Editirao moderator Preporučam autoru teme da, ako želi dobar savjet, zbilja bude potpuno iskren u vezi problema, jer je upravo taj dio jako važan - da li je bilo za vrijeme radnog vremena ili ne.
 14. Tražim po stranicama HZZO-a...svugdje nalazim da je bitno samo prebivalište, ne boravište. I ne razumijem onda zašto moram HZZO-u javljati promjenu boravišta - zar neće HZZO automatski znati da sam promijenila boravište kad me novi poslodavac prijavi sa novom adresom? I u kojem opet to roku moram? (znam da je 8 dana od promjene podataka, tako nekako, no, otkad ja brojim tih 8 dana?) Da li da to idem "srediti" čim prijavim boravište, a prije početka radnog odnosa ili to mogu tek kad me poslodavac prijavi?
 15. Dobro, sad smo se konačno razumjeli, to je najvažnije. Hvala puno na strpljenju. Dakle, zdravstveno/mirovinsko će mi sređivati novi poslodavac u travnju (u međuvremenu se sam prijavljujem kao nezaposlen, to znam). MUP i poreznu moram sam. U novom gradu. I onda obavijestiti HZZO o novom boravištu (gdje? u mjestu prebivališta ili novog boravišta?)
×
×
 • Napravi novi...