Jump to content

ivanbek

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ivanbek

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Koliko vidim, prema novom kaznenom zakonu koji se sprema, seksualno uznemiravanje će se progoniti po službenoj dužnosti i neće biti zastare. Znači li to da netko tko ima saznanja o takvom kaznenom djelu će moći podnijeti prijavu i ako nije on sam žrtva tog djela - primjer: menadžer u nekoj tvrtci koji seksualno uznemiruje više zaposlenica?
 2. Poslao sam mailom policiji tko je bio u autu prilikom počinjenja prekršaja. Na isti mail sam poslao i da mi ne šalju na adresu boravišta, nego prebivališta. Poslije ništa nije dolazilo. Ako prekršajni raspiše potragu, bi li to znao općinski sud s obzirom da se vodio kazneni postupak. Znači, ako općinski ništa nije dobio, znači li to još uvijek da je moguće da je prekršajni raspisao neku potragu., a da bez obzira što se vodi kazneni postupak to općinski "ne zna".
 3. Prebivalište je stalno isto, na boravište su poslali, ja odgovorio, i 2 tjedna poslije se vratio na adresu prebivališta, ali je boravište ostalo upisano još 10 mjeseci jer nisam odjavio.
 4. Može li osoba biti spriječena pri prijelazu granice RH, eventualno pritvorena, ako se pred nekim sudom vodi postupak protiv nje, a nije dobila nikakav nalog od suda. Radi se o prekršajnom postupku, dobio sam od policije što mi se stavlja na teret, poslao odgovor, preselio na drugu adresu, i sad ne znam je li moguće da su slali neke naloge na staru adresu, ja ih nisam dobio, pa da imam problema pri prelasku granice i sl. Pretpostavljam da ne jer je prekršajni, ali molim odgovor.
 5. Ubijanje dobiti je namjerno prikazivanje manje dobiti kako bi se isplatila manja dividenda suvlasnicima/dioničarima neke tvrtke. U konkretnom slučaju vlasništvo je bilo 50:50, jedna tvrtka kupuje udio druge te za tu godinu namjerno ubija dobit kako bi morala što manju dividendu platiti bivšem suvlasniku. 1. Kome prijaviti "ubijanje" dobiti? Ako bivši suvlasnik nije upoznat da se radilo o ubijanju dobiti. Je li dovoljno prijaviti njima pa nek prijavljuju ako hoće. Radi se o javnoj tvrtki pa je pitanje koliko će se željeti zamjeriti, ionako nisu njihovi novci u igri nego poreznih obveznika.
 6. Može li se nakon nepravomoćne presude tražiti dogovor s drž. odvj. da on podnese žalbu u korist okrivljenika, a zauzvrat okrivljenik otkrije novog počinitelja kaznenog djela ili nešto slično? Žalba npr. na presudu kazne rada za opće dobro koja bi postala uvjetna. 1. Koliko je često da drugostupanjski sud preinači kaznu rada za opće dobro u uvjetnu kaznu (razlog: nedovoljno uzimanje u obzir olakotnih okolnosti npr.) te koji su sve razlozi za te slučajeve. 2. Koliko je često preinačenje ako okrivljenik između nepravomoćne i roka za žalbu postane od nezaposlene zaposlena osoba. Koliko
 7. ivanbek

  Rad za opće dobro

  Kad se određuje boravište za rad za opće dobro? Ako trenutno imam boravište u jednom mjestu, a promijenim ga tjedan dana prije pravomoćnosti presude, u kojem mjestu obavljam rad za općedobro?
 8. Koja su prava okrivljenika nakon ročišta na kojem je ujedno sudac na kraju i objavio presudu, tj. kaznu dodijeljenu okrivljeniku dok napisana presuda ne dođe do okrivljenika. Smatra li se da još nije donijeta nepravomoćna presuda i mogu li se davati novi dokazi ili ukazivati na nešto?
 9. ivanbek

  Rad za opće dobro

  Kako se određuje koje točno poslove osuđenik na rad za opće dobro radi? Netko radi fizičke poslove - guljenje krumpira, sastavljanje pozornice i sl., a netko u uredu kopira - ima li tu diskriminacije?
 10. ivanbek

  Rad za opće dobro

  Može li se rad za opće dobro odrađivati u mjestu drugom od mjesta boravišta/prebivališta? Ako se radi o selu koje ima 200 stanovnika, koje potpada pod jedan grad, a osuđeniku je recimo puno lakše obavljati rad u drugom gradu te koji bi sve razlozi za to bili prihvatljivi?
 11. Hvala na odgovoru, ali kako pristupiti DO. Ako kažem unaprijed da postoji još jedan sudionik kaznenpg djela, što to povlači za sobom? Ponovno se otvara istraga, odgađa ročište, može li se uopće sklopiti dogovor o smanjenju kazne ako uspije DO osuditi tog 4. itd.? Mogu li tražiti strožu kaznu ako se ne uspije osuditi tog 4.? Mora li sudac prihvatiti dogovor? Možda najvažnije - je li moguće da sudac odredi istražni zatvor za nas trojicu dok se ne izvrši istraga o 4.? Je li i on u opasnosti da završi u istražnom zatvoru?
 12. Trenutno ne postoje, ali recimo da bih mogao relativno lako dokazati.
 13. recimo da u jednom slučaju razbojništva, postoje 3 okrivljenika. Kazneno djelo je počinilo njih četvorica. Može li neki od ovih 3 otkriti državnom odvjetništvu četvrtog, a zauzvrat tražiti dogovor o smanjenju kazne dok kazneni postupak još traje - ročišta. I na koji način točno? Kako pristupiti DO - znam 4. koji je sudjelovao - što mi možete ponuditi zauzvrat ili uopće ne spominjati to nego nekakvo uopćeno pitanje/molba, što već, drž. odvj.? Molim odgovore i u inbox kako bih proširio raspon informacija koje mogu dati.
 14. Ali o sucu znam samo ime koje piše u optužnici. Kako da nađem broj? Na web-stranicama postoji samo broj centrale i ured predsjednika suda. Centrala mi je rekla da se javim sucu.
 15. Što kada se ne radi o vozaču u pijanom stanju, nego o onome koji je otišao s mjesta nesreće, vrijedi li isto s obzirom da kasniji bijeg nije utjecao na prvobitno nastalu štetu?
×
×
 • Napravi novi...