Jump to content

ivanbek

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ali o sucu znam samo ime koje piše u optužnici. Kako da nađem broj? Na web-stranicama postoji samo broj centrale i ured predsjednika suda. Centrala mi je rekla da se javim sucu.
 2. Što kada se ne radi o vozaču u pijanom stanju, nego o onome koji je otišao s mjesta nesreće, vrijedi li isto s obzirom da kasniji bijeg nije utjecao na prvobitno nastalu štetu?
 3. Kako kao okrivljenik mogu ostvariti pravo na uvid u spis predmeta? Je li dovoljno otići na sud i tražiti ili treba podnijeti podnesak u sudsku pisarnicu? Zvao sam sud da bi mi rekli da to moram vidjeti sa sucem, kako mogu dobiti spis na uvid što mi nema smisla, pogotovo jer još nije održano ni jedno ročište (optuznica je podignuta).
 4. Ako osiguranik neke osiguravajuće tvrtke sudjeluje u nesreći u kojoj je kriv te je prouzročio materijalnu štetu na autu ili povredu pješaka, te zatim oštećena osoba podnese odštetni zahtjev osig. tvrtci, nakon čega (nakon svih potrebnih pravnih radnji) osig. tvrtka oštećenom isplati iznos odštete, je li praksa da osig. tvrtka nakon toga traži povrat sredstava od svog osiguranika (ili ga tuzi) koje je dala oštećenom u slučaju da se radi: Pr. 1. Vozaču (osiguraniku) koji je skrivio nesreću u pijanom stanju Pr. 2. Vozaču (osiguraniku) koji je skrivio nesreću i pobjegao s mjesta nesreće
 5. Sin od 19 godina je uplatio nekome na tekući račun 200 eura za "informaciju" o nekom rezultatu na kladionici. Sve je išlo preko fejsa gdje mu je taj dao broj tekućeg i banku (Hypo). Sad se ne javlja naravno. Dakle, ne znamo ime ni prezime. Zanima me mogu li tražiti od banke da mi da ime i prezime toga čovjeka, mogu li tražiti nekakvo stopiranje te uplate ili ako ne može ništa od toga kakva je tužba najbolja i ima li smisla te bi li mi mogli onda i sina tužiti zbog pokušaja klađenja na namještenu utakmicu iako se kasnije pokazala kao nenamještena? Hvala unaprijed na odgovoru!
×
×
 • Napravi novi...