Jump to content

Policija na vrata zbog privatnih poruka


ivanbek

Preporučene objave

Prije mjesec dana krim policija mi je došla na vrata zbog sumnjivih poruka u kojima se navodno spominje terorizam i Danijel Bezuk. S obzirom da u nikakvih porukama nisam spominjao Bezuka rekao sam da ne znam o kakvim se porukama radi. Pokazao sam im twitter profil u kojem je link na jednu objavu koja prikazuje statistiku terorističkih napada. Poruka o kojoj se moglo raditi je poslana dan prije i spominje Plenkovića i terorizam, ne Bezuka. Poslana je preko Facebook Messengera preko profila na kojem koristim pseudonim, ali sam u porukama sugovorniku napisao pravo ime. Osim toga ništa - ni adresu, broj mobitela itd. preko čega bi me mogli naći samo preko toga. Policajci su rekli kako su dobili dojavu iz Ravnateljstva policije. S obzirom da je na prošlom radnom mjestu kružio trač (kojeg tad nisam ozbiljno doživljavao) da direktor tvrtke prijavljuje "neposlušne" radnike zbog navodne agresivnosti i SOA-i, a da sam se rastao od te tvrtke u lošim odnosima, s tim da nije naravno bilo nikakve agresije pa čak ni svađe, je li moguće da me je bivši poslodavac prijavio te da sam zbog toga završio na nekoj terorističkoj watchlisti? Također, mogu li zahtijevati od policije odgovor o čemu se radilo jer su mi rekli kako će mi javiti koje su to točno poruke sumnjive kroz par dana, a do danas nisam dobio odgovor. Također, je li takvo postupanje policije u skladu s internim pravilima i zakonom te što mogu poduzeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoguće je znati napamet od kud je došla prijava, ali između ostalog, moguće je i od bivšeg poslodavca ako je imao takva saznanja ili sumnje.

Policija te smije zvati na razgovor, a dužni su ti reći povod, tj. zašto te zovu, ali ne i kako su došli do te informacije.

Možeš otići kod njih i pitati one s kojima si pričao, a ako nisi zadovoljan odgovorom, možeš se žaliti na njihovo postupanje (direktno njima tamo, policijskoj upravi ili Ravnateljstvu policije, na bilo koji mail na internet stranicama), pa će netko provjeriti što su i kako radili, ali ćeš dobiti samo skraćeni odgovor - da je bilo sve po propisima. Ako nije, tako će ti i reći, pa ćeš moći i privatno tužiti (koga, ovisno o onom što utvrde) ako ćeš htjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija