Jump to content

nixz

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iz cijele grupe KP & KPP vuče se ukupno 10 pitanja. Od toga je 5 iz KP-a, 5 iz KPP-a. Od pitanja iz KP-a 4 su iz općeg dijela, a 1 iz posebnog dijela ili značenja zakonskih izraza (zzi). Tako je barem bilo na prošlom roku (rujan 2010.) - ja osobno sam vukao pitanje zzi pravna osoba, tako da nisam odgovarao niti jedno k. d. Drugi kolega je isto vukao zzi, a treći je imao k.d. Ako se vuče pitanje iz posebnog dijela, tj. k.d., dobije se zakonski tekst koji se može pročitati za vrijeme skiciranja (kratko vrijeme od cca. 2 min, između vučenja pitanja i početka odgovaranja) ili dok drugi kolege odgovaraju, ali se ne smije isčitavati u vrijeme odgovaranja. Drugim riječima, trebalo bi ga naučiti u vrijeme u kojem se može čitati. Mislim da na prethodnim rokovima pitanja iz KP-a nisu bila podijeljena po sustavu 4+1, već se iz cijelog KP-a (opći dio, posebni dio, značenje zak. izraza) vuklo 5 pitanja. Tako se moglo desiti, iako malo vjerojatno, da netko odgovara samo posebni dio, a netko samo opći.
  2. GPP - SKRIPTA PO PITANJIMA: http://www.megaupload.com/?d=QQN7CBA9
  3. Evo, pridružujem se i ja Zbirkom poezije "Pravosudni". Većina materijala je prikupljena s Legalisa,ostatak je nov. Ni jedan od ovih popisa pitanja / skripti nisam sam napravio (veliko hvala kolegama/kolegicama koje jesu), ali mi se čine dosta kvalitetnim, pa k'o voli nek' izvoli. Sadržaj zbirke je u .jpg (slika) formatu, jer mi se nije dalo popisivati (ima toga dosta) Sadržaj: http://www.megaupload.com/?d=UP61193H Zbirka poezije "Pravosudni": http://www.megaupload.com/?d=47PYXLBQ Naravno, odričem se svake odgovornosti zbog uporabe, zlouporabe ili nedovoljne uporabe objavljenog. Sretno s učenjem!
  4. Kolegice tom_penny, zamolio bih da mi mail s presudama pošaljete na nxz@gawab.com. Unaprijed hvala!
  5. Da li kod nemogućnosti ispunjenja ugovora o darovanju, koja je nemogućnost nastala namjerom/grubom nepažnjom darovatelja, darovatelj odgovara i za vrijednost darovane stvari ili samo za štetu koju je stvarno pretrpio? Primjer: Darovatelj daruje nekretninu (livadu) obdareniku. Obdarenik se ne neko vrijeme ne upisuje u zemljišne knjige (z. k.), te je u z. k. još uvijek upisan darovatelj. U međuvremenu, darovatelj proda predmetnu nekretninu poštenoj 3. osobi, koja se u z. k. upiše kao vlasnik. Obdarenik potražuje naknadu štete, jer se ugovor o darovanju više ne može ispuniti (dar je sada vlasništvo poštene 3. osobe). Ima li pravo potraživati i protuvrijednost nekretnine ili samo npr. protuvrijednost za propale sadnice (koje je kupio u nadi sadnje na darovanoj livadi). Što je s očekivanom dobiti koju bi mogao ostvariti sadnjom i uzgajanjem istih? Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija