Jump to content

dickan

Korisnik
  • Broj objava

    196
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    dickan je dobio reakciju od mutavi u Kupnja stana - izvadak iz knjige položenih ugovora   
    Knjiga položenih ugovora formirana je prilikom prodaje stanova dotadašnjim nositeljima stanarskog prava početkom devedesetih, jer se kupci nisu mogli uknjižiti kao vlasnici stanova zbog nesređenih zemljišnih knjiga.
     
    Sada je to "zamjenski" vlasnički list za stan. Možete slobodno postupati s povjerenjem u izvadak iz knjige položenih ugovora. Banke prihvaćaju izvatke iz knjige položenih ugovora kao vlasničke listove, odobravaju kredite i upisuju svoje hipoteke u C listu izvatka iz knjige položenih ugovora. Po sklapanju ugovora bez problema ćete se uknjižiti kao vlasnik u knjizi položenih ugovora.
     
    Prvotni prodavatelj stana (najčešće općina/grad) jamči za pravo vlasništva na zemljištu ispod zgrade i onoga koje služi za redovnu upotrebu zgrade (okućnica zgrade).
     
    Ipak, provjerite radi sebe zemljišnoknjižno stanje katastarske čestice na kojoj je zgrada izgrađena (piše vam u izvatku iz knjige položenih ugovora). Sve je ok ako je na zemljištu kao vlasnik upisano društveno vlasništvo ili općina/grad. S vremenom će se knjiga položenih ugovora i zemljišna knjiga "povezati", odnosno poduložak iz knjige položenih ugovora u kojem je upisan stan poništit će se, a vi ćete kao vlasnik stana biti upisan u zemljišnu knjigu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija