Jump to content

songoku

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozz!! Hvala vam sto ste odgovorili i sto ste se potrudili pisati o ovoj temi. Idući dan nisam otisla na posao, a iz opreza, da nebi on moj nedelazak naveo kao razlog odkaza, sam ga večer prije nazvala i pitala dali je to sigurno da sam dobila odkaz i da vise ne moram dolazit, na sto je on odgovorio da je i da netrebam vise dolaziti. taj razgovor imam snimljen tako da to nemoze navesti kao razlog. svjesna sam da moram napisati prigovor te cu to i napraviti. kontaktirala sam i besplatnu pravnu pomoc te danas imam sastanak s odvjetnikom koji je ponudio svoju pomoc pa cemo viditi sta on kaze na sve to. hvala jos jednom sto ste odgovarali i javljacu se s informacijama o tjeku dogadjaja. pozzzzzz!!!
  2. Hvala na odgovoru!!!!! tak sam i planirala jer tako stoji i u starom i u novom zakonu. Ja sam vec obavijestila poslodavca da on krsi zakon i da je taj odkaz koji je on meni dao nistavan. Na sto mi je odgovorio da njega ne zanima zakon i da on moze napravit sta god zeli i cak se prijetio policijom sa samo njemu poznatim razlogom. Ja cu sigurno kako kaze zakon u roku od 15dana nakon sto mi je urucen odkaz poslodavcu poslati prigovor. i znala sam da na to imam pravo. Moje pitanje je zapravo, posto je ocito da ce on moj prigovor bacit u kos, sta poslije pisanja prigovora, dali da angaziram odvjetnika ili samo da sjedim na cesti skupa s mojim nerodjenim djetetom??????
  3. Poštovani! Situacija je sljedeća: prije 2 dana sam obavijestila svoga poslaodavca da sam trudna nakon obavljenog pregleda. Danas nakon sto sam odradila svoju smjenu kod tog poslodavca, nazvao me je i rekao da sutra ne mora doci na posao te da sam dobila odkaz i da ce mi poslati moje papire na kucnu adresu. Kao razlog odkaza je naveo da mu se nisam jucer na moj slobodan dan javila na mobitel. Iako radim od 7.11. ove godine, prijavio me je tek 19.11. ove godine i to za stalni radni odnos na neodređeno vrijeme. Čitali smo: Zakon o radu (NN br. 149/09, dalje kao: Zakon) odredbom članka 71., propisuje zabranu otkaza za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, odnosno u roku od petnaest dana od prestanka trudnoće ili prestanka korištenja tih prava. Te pošto ja ulazim pod ovaj zakon kao trudna osoba i ovaj me zakon štiti, te je očito kako se moj poslodavac želi rijesiti mene kako nebi imao dodatne troškove kada ostvarim pravo na porodiljni, a taj moj poslodavac nema opravdani razlog za odkazivanje ugovora o radu na neodređeno. Molila bih Vas ako mi možete pomoći što trebam raditi sada kada je on meni rekao da sam dobila odkaz tj rekao da ne dolazim na posao, jer se nikada nisam našli u ovakoj situaciji te me zanima što sada trebam napraviti jer mislim da je moj poslodavac prekršio već navedeni zakon na štetu njegove zaposlenice, odnosno, u ovom slucaju mene.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija