Jump to content

Hrlee

Korisnik
  • Broj objava

    74
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

1514 pregleda profila

Postignuća

  1. Pozdrav, baka je umrla, ali je zadnjih 20 godina plaćala posmrtnu pripomoć. Ugovor ću staviti kao prilog da se jasno vidi što se tada dogovorilo i potpisalo Uglavnom, sada dolazimo do problema da Posmrtna Pripomoć ne priznaje kompletan trošak nekih od akata u ugovoru, već traži da se za iste nadoplati ( iznos od oko 400 eura sveukupno ) Ne priznaju trošak stavke 1. Grobno mjesto na redovnom gradskom groblju ( moramo nadoplatiti oko 350 eura ) Ne priznaju trošak stavke 5. Svećenik - vođenje pogreba i misa zadušnica ( moramo oboje organizirati u vlastitom aranžmanu ) Za sve navedene točke bi oni trebali snositi sve troškove, jer tako i piše u ovome ugovoru. Izvlače se na foru da je " cijena pogreba i svega ostaloga skočila zadnjih godina ". Napominjem da u svih 20 godina plaćanja niti u jednom trenutku baka niti bilo tko od obitelji nije ni na koji način obaviješten da se neki troškovi neće priznati ili se neće priznati u cijelosti, niti je potpisivan nikakav anex ugovora, niti je ikakva obavijest ikada bila poslana na adresu niti iskomunicirana. Nego se jednostavno svih 20 godina plaćalo sukladno ugovoru ( zadnjih godina i iznosom veća rata ), te se temeljem istog očekivalo da je 100% troškova pokriveno. Molim vas za preporuku kako postupiti, kome se obratiti, kako se postaviti prema Posmrtnoj Pripomoći, te kako ostvariti navedene točke koje ne priznaju, a za koje je jasno u ugovornu naznačeno da pokrivaju.
  2. Pozdrav svima Zaposlenik radi u državnoj firmi, te je trenutno na bolovanju Na bolovanju je od sredine prošle godine, te mu je ostalo 17 dana godišnjeg za prethodnu godinu Bolovanje će trajati još sigurno 2-3 mjeseca Poslodavac kaže kako se taj "stari" godišnji može iskoristiti do 31.06, ili inaće propada. Postoji li pravo radnika na isplatu tih 17 dana godišnjeg, s obzirom da je na bolovanju, i nije u mogućnosti iskoristiti te dane?
  3. Poštovani, artikl je reklamiran u trgovinu u garantnom roki zbog neispravnosti. Riješenje garancije je taj da sam dobio novi proizvod, po zakonu, dobivam li novu garanciju na taj proizvod, i ako da, možete li mi citirati dio zakona koji o tome govori (Radi se konkretno o PC slušalicama) Hvala i lijep pozdrav
  4. Koliko je prošlo od kupnje? Je li kupljeno preko interneta? I koji je bio razlog povrata, tj. koji razlog si njima napisao u mailu?
  5. Pozdrav, radim u dvije firme, u jednoj na puno radno vrijeme (od početka godine), a u drugoj na nepuno radno vrijeme (čl. 61 st.3 ZOR) od 01.06. Zanima me kako ide procedura za obračun poreza na dohodak na kraju godine ( hoću li morati dodatno platiti porez ili ću dobiti povrat poreza). Ide li taj obračun automatski ili moram osobno dostaviti neke podatke ili obrasce u poreznu upravu na kraju godine?
  6. mislim da da, mirovina je bila oko 750kn
  7. Kao nasljednik, imam pravo na obiteljsku mirovinu. Jedan od uvjeta je redovno skolovanje te sam isto prekinuo u 9 mj. Dakle od 10.mj nemam više pravo na obiteljsku mirovinu. Primao sam i pomoć Grada Zagreba u iznosu od 400kn mjesečno. Imam li prava na tu pomoć i dalje, ili isto tako nemam od 10.mj. kao niti obiteljsku mirovinu?
  8. Nisam, s obzirom da se isto nigdje ne spominje, barem ne u A1 uvjetima ( bilo općim uvjetima bilo uvjetima vezanim za promociju )
  9. Poštovanje, Jedan teleoperater ima novu promociju, za korisnike bonova, ako se prenese broj u njihovu mrežu, u određenoj tarifi se dobiva duplo interneta Ja sam broj prenio iz usluge X, aktivirao tarifu, ali dodatan internet nisam dobio Upitom na Facebooku, odgovorili su mi, citiram: "vidim da je broj prenesen iz X. Ponuda ne vrijedi za X jer je X dio ovog operatera i takva promjena se smatra promjenom brenda, a ne mreže" U uvjetima same promocije nema nikakvog govora o ovome, a i jedini razlog prijenosa broja je bio upravo zbog ove promocije. U prilog posta stavljam i uvjete. Kome se obratiti u vezi ovoga? Uvjeti korištenja Promocije.pdf
  10. Najvjerojatnije ce doci do promjene jer poslodavac kod kojeg cu se zaposlit na puno radno vrijeme još nije ništa točno rekao kada ce me zaposliti. Može li me poslodavac kod kojeg radim subote prijaviti na 5 sati tjedno, a da ja tek kasnije ( rok od tjedan do mjesec dana ) potpišem ugovor sa drugim poslodavcem na puno radno vrijeme. Hoću li imati taj poslodavac kod kojeg cu na puno rv imati kakvih problema prilikom prijave mene na mirovinsko / zdravstveno itd. ukoliko ja prije potpisem na nepuno radno vrijeme s drugim. Nadam se da shvaćate što želim pitati, ako ne, mogu i dodatno objasnit, jer sam malo nespretno napisao
  11. Došlo je do malog obrata situacije. Možda se neću odmah zaposliti. Zanima me ako me poslodavac kod kojeg radim subote, prijavi na par sati (neki minimum ), a ja se tek kasnije ( u roku tjedan, mjesec,dva ) zaposlim u ovoj drugoj firmi na puno radno vrijeme, hoću li to moći ili će mi opet trebati nećija suglasnost? Je li tu prolazi ono " Čl. 101. st. 4. ZOR: Ako je u vrijeme zasnivanja radnog odnosa poslodavac znao da se radnik bavi obavljanjem određenih poslova, a nije od njega zahtijevao da se prestane time baviti, smatra se da je radniku dao odobrenje za bavljenje takvim poslovima.
  12. Dakle onda me drugi poslodavac samo prijavi na do max. 8 sati tjedno i to je to? (Ali možda jednostavno i dobijem tu suglasnost iako nemam nikakvu konkretnu informaciju, tek ću ići na razgovor za posao za mjesec dana, ali u neslužbenom razgovoru o zapošljavanju samo rekao da radim u drugoj firmi i da bih htio nastaviti tamo raditi kad se zaposlim. ( trenutno sam na studentski ugovor u obje firme )
  13. Nisam još sklopio ugovor niti sa jednim poslodavcem. Tek planiram kroz cca. dva mjeseca pa želim unaprijed imati pravu informaciju
  14. U redu, hvala Vam na odgovoru. Samo imam još jedno pitanje. Daje li poslodavac suglasnost u samom ugovoru o radu ( te je sastavni dio ugovora ) ili se suglasnost daje naknadno kao zaseban dokument/ugovor? Ukoliko se daje naknadno, kako se osigurati ako mi poslodavac obeča dati suglasnost, da stvarno i da suglasnost? ( da se ne bi nakon potpisa ugovora poslodavac predomislio )
  15. Pozdrav, planiram se zaposliti u jednoj firmi na puno radno vrijeme (pon-sub) te također želim raditi u još jednoj firmi (samo subote navečer) [ rad u prvoj firmi je od ponedjeljka do petka te subotom do 15h, a u drugoj počinjem subotom u 18h ] Dakle rad u drugoj firmi ne bi utjecao na rad u firmi u kojoj bih bio prijavljen na puno radno vrijeme. Kako da me druga firma prijavi? Čitao sam zakon o radu te sam našao informaciju da mi prva firma mora dati suglasnost za rad u drugoj firmi. Je li moguća samo takva prijava ( na nekoliko sati u drugoj firmi ) ili je moguće i raditi na npr. ugovor o djelu ili slično? Te ukoliko mi prva firma ne da suglasnost, kako mogu raditi u drugoj firmi, ili ne onda ne bih mogao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija