Jump to content

zelbic

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    zelbic je dobio reakciju od bobo3 u Postoji li gornji limit na trgovanje Njuškalom?   
    Želim izvjestiti o svojem konačnom susretu sa inspektoricom u carinskoj upravi, mislim da je poučno!
     
    Večer prije sam još jednom pročešljao nekoliko zakona, i ustanovio da sve što sam saznao u 2 telefonska razgovora zapravo odgovara članku 7. Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.
    Sutradan na saslušanju je pokazalo me upravo zbog toga terete, znači za oglašavanje, dok je sama prodaja od sekundarnog značaja.
    http://www.zakon.hr/z/472/zakon-o-zabrani-i-sprječavanju-obavljanja-neregistrirane-djelatnosti
     
    Na saslušanje sam zaista došao u svojstvu osumnjičenika. Kako me nisu upozorili da mogu dovesti branitelja (a trebali su po zakonu), dobro je da sam proučio spomenuti Zakon i shvatio o čemu se radi.
    Rekli su mi čak, i da su predhodne osumnjičenike, a to su bile ženskice koje kupuju masu krpica na H&M sniženju, obuku jednom pa stave na Njuškalo, novčano kaznili.
     
    Ja sam donio dokumente koji dokazuju da 1) sam profesionalni umjentnik, 2) po ugovorima izrađujem glazbena i multimedijska djela (pa tako i koristim ovdje spornu opremu za izradu istih).
    To me svrstava pod članak 5. stavak 2 istog zakona, te se moja aktivnost NE BI trebala uzeti kao neregistirana djelatnost.
     
    No to nije pomoglo, jer je mišljenje inspektorice da sam stavio previše toga na oglas. Napominjem da Zakon ne propisuje nikakvu količinsku vrijednost. Moj je prosjek nekih 6 oglasa godišnje u zadnjih 5 godina, ali njoj je bilo sporno što sam samo u 2 ipo mjeseca ove godine stavio 8 oglasa.
    Zaista, to je već dovoljno za tešku robiju ili streljanje.
     
    Nakon pola sata raznih pitanja, izvukao sam isprintan spomenuti zakon, i rekao ispektorima:
    Dakle o ovome se radi, zar ne? Ovaj batrljak od zakona na 2 ipo stranice teksta, se čini da je 2011. sastavljen upravo zbog Njuškala, nisam pravnik ali očito je da ima nedorečenosti i da se takoreći svaki oglas može tumačiti kao reklamna djelatnost…
     
    Tu su se inspektori malo zagledali u mene, pa jedan reče - da, istina je da ima nedorečenosti.
     
    Da skratim:
    za svoj grijeh, tj. stavljanje 40-ak oglasa svojih osobnih rabljenih stvari tokom 5 godina na Njuškalo, možda ću se provući bez novčane kazne… ali ako ne budem ništa više oglasio ove godine.
     
    VJEROVALI ILI NE.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija