Jump to content

ankebut

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Obratite se poreznoj upravi...
  2. Ne tumačite dobro. Uvjet za sticanje prava na godišnji odmor je 6 mjeseci neprekidnog rada a ne 6 mjeseci staža osiguranja. Naime, Vaša supruga je ostvarila 6 mjeseci staža osiguranja a ne 6 mjeseci rada u spornoj godini. Svrha godišnjeg odmora je da se zaposlenik odmori od rada, a kako je zaposlenik protekli period nije proveo na radu nema ni pravo na godišnji odmor. S druge strane, u narednoj godini se može koristiti samo dio godišnjeg odmora, odnosno uvjet za sticanje prava na godišnji odmor u narednoj godini je da je zaposlenik prvi dio godišnjeg odmora iskoristio u protekloj godini.
  3. U registraciji firme je navedena osoba ili i osobe ovlaštene za zastupanje...
  4. Vaš problem se otprilike definira kao remećenje reda i mira, prema tome obratite se policiji. Kažete da Vam je smiješno zbog toga ići na policiju, pa nećete odmah zbog toga ići na sud. Sud je obično zadnja adresa, zar ne?
  5. Nije obavezno da morate biti u inspekciji, jednostavno napišite pismeni podnesak i pošaljite poštom na adresu. Inspektor će djelovati temeljem tog podneska, usput osravite i broj telefona i kontaktirat će Vas u slučaju potrebe za nekim pojašnjenjem.
  6. Prije nego što podnesete tužbu sudu obratite se nadležnoj inspekciji rada. Ako oni ne riješe problem, onda će Vam njihov odgovor na podneseni zahtjev za inspekcijski nadzor biti od velike koristi tokom vođenja sudskog spora.
  7. Takav sporazum se ne bi mogao nazvati ugovorom o djelu, nedostaje mu bitan elemanat, tj. konačan rezultat: da se nešto napravi...
  8. Pogledajte čl. 87 Zakona o radu RH. Poslodavac nema pravo na takvo djelovanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija