Jump to content

deelighted

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U tijeku smo sporazumnog razvoda, a živimo odvojeno 9 mjeseci. Ja imam novu vezu i problem je u tome što bivša ne dozvoli da dijete (8 god.) upoznaje moju odabranicu. Ona se želi upoznati sa njom i brani djetetu da prima poklone od nje, da ju viđa i da provodimo vrijeme svi troje zajedno. Također u CZSS sam izjavio kako sam dijete ostavio bivšoj radi djetetovog dobra, jer znam koliko je dijete njoj privrženo zbog njene manipulacije djetetom, te jer je kada sam odlazio izjavila kako mi nikada neće dati dijete da živi sa mnom. Međutim u centru sam također izjavio kako je moja želja da dijete živi sa mnom jer smatram da sredina u kojoj sada živi nije zdrava za razvoj djeteta. Međutim, odgovor je da u sporazumnom razvodu se podrazumijeva da smo se dogovorili oko svih detalja pa i oko skrbništva djeteta. Uvažava li se moja izjava ili ne prilikom dodjeljivanja skrbništva? Ja i dalje nemam namjeru otimati dijete sve dok ono samo ne bude rasudilo što želi i s kime želi živjeti. Ovo sada smatram nametnutim. Također, smijem li dijete voditi u novu obitelj koja ga je izvrsno prihvatila i kojoj se i ono samo raduje i želi susrete i prije izricanja razvrgnuća braka?
  2. Ako je zahtjev predan na sud to bi trebalo ići brzo. A ako imate malodobnu djecu oni proslijeđuju vaš zahtjev na CZSS. Centar ima rok od tri mjeseca za rješavanje vašeg slučaja.
  3. Prenio bih na sebe nekretninu, ali sam u tijeku brakorazvodnog postupka. Trenutno je u tijeku procjena centra za soc. skrb zbog malodobnog djeteta. Postupak je na sudu pokrenut sporazumno. U bračnoj zajednici ne živimo zajedno 6 mjeseci. Da li, ako prenesem na sebe nekretninu, ona postaje samo moje vlasništvo na koje još zakonski trenutna supruga nema pravo raspolaganja ili brak još uvijek fiktivno vrijedi i ona može tražiti pola nekretnine?
  4. Zahvaljujem vam na odgovoru.
  5. Da li po zakonu, osoba može postati vlasnik nekretnine njenim dugoročnim korištenjem. Naime, do mojeg posjeda je kuća sa zemljištem čiji vlasnik ju je potpuno zapustio. Kuća je leglo miševa štakora a možda i zmija. S obzirom da je i bez klasičnih betonskih temelja ( građena je nakon II sv. rata. ) počela je propadati u zemlju, lagano na jednu stranu ( prema cesti ). Susjed sa druge strane posjeda kosi travu na navedenom posjedu, koristi ga za parkiranje svojih radnih strojeva i automobila, odnosno uživa posjed kao da je njegovo vlasništvo. Ali na dijelu posjeda iza kuće koji je do našeg posjeda, stoji otpad i na tom dijelu ni ne kosi travu tako da je sve zaraslo u korov, a ograda na međi, koja je nama na južnoj strani je devastirana i propala. Taj susjed se koristi tim posjedom već nekih 5 ili 6 godina. Može li on doći u posjed vlasništva nad objektom nakon nekog vremena? Možemo li natjerati vlasnika objekta da sanira otpad uz među i počisti objekt iz kojeg nam dolaze miševi i štakori?
  6. U posjedu smo, trenutno, poljoprivrednog zemljišta koje se ne koristi dugo vrijeme. U zemlji je postavljeno nekoliko raznih cjevovoda državne i lokalne infrastrukture. Iz tog razloga ne možemo niti prenamijeniti zemljište u građevinsko. Sada smo dobili zahtjev za polaganje još jednog cjevovoda. Kako su prethodni cjevovodi postavljeni u doba Jugoslavije te nisu bili u našem vlasništvu nismo se očitovali o ikakvoj naknadi vlasnicima cjevovoda. međutim ne želimo postavljanje još jednog cjevovoda jer nam je time zemlja ionako obezvrijeđena. S obzirom da od postojećih se ne smije graditi ništa na udaljenosti do 30m, a nemam namjeru korisiti zemlju za ikakvu obradu jer smatram da je zbog postojećih vodova tlo zagađeno za proizvodnju ikakve kulture. Da li je postavljanje ikakvog cjevovoda od državne važnosti, te može li nam država oduzeti zemljište ukoliko odbijemo polaganje cjevovoda? Možemo li tražiti da otkupe naše zemljište i po kojoj cijeni? Prvi prijedlog koji su nam dali je bio da smo dužni dozvoliti polaganje bez ikakve naknade. Sada je već uključena i nekakva siromašna jednokratna naknada. Možemo li tražiti trajnu godišnju naknadu za korištenje? Možemo li tražiti naknadu i za već ranije postavljene cjevovode, tj. odštetu za proteklo razdoblje te za nadolazeće? Hvala.
  7. U privatni objekt, bilo stan ili kuća, nema ti pravo nitko upadati, pa čak niti policija bez pravo valjanog naloga. Inkasatori to znaju i zato idu na foru "APP". Kad dođe, samo ga lijepo otpravi bez ikakvog objašnjenja. Bude li ikakvih prijetnji možeš mu se još i ljubazno nasmiješiti. Ako ti je već nabio pretplatu, učini kako su prethodnici rekli. odjavi TV i stvar rješena. pretplata se ne plaća za gledanje programa, već za posjedovanje tv prijemnika. Nedavno sam čak čuo i prijedlog zakona, da će se prilikom kupovine u prodavaonici sklapati i ugovor o pretplati. Ne znam da li je taj prijedlog u proceduri ili je to bila samo patka.
  8. Posjed do mene je prazan, tj. na njemu nitko ne živi. na posjedu je kuća i gospodarske zgrade u zapuštenom stanju. Susjed do njega uživa taj posjed na način da ga održava, kosi travu i sl te na njemu parkira svoja osobna i radna vozila. Naravno da se po njemu neprestano šeće i uživa u promatranju zbivanja na mojem dvorištu. Osobito ga uznemirava moj pas koji je dok nema nikoga na dvorištu, zatvoren u boxu ( 12 m2 ). Pas je miran i ne laje dok nikoga nema. No, susjed se šeta po tom posjedu sa pištoljem za koji sam provjerio, nema dozvolu. Čovjek je oko 70 godina i prilično je neugodan. Imali smo verbalni duel prije par godina i od tada ne razgovaramo. Njegova perad svakodnevno dok nas nema, prelazi ili boravi u našem voćnjaku, a ponekad se zalete i u dvorište. Jutros je stajao uz ogradu i prijeteći prstom mahao mojoj supruzi, ( bez riječi ) nešto zbog psa jer je lajao na njega dok je stajao uz ogradu i gledao ga. S obzirom da je alkoholičar, bojim se da bi u takvom stanju, s obzirom da mu nismo po volji mogao i zapucati na nas, što se jednom i dogodilo. Bio sam u voćnjaku i nisam ga vidjeo dok nisam čuo pucanj. Bio je 200 m udaljen od mene. Ne znam kamo je pucao, ali mi nije bilo ugodno. Što mi je činiti sa takvom osobom?
  9. Da li netko dugogodišnjim korištenjem tuđeg posjeda za neko određeno vrijeme može tražiti pravo na vlasništvo tog istog posjeda?
  10. Suprugina baka je svojem sinu, (suprugin otac) poklonila svoj dio nekretnine, prije 2 godine. No uz ugovor u kojem se ja obvezujem za tu nekretninu isplatiti odrđen iznos, a ona se odriče ikakvih potraživanja u budučnosti kao i njeni potomci. Odmah po tom ugovoru, ženin otac je taj dio nekretnine prenio na svoju kći ( moju suprugu ) a mi smo kompletnu nekretninu potom podijelili na suvlasništvo nje i mene. E sad, bi ona nakon dvije godine osporila taj darovni ugovor, njemu, i želi svoj dio natrag. A mi smo već napravili podosta radova na nekretnini i kad smo uložili prilično novca a i imamo i hipoteku na toj nekretnini. Može li ona povući svoj darovni ugovor s obzirom da u drugom ugovoru piše da se ja obvezujem na isplatu i da se ona odriče ičega oko nekretnine u budučnosti?
  11. Mogu ti popuš... Niti jedan inkasator ili kontrolor ne smiju ući na vaš posjed, kuću, stan, bez naloga i pratnje službenih osoba ( policije ). Dakle jedino uz vaš pristanak. I na tu foru cimaju loosere. Ne postoji način da vas privoli da priznate ili platite bilo što. Nikada do sada niti jedan policajac u mojoj županiji nije išao u pratnju zbog pretplate, jer niti jedan sudac nije izdao nalog za pretres zbog neplaćanja pretplate. Dakle, za sada nema straha. Zakon je na našoj strani. A HRT pokušava na viku provesti nekakve labave zakone. Postoji rupa i možete se bez problema služiti njome. Ja sam dva kontrolora otjerao iz dvorišta. Prijetili su mi famoznim uređajem, a samo sam im rekao neka slobodno rade što žele. Jer znam da muljaju i verbalno će pokušati sve da vas navuku. Ali nemaju baš čvrste zakonske osnove za to. Osim ako vas zavidni susjed prijavi. Ali ni tada nemaju baš neke osnove. Susjed može insinuirati bilo što. Dok nema sudskog naloga, ne padajte na fore!
  12. Najčešće se možeš izvući na nekoliko načina. A nedavno su neki bili opisani u auto klubu. Djeluju bez problema jer sam ih ja nekoliko puta koristio. Dakle, pronađeš fino, nekog rođaka iz inozemstva i prijaviša da je s tvojim vozilom počinio prekršaj. Drugi je da navedeš barem pet osoba koje su se u to vrijeme koristile tvojim vozilom i da ne znaš tko je točno upravljao vozilom u datom trenutku. Ako su te uslikali, slika se ne može koristiti protiv tebe na sudu. U svakom slučaju mogu ti staviti soli na rep.
  13. Pomoć za rješavanje! Bijah u Murteru na otoku Murteru. Uđoh automobilom pored marine, gdje je znakovima označena zona parkiranja i postavljeni aparati za naplatu. Međutim. Znakovi su postavljeni uz cestu. A na toj cesti je autobusno stajalište. Sa tog stajališta je ulaz na neasvaltirano parkiralište, i nije označeno i uređeno nikakvim znakovima. Stoga sam pretpostavljao da se znakovi ne odnose na dotično. No, međutim dočekala me na povratku čestitka od 80 kn. Ne bih se uopče žalio, ali smatram da nije uredno označeno da se i na dotičnom naplačuje parkiranje. Ne bi li na ulazu trebao također biti znak. Osim toga, to parkiralište nije čak ni osvjetljeno, tako da se ne vidi gotovo ništa. Tim više što je na stajalištu stajao autobus koji je zaklanjao rasvjetu sa ulice. U izvatku odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole (Službeni glasnik Šibensko-kninske županije br. 9/06 stoji da se korisnikom parkirališta smatra vlasnik vozila, evidentiran u MUP-u prema registracijskoj oznaci. Znači li to da ne vrijedi fora da je mogao voziti netko drugi? Piše i da Nalog za plaćanje ugovorne kazne izdaje osoba ovlaštena za kontrolu te na odgovarajući način, pričvršćuje na vozilo. Da se dostavljanje naloga smatra urednim i kasnije oštećenje ili uništenje nema utjecaj na valjanost dostavljanja te ne odgađa plaćanje. Što ako ga je netko uništio prije nego sam ja došao do auta. Ako ga je vjetar odnio ili ne znam što, ako ga nisam uočio? Ne mogu mi dokazati da sam nalog uistinu dobio u ruke. Da li da platim kaznu ili ne? Sutra mi istiće rok za plaćanje. Imam li ikakve osnove za izbjegavanje plaćanja. A definitivno smatram da parkiralište nije propisno označeno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija