Jump to content

mrs.greenbird

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mrs.greenbird objavio

  1. Hvala na pojašnjenju! Bila sam jučer u Mirovinskom i pravnica mi je isto tak objasnila. No ipak - nisam ja penzić tipa Šeks - otišla na jedan dan pa da se vraćam na isto radno mjesto u istu firmu. Sve firme u kojima sam do mirovine radila su propale. Što stare - propale nakon pretvorbe, što novo osnivane ali nekonkurentne prema velikima. U mirovini sam više od 5 godina i sad se nešto nudi van moje struke pa se raspitujem. Puno sreće svima koji nađu posao!
  2. Bok svima Je li moguće zaposliti se uz (prijevremenu) starosnu mirovinu bez da se ista prekida i kako krenuti, koga obavijestiti? HZMO? Našla sam neki članak u kojem se objašnjava da je to moguće na pola radnog vremena no nisam pronašla da li se od prihoda moraju odmah plaćati neke dače ili sve ostaje "po starom" odnosno ima li poslodavac osim mog prihoda još neka izdvajanja. Hvala unaprijed znalcima na pomoči i mogućem odgovoru da ne lutam bespučima birokracije. članak: http://www.poslovni.hr/hrvatska/dosad-1384-umirovljenika-iskoristilo-mogucnost-rada-uz-mirovinu-291020
  3. Ok hvala na odgovoru. Da li se na (jednog dana) ostavinskoj postojanje Ugovora može i prešutjeti? Znam da se Ugovor upisuje u posjednovni list kao zabilježba. Da li se ja moram negdje pismeno očitovati kako bi isti bio brisan iz posjednovnog lista? Ako trebate više detalja može privatnom porukom.
  4. Je li moguće nakon smrti primaoca iz Ugovora o doživotnom uzdržavanju, na ostavinskoj raspravi - odbiti pravo nasljedstva odnosno stupanja u posjed nekretnine i tako odricanjem predati istu krvnim srodnicima? Dugačka je priča o tome kako i zašto, no ako ja (snaha) kao davatelj uzdržavanja nasljeđujem nešto, pošto nisam krvni srodnik trebam platiti porez na nekretninu a u drugoj opciji krvni srodnici unuci (moja djeca) ne plaćaju ništa. Nisam sigurna da li sam ovaj post napisala na pravom mjestu - ne snalazim se za početak naj bolje ovdje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija