Jump to content

GordanS

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    GordanS je reagirao na G-man u Pomoć. Kako do pravomočne presude   
    Po mom mišljenju, ova prva tužba obzirom se smatra kao da nije ni podnesena, ne prekida rok zastare. Ova druga zasada prekida.
     
    No, prema detaljima, vaše šanse da se toga u potpunosti riješite su vrlo, vrlo male.
  2. haha
    GordanS je reagirao na Ruby_Danderfluff u Pomoć. Kako do pravomočne presude   
    Nažalost, po novom ZPP-u, ako koja od stranaka ne dođe na pripremno ročište, sud će raspravljati s prisutnom strankom, te može odgoditi pripremno ročište, osim ako se radi o sporu male vrijednosti (do 10.000,00 kn), gdje ako tužitelj izostane s prvog ročišta, a uredno je pozvan, smatrat će se da je povukao tužbu, osim ako se na istom ročištu tuženik ne upusti u raspravljanje.
     
    No, tužba koja je odbačena ili povučena, smatra se kao da nije niti podnesena pa se može ponovno podnijeti. Rješenje problema prema kojemu MORH više neće pokretati postupke protiv vas vidim u tome da potpišete izvansudsku nagodbu ili sporazum prema kojemu MORH nema nikakvih potraživanja prema vama, a vi možete pokrenuti i parnicu za utvrđenje da tražbina prema vama ne postoji, ali s obzirom da ste očigledno potpisali ugovor prema kojemu ćete vratiti novac za školarinu ako ne odradite dvije godine, ne vjerujem u uspjeh takvog postupka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija