Jump to content

Dada xyz

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, Mama i tata su kupili dio kuce, manji dio kuce njeni roditelji.. nakon smrti roditelja njihov dio su nasljjeidli Mama i njen brat koji se odselio i nikad vise pitao za kucu...on je umro i taj dio je naslijedila bratova zena i 2 sina. I tu je s njihove strane stalo nasljedivanje.( nisu znali ,htjeli ili nesti trece..) Sinovi su umrli prije majke 90 tih godina.1 sin je bio ozenjen i nije imao djece vec zenu za koju smo osmrtnicama saznali da je umrla.ne znamo niti adresu gdje je zivjela. 2 umrli sin ima zivu zenu i 1 dijete... Znam da bi oni trebali pokreniti kod suda naknadno zaostalu imovinu..i napraviti diobu..Zena od 2 sina je kontaktirana da se to rijesi,njen sin odmahuje rukom bude se to rjesavalo i tu opet staje priča.Ponudili smo da mi platimo to.rjesavanje.nista Dakle, oni vise od 50 godina ne pitaju niti uzivaju niti popravljau niti ulažu u kucu vec moja mama. Mi bi to htjeli rjesiti dok je mama jos živa.. Sto nam predlažete, imamo li pravo na dosjelost,imamo svjedoke iz ulice.. Lp Dada
  2. hvala na odgovoru , tako sam s i ja protumacila , ali zbunio me gornji upit..
  3. Interesantno pitanje o kome nisam niti ja razmišljala. Pitanje iz moje perspektive. Kuća je suvlasništo 1/3 mene, 1/3 moje teta, 1/3 mog strica. Planiram napisati oporuku. Dali ja u oporuci mogu navesti svoju sestričnu kao nasljednicu 1/3 te kuće?
  4. moja mama i njene sestre, te bakina šogorica ( žena od bakinog brata, umrla 1995) te 2 sina ( jedan pokojni od 1992 , jedan od 1998). Njihovi udjeli su mali, ali ipak se vode kao vlasnici .
  5. Bakin brat je nasljedio dio kuće ( prije 40 godina) , nakon smrti upisani su vlasnici 2 sina i bakina šogorica. Ostali vlasnici su moja mama i njene sestre . 1 sin od bakinog brata je umro prije majke(1992) ( ima suprugu i posvojenog sina) a drugi nakon majke (1998) i ima suprugu i 1 sina. Tu više nitko nije te dijelove prijavljivao za nasljedstvo iako su znali . Moja mama i sestre žive u toj kući i ulažu sve te godine u nju. Imate kakav savjet, imaju li pravo sudskim putem tražiti te dijelove jer ih vlasnici ne potražuju i ne ulažu u kuću već više od 40 godina..?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija