Jump to content

Potpis2015

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Potpis2015 objavio

  1. Samo da se nadovezem da je cijena 2400kn realna za veze proteze,kada su u pitanju 2 zuba. Ako ste u prvoj situaciji kombinirali nesto s tri zuba,onda cijena vrlo lako mize narasti i do 7000kn.Na wironit protezu pokriva HZZO,imate na nju pravo svakih 5god. Treba reci da postoje razlicite vrste takvih konstrukcija (npr.teleskop proteze) koje uopce ne pokriva HZZO,a takoder su Wironit proteze.Tako,da treba razluciti sto je prvi stomatolog predlagao.
  2. Kao prvo,postoji kosarica usluga koje pokriva HZZO i ona koju ne pokriva. Takoder,ukoliko nemate dopunsko osiguranje,duzni ste platiti razliku izmedu osnovnog i dopunskog osiguranja. Druga stvar: te "kopce" odnosno ankeri/attechments,spadaju u dio usluge koju HZZO kosarica ne pokriva niti osnovnim niti dopunskim osiguranjem. Dakle, morate platiti punu cijenu za svaku. Kao trece, doktori dentalne medicine,ne lupaju cijene.Postoji pravilnik na HKDM o minimalno propisanim cijenama usluga. Time hocu reci,da dr.dent.med. moze postaviti cijenu istu ili vecu od propisane.Za to sto ste naveli,cijena je realna. I cijene stomatoloskih usluga su sirokog raspona,sto je dopusteno, jer nema propisanog zakonskog maksimuma. Razmislite samo koliko godisnje novaca potrosite na servis automobila ili koliko potrosite na odlaske frizeru/kozmeticaru i sl.? Ovime cinize nesto za svoje zdravlje i rade vam visokoobrazovani strucnjaci koji snose svu odgovornost za taj rad,koji su se skolovali 18god. minimalno da bi radili tak posao.I kao sto znate,estetika je skupa,a uvijek postoje besplatna i izuzetno skupa rjesenja. Zamislite kako bi bilo da svi imaju pravo na besplatnu operaciju nosa iz estetskih razloga? I ima jedna zanimljiva i ironicna izreka u stomatologiji:Bog vam 2 puta da zube potpuno besplatno,treci put ce vas skupo kostati..Malo sam se nasalila,ali cuvajmo ono sto smo dobili na dar od prirode.
  3. Inspekcija rada-Bilo bi dobro kad bi imali neki dokaz. Ako ste član sindikata, požalite se njima. U tom slučaju oni šalju inspekciju.
  4. Kod sporazumnog otkaza nemate pravo na otpremninu niti na naknadu sa zavoda. S tim otkazom poslodavac pokusava izbjeci placanje otpremnine.
  5. Poslodavac mi je dao poslovno uvjetovani otkaz-tehnološki višak. U otkazu navedeno je da nemam pravo na otpremninu. Radim u firmi vise od 10 godina, na neodređeno. Papir s otkazom sam potpisala, no nisam dobila svoj primjerak gdje je potpis i zig firme. Zanima me sljedece, da li trebam za svoje potrazivanje otpremnine pisati Zahtjev za zastitu prava radnika, što učiniti ukoliko odluči povući odluku o otkazu nakon što dobije taj zahtjev i otkaže mi ugovor na drugi način? Radim još 2 tjedna, a rok za slanje ZZP je jos tjedan dana.Dakle tjedan dana bih trebala trpiti torturu na poslu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija