Jump to content

hpehf

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

589 pregleda profila
  1. Možete li navesti par primjera odluke suda za podjelu imovine bankovnih računa u slučaju da: 1.Supružnici više od godine dana ne žive na istoj adresi.Jedan od supružnika ima prijavljeno boravište na drugoj adresi. 2.Nemaju zajedničku djecu 3.Oboje su zaposleni 4.Samo jedan supružnik je suvlasnik stana gdje su ranije živjeli supružnici
  2. Imam Toefl ertifikat (engleski jezik) i diplomu pravnog fakulteta te položen državni ispit. Gdje se obratiti za polaganje za sudskog tumača za engleski? Koje uvjete treba ispunjavati?
  3. Nisam siguran dali postavljam pitanje u ispravnu grupu... Dobio sam posao u Austriji. Planiram tamo ostati dulje vremena raditi (nadam se do zlatnog sata) Zanima me što ovdje moram odjaviti/prijaviti prije nego li odem tamo? (Porez, prebivalište itd.) Ugovor o radu mi završava 16.08, a tamo bi trebao početi 01.09. Bio bih vrlo zahvalan ako bi mi netko mogao reći kako redom sve napraviti.
  4. Traži me poslodavac izjavu o članovima kućanstva. Što da napišem za: 'Radi ostvarivanja prava na_________'?
  5. Ima li radnik pravo na isplatu godišnjeg odmora ako da izvanredni otkaz zbog neisplate plaća?
  6. Na što se ovo konkretno odnosi i kako doći do brojčanog posatka? Naime, u pravilniku o radu stoji: ' Najniža osnovna plaća radnika nemože biti manja od najniže plaće propisane posebnim zakonom'. Ako netko može ovo malo objasniti.? Ako što znači, radno mjesto je VSS.
  7. U ZOR-u čl. 116 stoji :Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku od petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji. Pitanje: Kako se gleda na ovo ako poslodavac nije isplatio plaću za 3 mj. uzastopno? Dali je spomenuto ispunjeno ako se izvanredni otkaz podnese 15 dana nakon što nije isplaćena plaća za 3 mjesec uzastopno, ili treba dati izvanredni otkaz, 15 dana nakon što prva plaća nije isplaćena?
  8. Zvao sam pravnu službu HZZ po pitanju moje problematike, te sam doio odgovor da, da bih bio umogućnosti ostvariti naknadu sa zavoda u mom slučaju, morao bih dostaviti nekakv akt iz kojega je vidljivo da poslodavac nije u mogućnosti iplatiti plaću. Zanima me kakav je to akt i kako da dođem do njega? Pretpostavka je da mi poslodavac neće sam napisati nikakav akt ili potvrdu ili bilo što treće! Što da napravim?
  9. Hvala puno! Meni bi hzz onda isplatio 80% ugovorne plaće, zar ne? Ne onaj minimalac od 1700 kn? Samo da napomenem, ja imam od zadnje 3 plaće: 2 u punom iznosu, a ova zadnja je 20%.
  10. Kako da ostvarim prava za naknadu sa biroa kada dam izvanredni otkaz, jer mi poslodavac ne isplati cijelu plaću nego samo 20% iznosa koji stoji u ugovoru o radu. Listu također dobijem ali samo sa 20% iznosa. Šta da napravim? One fore sa obabještavanjem poslodavca nepuše, jer to završi u smeću. Jedino ako dođe do suda. Meni je jedino u interesu se makniti iz firme i ostvariti naknadu sa biroa dok ne riješim drugi posao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija