Jump to content

FLATRON

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam jedno pitanje. Nakon razvoda braka dobila sam pravo na alimentaciju, dvoje studenata i malodobno dijete ukupno 1800 kuna. Da li imam zakonski pravo na veću alimentaciju i ako imam kako da to ostvarim? Hvala
  2. Prije tri godine kupila sam nekretninu na kredit i nisam u mogućnosti plaćati pa me zanima da li moram platiti porez na dobit?
  3. Za vrijeme kad sam trebala otvoriti porodiljski dopust nisam ga otvorila i sa tim nisam upoznala mirovinsko pa oni ne znaju da za to vrijeme sam imala pravo koristiti porodiljski i nema me kod njih u evidenciji. Da li mogu sada kad je zatvoren obrt i ostaje samo dugovanje obratiti se nekom tko me može uputiti gdje i koga da pitam za taj period i kako ga priznati i da li mi za to treba odvjetnik i kakav odvjetnik i kako ga naći. Činjenice su da obrt ne postoji, zatvoren je ali je ostao dug a ne znam što da napravim, kako da ostvarim svoja neostvarena prava i na koja prva vrata da pokucam? Hvala na odgovoru! Dobar i budala dva brata!!!!!!!!!!!
  4. Imam jedno pitanje vezano za porodiljski dopust koji nisam iskoristila i dugovanje prema poreznoj za taj period. Sve to može biti malo čudno ali je istinito. Obrt je radio za vrijeme dok sam bila trudna i vodio se na moje ime iako sam ja samo bila formalno vlasnik a moj bivši suprug je radio. Knjigovodstvo je vodilo svoj posao. Obzirom da nisam ni dolazila u taj obrt a financije je vodio moj suprug. Nakon šest mjeseci saznala sam da ne primam porodiljnu naknadu i ostalo. Nakon toga dobila sam još jedno dijete i suprug je otišao s drugom. Danima radim da preživim u podstanarstvu i dug prema poreznoj iznosi sada oko 100.000 Kuna. Da li postoji neki način da se prizna ta 1 godina porodiljnog i da mi to porezna prizna obzirom da tada netrebam plaćati doprinose. Ima li kakva šansa da se riješim tog duga obzirom da mi je plaća 2400 na račun i 1000 na ruke. Ako nešto nekome pada na pamet neka se javi.
  5. Napravili smo dio kuće ali nikad to nismo legalizirali. Nakon rastave braka suprug ne priznaje svoje pravo na taj dio kuće. Da li djeca zajedno sa majkom mogu sudjelovati u legalizaciji tog dijela obzirom da je puno nenamjenskih i kartičnim kredita podignuto da bi se to napravilo.?
  6. Prije dvadeset i pet godina napravili smo kuću na otoku i usmeno se dogovorili sa prijašnjim vlasnikom o korištenju puta do kuće. Novi vlasnik je napravio kuću ne želi nam dati pravo na korištenje tog puta. Mi nemamo nikakve papire za kuću. Da li je moguće da nam on samo tako oduzme put i ako nije što nam je činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija