Jump to content

franc7

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je franc7 objavio

  1. Imaju li poslodavci koji zapošljavaju hrvatske branitelje stariji od 55 godina kakve pogodnosti. Ako da, molio bih Vas da me uputite gdje bih to mogao proučiti ili da mi kažete nešto o tome
  2. Stomatolog mi je rekao da imam duboki zagriz, a i prednja dva zuba mi se krive, tako da bi trebao nositi ortodonsko pomagalo. Zanima me kako se cijene istih kreću, i imam li ja kao redovni student pravo na kakav popust od HZZO-a (ako može konkretne cifre u kunama)
  3. Molio bih Vas da mi odgovorite na ovo pitanje jer je HITNO! Trebam ići u invalidsku mirovinu i zanima me mora li moja dokumentacija ici sudskom vjestaku ili povjerenstvu u zupaniji kojoj pripadam, ili se to moze riješavati u zagrebu, jer mi je ondje liječnik specijalist kod kojeg se lijecim i koji mi izdaje prijedlog za mirovinu (opce prakse je u mojoj zupaniji), neovisno o mojoj zupaniji i tijelima koja se u nj nazale?? molio bih da mi netko odgovori
  4. moram li papire za mirovinu na komisiju slati u svojoj županiji ili to sve mogu rješavati u zagrebu jer mi je ondje doktor?
  5. hoće li, ako predam prigovor, ići ubrzanim putem ili kad stigne? ponavljam, frend mi ima kaznu iz 4.mj i još mu ništa nije stiglo na prigovor?
  6. Molo bih vas da netko odgovori na moja gore navedena pitanja.
  7. ta točka 3 mi nije jasna.kako je kazna tolika? općenito mi nije jasno kako može moja vožnja na mopedu 10min donijeti odjednom kaznu od 6700kn? nije li to previše. Ako napišm prigovor, hoće li se to rješavati u kratkom vremenu ili kad dođe na red?jer znam da mi je frend dobio kaznu za vožnju poslije 23h u 4.mj i još mu nije ništa stiglo na prigovor p.s..hvala liepa na odgovorima
  8. VPrije jednom mjesec dana uhvatila me policija. Naime vozio sam moped thomos automatik. Danas mi stiže kazna od suda s ovim trima točkama pod kojima sam kriv: 1. vožnja bez kacige čl. 114. st. 2 = 700kn 2. vozilo nije registrirano čl.241 st.9 -1000kn 3. vlasnik vozila nije sklopio Ugovor o osiguranju vozila čl. 4 st. 1 kažnjiv po čl 65 st. 1 zakona o obveznim osiguranjim vozila u prometu..5000KN NAIME, JA SAM TAJ PREKRŠAJU UČINIO DOK SAM ODLAZIO PO BOJU ZA RADOVE NA MJESNOJ KAPELICI SVEGA DVA KM. TO JE DAKLE BILO ZA VRIJEME DRUŠTVENO KORISNOG RADA. MOJE PITANJE GLASI ŠTO SAD MOGU UČINITI, TJ NAPISATI U PRIGOVORU? MOGU LI SMANJITI KAZNU, NAJVIŠE ME BRINE 3. TOČKA. AKO UZIMAM DRUŠTVENI RAD, ŠTO MORAM RADITI I KOLIKO?
  9. Imam par pitanja vezanih za mirovinu, pa bih zamolio da mi odgovorite što prije jer mi je važno! 1. Kada dolazi novi zakon o i. mirovinama? Čuo sam neke priče da je zahtjev najbolje poslati prije nove godine jer dolazi novi, stroži zakon? Je li to istina? 2. Ako radim u Karlovačkoj županiji, a liječim se u Zagrebu, moram li zahtjev za mirovinu (prvo sudskom vještaku) predati u svojoj županiji, tj. mogu li sve to rješavati u Zagrebu, bez kontakata s liječnicima i sudskim vještacima u svojoj županiji? 3. Radim u prosvjeti 16 god..bih li dobio i kakvu otpremninu? Koliko se dugo čeka rješenje i koliko se uopće kreću iznosi mirovina?
  10. Zamolio bih da mi netko odgovori na moja pitanja. Stvarno mi je jako važno a i hitno!
  11. Imam par pitanja vezanih za mirovinu, pa bih zamolio da mi odgovorite što prije jer mi je važno! 1. Kada dolazi novi zakon o i. mirovinama? Čuo sam neke priče da je zahtjev najbolje poslati prije nove godine jer dolazi novi, stroži zakon? Je li to istina? 2. Ako radim u Karlovačkoj županiji, a liječim se u Zagrebu, moram li zahtjev za mirovinu (prvo sudskom vještaku) predati u svojoj županiji, tj. mogu li sve to rješavati u Zagrebu, bez kontakata s liječnicima i sudskim vještacima u svojoj županiji? 3. Radim u prosvjeti 16 god..bih li dobio i kakvu otpremninu? Koliko se dugo čeka rješenje i koliko se uopće kreću iznosi mirovina?
  12. Može li netko reći kada dolazi novi zakon o invalidskim mirovinama? Neki spominju da od nove godine dolazi novi, puno stroži, zakon? Molio bih da mi odgovorite jer mi je vrlo važno!
  13. Newbie, hvala ti na odgovorima. Može li netko reći kada dolazi novi zakon o invalidskim mirovinama? Neki spominju da od nove godine dolazi novi, puno stroži, zakon?
  14. A kakva je situacija kad se nekoga suspendira s posla u prosvjeti. Može li npr. ravnatelj doći na sat, reći da je našao neke greške u pripremama i suspendirati. kako to zakonski ide. i još jedno pitanje. Je li istina da dolazi novi zakon za dodjelu invalidskih mirovina, da se ovaj mijenja, i da će taj novi biti dosta nepovoljan. Znate li točno kada taj novi zakon stupa na snagu? Hvala na odgovoru!suspenzija i novi zakon o mirovinama
  15. U redu, ali zamolio bih vas da mi odgovorite i na moja prethodna pitanja vezana za bolovanje, tehn. višak i ostalo..važno mi je
  16. Par pitanja...radim u školstvu u stalnom radnom odnosu već 12god...zanima me koliko radnik ima pravo biti na bolovanju (naravno uz opravdan nalog liječnika) da se nakon toga normalno vrati na svoj posao...može li to biti npr. Više mjeseci, a da poslije nema sankcija? Kakva je plaća u tom roku. Također me zanima kakvo je stanje kada učitelj razredne nastave postane tehnološki višak. Ako je prije imao mogućnost odlaska u invalidsku mirovinu, gubili time što je postao teh. višak to pravo?Što se u tom trenutku s njim događa? Prima li kakvu naknadu? Može li se on normalno zaposliti na neko drugo radno mjesto, ako se ukaže potreba za djelatnikom? Zamolio bih Vas da mi odgovorite što hitnije, jer mi je jako važno i da mi po mogućnosti date neki ulomak iz zakona, ili link gdje bih mogao provjeriti da je zakonski tako. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija