Jump to content

sila

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    sila je reagirao na KronicnaStranka u poništenje pravomoćne presude (riješenje ostavinske rasprave)   
    Uza sve razumijevanje za vašu ogorčenost zbog svih nezakonitosti i nemara s kojim ste se susreli, a posebno razočaranja u bliske osobe, moram vam reći da ne možete očekivati da bilo tko na svijetu, uključujući i državu, više i bolje brine za vašu imovinu od vas samih. S obzirom na ove rokove koje ste gore naveli iz kojih proizlazi da sami niste bili naročito aktivni, nemojte se previše ljutiti na sustav koji vam vjerojatno više ne može pomoći, prije svega zbog isteka rokova odnosno zastara.
     
    Zastare su, i u kaznenim i u građanskim postupcima, vrlo kontroverzna stvar jer objektivno omogućuju lopinama (pa čak i ubojicama!) da uživaju u plodovima svojih nedjela samo ako su dovoljno vješti da ih ne ulove na vrijeme. Ali razmislite što bi se desilo da zastara nema - cijeli sustav bi bio zagušen starim problemima, a upravo to bi omogućavalo današnjim lopinama punu slobodu djelovanja.
     
    Na primjer, postoji mogućnost ponavljanja postupka iz zakonom točno određenih razloga, a među njih bi po mojem mišljenju spadalo i to da vašu suprugu nije zastupao opunomoćeni odvjetnik. Ali rok za takav zahtjev je 5 godina (što doista nije prekratko), a vi ste čekali puno više od toga.
  2. Hvala
    sila je reagirao na G-man u poništenje pravomoćne presude (riješenje ostavinske rasprave)   
    Za traženje odvjetnika imate zaseban podforum Tražim odvjetnika, pa tamo možete zatražiti pomoć. Ako želite, mogu i ja prebaciti ovu temu u taj podforum.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija