Jump to content

poništenje pravomoćne presude (riješenje ostavinske rasprave)


sila

Preporučene objave

postavljam pitanje i trazim savjet

kako i na koji nacin ponistiti pravomocnu presudu donesenu nakon ostavinske rasprave. Nakon sto su prosli svi rokovi zalbe, doneseno rijesenje ostavinske rasprave oko podijele imovine iza pokojnika, je nezakonito. Evo i zasto: brat koji je jedan od nasljednika je upisan u katastar i postao posjednikom 7 dana prije ostavinske rasprave bez ikakovih dokumenata potrebnih za upis. Djelatnik zemljisno knjiznog odjela konstatira da pokojnik nije bio upisan u zk i da nije vlasnik nikakovih nekretnina i da pokojnikovu ostavinu treba odrediti izjavama nasljednika.

Slijedi ostavinska rasprava i pokojna sudkinja (to je sve bilo 1995 godine) govori u zapisnik:u trenutku smrti ostavitelj je spram izjavama nasljednika bio vlasnik nekretnina polozenih u k.o. GRAD, na kojoj je u posjedovnom listu ureda za katastar upisan sin ostavitelja.

Znaci ostavina se vodi na nacin da se dijeli vanknjizno vlasnistvo a gruntovno se izostavlja. Slijede izjave nasljednika (brat i majka) dobivaju nasljedstvo pokojnika kucu , dok moja supruga se izostavlja (moju suprugu zastupa odvjetnik -isti bez punomoci za davanje nasljednickih izjava)

znaci moja supruga ostaje izostavljena iz podijele ostavine iza svog pokojnog oca.

Moja supruga nije mogla doci na ostavinu zbog bolesti djeteta (u to vrijeme).

Prolaze godine , moja supruga trazi rijesenje suda, brat joj govori dati cu ti ga, sto ti nije dao odvjetnik....obiteljski odnosi su i vise nego dobri ....sve dok nije proslo 10 godina. Brat se najedanput okrece od nas, nece pozdraviti, izbjegava nas.....

Supruga odlazi kod brata na razgovor ...dogodi se fizicki napad na moju suprugu od strane , bratove supruge...policija, hitna...prekrsajne prijave....

Sve se to zataska, bratova supruga ostaje nekaznjena zbog zastare postupka, no moja supruga odlazi na sud i trazi rijesenje ostavinske rasprave nakon 11 godina. i sto doznaje , referentica pita koje rijesenje hocete prvo ili drugo.

Znaci bila je i druga ostavinska gdje ju je zastupao njezin odvjetnik bez njezinog saznanja i bez punomoci i bez nasljednickih izjava isto kao i u prvoj ostavini.... Sve redom nezakonito i kazneno odgovorno, kako odvjetnika, pokojnih sudaca, brata, majke.. nazalost-

Moja supruga pokrece preko odvjetnika zahtjev da se podijeli naknadno pronadjena imovina. Buduci da je i dan danas pokojni ostavitelj zemljisno knjizni vlasnik kuce i terena.

To je bilo prije 8 godina....opcinski odbija, zupanisjki prihvaca, pa opcinski odbija pa sada cekamo zupanijski....

Kako rijesiti ove protuzakonite radnje, kako rijesiti te suce i sudske savjetnike da rade prema zakonu, kako ponistiti pravomocna rijesenja ostavinske rasprave....

ispricavam se na duljini....ali mislim da je prica za snimiti film

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

ako je istina da je u ostavinskom postupku neko zastupao vashu suprugu i pri tome dao nasljednicku izjavu o odricanju od nasljedstva a za takvu poduzetu pravnu radnju nije imao potrebna ovlastenja,supruga moze pobijati takvu izjavu po opcim pravilima obveznog prava.

Po pitanju prijedloga za rasporedjivanje naknadno pronadjene imovine,koja je u ostavinskom postupku raspravljena kao izvanknjizna,sam misljenja da nece te uspjeti,odnosno takav prijedlog valja odbiti kao neosnovan..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam na odgovoru i misljenju. No Prijedlog je podnesen 2007 kako bi se podijelilo gruntovno vlAsnistvo pok. oca jer se na ostavinskoj raspravi dijelilo vanknjizno na koje se brat 7 dana prije ostavinske rasprave upisao bez ikakove zakonske dokumentacije. dakle po prijedlogu nizi sud je odbio a Zupanijski odbio nizi i vratio na ponovno razmatranje, pa je opet nizi odbio i sada je opet na Zupanijskom sudu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravio sam dopuniti: buduci ima sijaset anti zakonitih radnji po ovom slucaju od nasljednickih izjava (prijevara odvjetnika), vanknjizno vlasnistvo se dijeli umjesto knjizno, jos jedna ostavina bez punomoci i nasljednickih izjava, sudsko doneseno rijesenje je ne provedivo.....trazim po pitanju pravomocnog ostavinskog rijesenja ,a kojim su povrijedena Ustavna prava moje supruge, zakon i medjunarodno pravo, da se ista pravomocna presuda preispita i na kraju preinaci, kako bih rekao ponisti te donese rijesenje koje ce biti na osnovu zakona . (trebam odvjetnicku pomoc) molim Vas javite mi se

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ostavinska rasprava je bila 1995 godine, postala pravomocna sa nizom protuzakonitih radnji.

trebam pomoc u izvanrednom pravnom lijeku tj. pronalazenja puta kako iste ostavinske rasprave ponistiti i na kraju donijeti na osnovu zakona provedivo rijesenje iza pokojnika i na osnovu zakona. sadasnje pravomocno rijesenje je neprovedivo kroz zemljisne knjige.

jos uvijek je u tijeku postupak koji se odnosi na Zahtjev o preraspodijeli naknadno pronadjene imovine, koji se vodi vec od 2007 godine.

ostavinska rasprava iza pokojnika (koji je jos uvijek zemljisno knjizni vlasnik), vodjena je na nacin da je dijeljena imovina nasljednika a ne pokojnika, odvjetnik koji je zastupao moju suprugu nije imao punomoci za nasljednicku izjavu da se moja supruga odrice imovine iza pokojnog oca...

eto svasta je radjeno i po mojim saznanjima jedino Drzavni odvjetnik moze po sluzbenoj duznosti pokrenuti postupak preispitivanja pravomocnog rijesenja ostavinske rasprave a zbog povrede Zakona, te povrede osnovnih ljudskih prava.

no mi trebamo nekoga tko ce nam biti vodilja u ovome svemu..

zahvaljujem

kontakt:099 701 63 99, sila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....sve dok nije proslo 10 godina.

... no moja supruga odlazi na sud i trazi rijesenje ostavinske rasprave nakon 11 godina. i sto doznaje ...

 

Uza sve razumijevanje za vašu ogorčenost zbog svih nezakonitosti i nemara s kojim ste se susreli, a posebno razočaranja u bliske osobe, moram vam reći da ne možete očekivati da bilo tko na svijetu, uključujući i državu, više i bolje brine za vašu imovinu od vas samih. S obzirom na ove rokove koje ste gore naveli iz kojih proizlazi da sami niste bili naročito aktivni, nemojte se previše ljutiti na sustav koji vam vjerojatno više ne može pomoći, prije svega zbog isteka rokova odnosno zastara.

 

Zastare su, i u kaznenim i u građanskim postupcima, vrlo kontroverzna stvar jer objektivno omogućuju lopinama (pa čak i ubojicama!) da uživaju u plodovima svojih nedjela samo ako su dovoljno vješti da ih ne ulove na vrijeme. Ali razmislite što bi se desilo da zastara nema - cijeli sustav bi bio zagušen starim problemima, a upravo to bi omogućavalo današnjim lopinama punu slobodu djelovanja.

 

Na primjer, postoji mogućnost ponavljanja postupka iz zakonom točno određenih razloga, a među njih bi po mojem mišljenju spadalo i to da vašu suprugu nije zastupao opunomoćeni odvjetnik. Ali rok za takav zahtjev je 5 godina (što doista nije prekratko), a vi ste čekali puno više od toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 godina kasnije...

poštovanje, nakon 2014 kada sam pisao o temi naknadno pronađene imovine, dogodilo se sijaset pravnih radnji. znači pokojni ostavitelj je upisan u zemljišne knjige kao i posjedovni list katastra. suprotna strana je u medjuvremenu izvršavala radnje upisa u zemljišne knjige preko rješenja o legalizaciji , ali i ispisana iz istih kao vlasnik. određena institucija vodi kazneni postupak izvida nad upisima i ispisima iz zemljišnih knjiga. ostavinski postupak iz 1995 g se oslanjao na vanknjižno vlasništvo u rasporedu imovine je krivo činjenično stanje. pravo stanje je da je u trenutku ostaviteljeve smrti bio upisan u katastar nasljednik koji na osnovu tvrdnji suda dijeli kao imovinu ostavitelja kao vanknjižnog vlasnika iako je upisan u isti katastar nasljednik. izjave koje su davane od strane punomoćnika su davane protivno zakonskoj regulativi iz 1978 odnosno 1971 a koji su zakoni o nasljeđivanju tada vrijedili. pravi krkljuš u sudovanju ne primjenjujući zakone u ostavini..... zastare nema jer je pokojni sotavitelj u 2023 vraćen u posjedovni list nakon provedbe presude i rješenja VUS-a RH...... molim cijenjene pravne komentare na ovu priču...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija