Jump to content

tina080

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Draga Tina..molim te jel mi mozeS reci kako je izgledao posebni dio financije i jesi li ucila po nekoj skripti..?na poyslu sam najvise radila javnu nabavu i nisam uopce upucena u proracun,poreze i racunovodstvo i nemam pojma kako da krenem.. najgore je sto neznam ni kako se prikazuje proracun pa ako i imam materijale sa sobom neznam kakp se sanci oko toga..

    Unaprijed hvala na odgovoru.

  2. eu sam napisala, a ostali su uredsko: 1. štambilj, rokovnik, glavne knjige, pečat i potpis gdje se stavljaju, pisarnica. zup i zus: 1. žalba, dijelovi rješenja, kako se pokreće upravni spor a kako upravni postupak, dostava, sudovi. Službenički: teške povrede služeben dužnosti, prestanak radnog odnosa po sili zakona dalje ne znam, lokalna: jedinice loklane i regionalne samouprave, tko ima izvršnu vlast tko predstavničku, vrste mjesnih odbora, statu. Ustav: ustav, tko donosi ustav, kako se bira predsjednik, koliko ima zastupnika kako se biraju. Sustav državne uprave: poslovni državne uprave, glavni tajnik, upravni nadzor, inspekcijski nadzor,, tko donosi financijsko izvješće za sve uglavnom odgovor je ministar financija.
  3. eu pita puno pitanja mene je cijedila 20 minuta, pitala me sve institucije tko predsjedava njima, sve ugovore, promijene lisabonskog te koje su institucije nastale promjenama lisabonskog ugovora, koraci ulaska u eu od početka do kraja.
  4. evo i mojih dojmova, stvarno nije teško i prošla sam. Jedni je eu teška ali jedino što je bitno znati ugovore, institucije, i korake za ulazak u članstvo i to sve ispričati svojim riječima. Zup i zus i uredsko ima nova koja pušta ako si imalo zna, lokalna i službenički ispitivač legenda pita osnovno i ne mora se do kraja reći već prekini nakon par riječi. Sustav državne uprave i ustav također je ispitivač dobar i pita osnovno. Sustav državne uprave je svima težak, ali samo treba znati ona pitanja s foruma kao što su poslovni državne uprave, tijela, poslovn glavnog tajnika ministra, inspekcijski nadzor, upravni nadzor. Posebni dio sam imala izradu zapisnika sa sjednice i sastaviit dopis.
  5. ne znam ni ja mora li se znati sve, brine me i posebni dio, ja imama lokalnu i regionalnu samoupravu i ne znam šta bi mi mogli dati za zadatke. Ako si SSS onda možda možeš za tjedan dana naučiti,a ovisi koliko brzzo pamtiš.
  6. evo ovo je treći tjedan kako učim, a ti Jurail
  7. Skužila sam da se pitanja iz eu ponavljaju pa ću samo ta pitanja dobro naučiti.
  8. Imam problema sa sustavom državne uprave i eu
  9. Ide li tko u subotu na državni, je li vas strah i jeste li naučili.
  10. Ima li netko kao posebni dio lokalnu i regionalnu samoupravu, kakav zadatak bude na tome.
  11. kako je prošao danas ispit, jesu li bili zahtjevni
  12. Mora li se za državni znati sve od riječi do riječi ili ne, čula sam raznih verzija i totalno sam zbunjena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija