Jump to content

momo111

Korisnik
  • Broj objava

    55
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    momo111 je reagirao na drot13 u Osobna iskaznica   
    U najgorem slučaju je i to moguće. Policajci i dalje puštaju za neke prekršaje jer se ili sažale ili im se ne da pisati (govorim samo o normalnim situacijama, bez mita i sl. stvari za koje je razumno da se nastrada), ali ako se takva situacija zakomplicira, u najgorem slučaju je moguć i otkaz.
    Za primjer, unutarnja je pratila jednu policijsku postaju radi sumnje na mito kod kontrole prometa. Pratili su punktove na kojima policajci zaustavljaju i kasnije zaustavljali te iste vozače. Na kraju su praktički jednako procesuirani i policajci koji su uzimali mito (opravdano) i oni koji su samo puštali ljude jer su procijenili da se radi o blažem prekršaju koji ne zahtijeva sankcioniranje. Osobno mi je poznat jedan policajac koji je dobio otkaz radi puštanja mopedista bez kacige (u odvojenom slučaju). 
    Zato i postoje termini kao beznačajni prekršaj, oportunitet i sl., koji omogućavaju da se osobu pusti bez kazne, ali se to evidentira kroz sustav. Tako je prekršaj utvrđen, formalno obrađen i evidentiran, ali prekršitelj prolazi bez kazne (što se njega tiče, kao da je pušten bez ičega).
  2. Tužan
    momo111 je dobio reakciju od drot13 u Žalba na presudu prekršajnog suda.   
    Meni još uvijek nije došlo ništa s VPS-a :(, jel ih se može nekako nazvati na tel i pitati gdje je zapelo?
    Inače i dalje vozim pijan. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija