Jump to content

savjetmolim

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je savjetmolim objavio

  1. Priči nije kraj....s današnjim danom mi ističe ugovor jer se djelatnica od sutra vraća i ide na godišnji. Ne sumnjam ni najmanje da je to na ravnateljev nagovor jer žena godinama nikada nije prekidala bolovanje! Znam da će čim joj istekne godišnji ona opet na bolovanje, što mislite o tome? Odvjetnik mi je spominjao tu mogućnost, čak i mogućnost zalbe ako se ustanovi da radnica uopće nije radila ni dana.
  2. Itekako sam toga svjesna,ali netko se mora usprotiviti lokalnim šerifima! Sva sreća pa imam još jednu diplomu, a tu je i blažena nam Njemačka!
  3. Odvjetnik je riješio stvar. Dobili smo poništenje otkaza.
  4. Ne odustaje! Zvao me danas da je poništio odluku o otkazu i da dođem potpisati primitak. Nadalje spominje da u toj odluci stoji da radim do 31.8. pa da onda mogu ić na bolovanje. Odmah sam kontaktirala odvjetnika i on je rekao da ne potpisujem ništa, nego da će se sve riješiti kada zaprimi zahtjev za zaštitu prava u kojoj traži da me vrate na moj stari ugovor do povratka djelatnice s bolovanja. Evo, ljudi, ovo je da ne povjerujete! Da toliko čovjek može biti uporan u pokušaju da me navuče na tanak led....
  5. Zvao me tajnik da mi kaže da se moramo dogovoriti. Predomislili su se jer sam im na dan otkaza donijela trudničku knjižicu. Eto bi li mogla u 9. mjesecu na bolovanje da ne moramo nikoga otpustiti? Rekoh kako doktor kaže! Rekla bih da je nastao kaos u košnici, a još im nije ni stigao zahtjev za zaštitu prava.
  6. Potreba je prestala iz organizacijskih razloga- umanjenje broja razrednih odjela za šk. god. 2017./18., a nije postojala mogućnost njenog obrazovanja ili osposobljavanja za rad na drugim poslovima. Uzete su u obzir činjenice da radnica ima X godina života i da ima zakonsku obvezu uzdržavanja jednoga djeteta. Ažurirano O zamjeni se nigdje ništa me spominje.
  7. Poštovani, javljam se za novitetima. Danas dobih odluku o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu. Tamo stoji da je uz suglasnost sindikalnog povjerenika i školskog odbora. Ravnatelj se pravi da ne zna da sam trudna i na odboru je izjavio da nisam donijela nikakav dokaz. Danas je dobio kopiju trudničke knjižice i opet rekao da će se konzultirati sa ministarstvom i hzoš. Ja sam kontaktirala odvjetnika i predat ćemo zahtjev za zaštitu prava.
  8. U petak mi je ponudio sporazumni otkaz sa 30.6. Odbila sam i rekla da sam trudna. Rekao je da će se konzultirali sa ministarstvom, županijom i još je nešto nabrajao. Danas sam mu rekla da je trudnoću potvrdio i liječnik. Na što je prokomentirao samo s Dobro. Sad čekam daljnji razvoj situacije.
  9. Evo javljam se nakon što sam nešto pročitala u GKU za osnovne škole. Tamo sam našla kako se otkaz može dati trudnici uz prethodnu suglasnost sindikalnog povjerenika ili radnog vijeća. Zanima me zna li netko koliko je to česta praksa i mogu li se na takav postupak žaliti?
  10. Ne znam više što bih mislila. Gospođi u HZOŠ sam detaljno opisala situaciju da bi mi ona odgovorila ovo: Poštovana, ugovor o radu na određeno vrijeme može se redovito otkazati ako je to predviđeno tim ugovorom o radu. To može biti svaka vrsta redovitom otkaza ugovora o radu poslovno uvjetovani ( kao u upitu) , osobno uvjetovani te zbog skrivljenog ponašanja.
  11. Kod mene točno piše do povratka djelatnice xy s bolovanja. A ona se ne vraća s bolovanja, uopće. Niti će dobiti otkaz. Ravnatelj planira moje sadašnje radno mjesto dati učiteljici koja ima ugovor na neodređeno a trebala bi biti tehnološki višak. Znači, djelatnica xy i dalje ostaje na bolovanju. Cijelo vrijeme tvrdim da to tako ne može, ali ravnatelj drži da je on upravu, kao i moj sindikalni povjerenik. Ali ja se ne dam, i idem na višu distancu tražiti pravdu. Hvala svima na odgovorima.
  12. Ne znam jesam li dobro shvatila...mislila sam poslodavcu dokazati trudnoću i nastaviti raditi dok trudnoća traje (dok mogu).Budući da se bliže godišnji odmori, može li mi poslodavac onda dati otkaz jer sam negdje pročitala da otkazni rok teče za vrijeme godišnjeg odmora?
  13. Molim Vas za savjet. Radim već dvije godine u jednoj osnovnoj školi s ugovorm na određeno vrijeme do povratka djelatnice s bolovanja. Inače, ta je djelatnica na bolovanju već 7 godina. Ove ćemo godine u školi imati tehnološki višak. Ravnatelj je rekao da žena koja (po mome) treba biti proglašena tehnološkim viškom (a ima ugovor na neodređeno), preuzima moj razred,a ja dobivam otkaz. Ova mi priča ne drži vodu, budući da je će djelatnica koju mijenjam i dalje biti na bolovanju. Ravnatelj se poziva na članak u ugovoru u kojem piše kako poslodavac može ugovor redovito otkazati, a otkazni rok je .... Mene zanima, može li on meni dati taj redoviti otkaz i je li to redoviti otkaz? Nadalje, trudna sam, ali poslodavac to još ne zna. Kako sam shvatila, trudnici se ne može dati otkaz, osim ako joj ugovor ne istekne (a moj nije istekao).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija