Jump to content

Igorimore

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Igorimore je reagirao na drot13 u Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole   
    Sve je za ovu temu, nemaš brige.
    Ako nemaš broj pod kojim se vodi na sudu u Rijeci, onda napiši taj od Sesveta s poziva, a samo navedi da je broj od Sesveta. Oni u Rijeci to mogu  aći po tvom imenu i prezimenu, ali još bolje ako si tamo da odneseš osobno i odmah u pisarnici vidiš da je zaprimljeno i proslijeđeno gdje treba.
  2. Hvala
    Igorimore je reagirao na drot13 u Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole   
    Da, ovo malo mijenja na stvari jer sutkinja/sudac koji te saslušava nije ona/onaj koja/koji izriče kaznu, pa ovo ispitivanje rade zapravo više reda radi. Mogla je (i trebala) navesti sve što si htio reći i mogla je (i trebala) uzeti dodatnu dokumentaciju, ali s obzirom da nisi inzistirao i potpisao si zapisnik kakav je sastavila, ispada da je to sve što si imao za reći.
    Možeš sastaviti pisanu obranu u kojoj ćeš napisati apsolutno sve što ćeš reći i priložiti kopije sve dokumentacije koje si mislio priložiti, pa poslati direktno na sud u Rijeci (imaš broj spisa, a adresu vidiš na internetu). Na ovoj temi imaš primjer pisane obrane, a na početku navedeš da si bio na sudu u Sesvetama, ali želiš posebno navesti detalje koje smatraš bitnima za adekvatnu sudsku odluku, pa to radiš putem ove pisane obrane i prilažeš dokumentaciju. To pošalješ poštom preporučeno i žurno s povratnicom, tako da će doći i prije zapisnika iz Sesveta.
    Ne znam formalno gledaju li suci pisanu obranu usporedno sa zapisnikom, ali ne može škoditi.
  3. Hvala
    Igorimore je reagirao na drot13 u Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole   
    Kao što kaže crny, ako imaš papire, bolje ih uzmi sa sobom jer ne znaš hoće li sutkinji/sucu biti dovoljno što kažeš ili će htjeti neki dokument.
    Što se tiče novčane kazne, policija je tražila maksimalnu što uvijek radi, ali sigurno nećeš dobiti niti blizu, pogotovo s obzirom na sve što si naveo. Novčana kazna je realnija 2-3 tisuće kuna (plativo do 6 rata, samo što rate moraš tražiti odmah na raspravi), a oduzimanje vozačke dozvole je u rasponu i ovisi samo o sutkinji/sucu. Za prvi put je realnije 1 mjesec (s obzirom da ti je prvi put), ali u najboljem slučaju može i bez oduzimanja (mada rijetko za ovoliki alkohol, ali je moguće).
    A što se tiče kasnije žalbe Visokom prekršajnom sudu, pokušaj što bolje riješiti ovo sada jer je Visoki često opakiji. Iako ti u slučaju priznanja i kajanja ne može povisiti kaznu, najčešće ju samo potvrdi, bez ublažavanja.
    Na ročištu samo fino i pristojno, priznaješ prekršaj, kaješ se, neće se ponoviti, izneseš sve olakotne okolnosti (obitelj, posao, studij...), uglavnom, pokriješ se ušima... Suci/sutkinje su normalni ljudi i pomoći će ako mogu. Ako i ne donese presudu odmah, najvjerojatnije će ti reći kakva će biti. Nemoj očekivati nerealno malu, ali ovo gore su ti neke smjernice kako bi to moglo izgledati.
  4. Hvala
    Igorimore je reagirao na sivko u Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole   
    Ako je sve sucu jasno možeš dobit odmah ili u roku par dana.Imat ćeš pravo žalbe VPS-u.
  5. Hvala
    Igorimore je reagirao na crny46 u Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole   
    apsolutno ponesi sve u pisanom obliku,orginale i kopije svega što smatraš da ti može pomoći!  na sudu iskaži kajanje i žaljenje zbog navedenoga /ne/djela. i budi siguran da,ako do sad nisi kažnjevan zbog cuge/ da ćeš se ugodno iznenaditi s smanjenjem kazne. i uz to sljedi ti izvanredni pregled za vozače!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija