mala1crna objavljeno: 1. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 1. kolovoz 2013. Pozz, vozac sam vec 6ipol godina. Prosli tjedan me zaustavila policija i napuhala sam 0,52 g/kg,nakon oduzimanja onih 0,10g/kg. Na licu mjesta mi je oduzeta vozacka na 12 sati. Danas mi je od policije dosao Obavezni prekrsajni nalog u kojem pise da kazna iznosi 1 000kn i oduzimanje vozacke dozvole na 6 mjeseci. Pise takodjer, u slucaju placanja u roku 8 dana, kazna je 660kn+100kn troskova. mene sad zanima buduci da nikad nisam kaznjavana za voznju u alkoh.stanju,dali se mogu napraviti prigovor na ovo oduzimanje vozacke. kaznu bi platila, ne osporavam krivnju,ali mi je vozacka zbog posla nuzno potrebna. od kazni sam imala samo kazne za parking, ito prije vise od godinu ipol dana. Moze li neki savjet, koliko prolazi ovo kod suda, u vezi oduzimanja vozacke, buduci da bi kaznu uredno platila,te bi takodjer navela da sam napuhala samo 0,52g/kg tj 0,02g/kg iznad dozvoljenog? Buduc da je po zakonu o sigurnosti u prometu čl.199 navedeno da se iznad 0,50g/kg placa kazna u iznosu od 1000 kn,a nije spomenuto oduzimanje vozacke dozvole, dali mi mogu oduzeti vozacku ako platim kaznu ili ne? Ako ne, onda ne znam dali se isplati praviti prigovor ili ne? Prigovor bi sastavila ovako: na prekršajni nalog serijski broj:551-03-13/03-5-2/405-2013. godine zbog izricanja zabrane upravljnja vozilom „B“ kategorije kao prestroge kazne,ulažem PRIGOVORIzrečena mi je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kn (jednutisuću kuna) i izrečena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci jer sam počinila prekršaj iz članka 199. stavka 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC-9).Naime, utvrđeno je da sam upravljala vozilom sa 0.52 g/kg alkohola u organizmu.Auto to jest vozačka mi je prijeko potrebna zbog odlaska na posao,nikako nemam običaj voziti u alkoholiziranom stanju te molim sud da moj slučaj prepozna kao slučaj od minimalne opasnosti od ponavljanja djela obuhvaćenog gore navedenim prekršajnim nalogom.Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu ali kako u zadnjih 6 (šest) godina nemam istih ili istovrsnih prekršaja molim sud da ukine kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci kao prestrogu ,te smanjenje novčane kazne, ili da mi se omogući plaćanje u ratama, ako je ikako moguće. S poštovanjem... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Nipošto ne plaćati kaznu. Plaćanjem kazna postaje pravomoćna. Prigovor je odličan, ali u prilogu bi bilo korisno dokazati da radite (ugovor o radu s adresom mjesta rada), te priložiti presliku osobne iskaznice koja ukazuje da stvarno putujete na neku udaljenost. Tek po odluci suda treba platiti ono što je dosuđeno i možda izdržati određenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja čiji početak se smatra dan iza zaprimanja posebne obavjesti policije od policije. IvyZg1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala1crna odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Hvala na savjetu. zanima me koliko u praksi prolazi kod suda ovo zbog oduzimanja vozacke? ipak nije bilo neko prekoracenje, napuhala sam 0,52 a dozvoljeno je 0,50 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Pokušati i pozivanjem na odredbu čl. 24a Prekršajnog zakona - beznačajan prekršaj. Novina u prekršajnom pravu, ali vrijedi probati. Škoditi sigurno neće. Ako to ne upali, glede kazne tražiti od suda opomenu, za koju su ispunjeni uvjeti. Glede zaštitne mjere sve ste lijepo napisali u prigovoru. Jedino svakako postupiti kako je Petko napisao glede dokaza navoda iz prigovora za potrebom za vozačkom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala1crna odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Pokušati i pozivanjem na odredbu čl. 24a Prekršajnog zakona - beznačajan prekršaj. Novina u prekršajnom pravu, ali vrijedi probati. Škoditi sigurno neće. Ako to ne upali, glede kazne tražiti od suda opomenu, za koju su ispunjeni uvjeti. Glede zaštitne mjere sve ste lijepo napisali u prigovoru. Jedino svakako postupiti kako je Petko napisao glede dokaza navoda iz prigovora za potrebom za vozačkom. u vezi ovog prvog sto ste napisali, kako da ubacim to u prigovor ako bi mogli pomoci? a u vezi ovog drugog nisam bas shvatila sto ste htjeli reci? hvala lijepo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2013. To je sistem APP (ako prođe - prođe) - ali neće. Čl. 287. st. 1. ZSPC-a određuje jedan negativni prekršajni bod za alkohol od 0,50 do 1,00 g/kg čime se gube elementi za opomene, upozorenja, beznačajnost i slično. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2013. To je sistem APP (ako prođe - prođe) Upravo tako. u vezi ovog prvog sto ste napisali, kako da ubacim to u prigovor ako bi mogli pomoci? a u vezi ovog drugog nisam bas shvatila sto ste htjeli reci?hvala lijepo Znači, u prigovoru kakvog ste ovdje iznijeli, sve isto, samo još dodate kako smatrate, da navedeni prekršaj sadrži minimalnu kvalitetu i kvantitetu neprava, koja time ne iziskuje nužno kažnjavanje u svrsi postizanja ciljeva generalne i specijalne prevencije. Pogledajte čl. 24a Prekršajnog zakona. Kak veli Petko, mala je šansa, ali nećete time ništa izgubiti. Ovo drugo - znači prigovoru priložite dokaze koje vam je Petko naveo, kojima dokazujete kako vam je doista potrebna vozačka dozvola, na to sam mislio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala1crna odgovoreno: 1. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2013. (uređeno) Upravo tako. Znači, u prigovoru kakvog ste ovdje iznijeli, sve isto, samo još dodate kako smatrate, da navedeni prekršaj sadrži minimalnu kvalitetu i kvantitetu neprava, koja time ne iziskuje nužno kažnjavanje u svrsi postizanja ciljeva generalne i specijalne prevencije. Pogledajte čl. 24a Prekršajnog zakona. Kak veli Petko, mala je šansa, ali nećete time ništa izgubiti. Ovo drugo - znači prigovoru priložite dokaze koje vam je Petko naveo, kojima dokazujete kako vam je doista potrebna vozačka dozvola, na to sam mislio. hvala na pomoci, evo dali valja ovako? sutra to nosim u policiju pa da znam dali trebam mijenjati jos nesto?? PRIGOVOR Izrečena mi je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kn (jednutisuću kuna) i izrečena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci jer sam počinila prekršaj iz članka 199. stavka 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC-9). Naime, utvrđeno je da sam upravljala vozilom sa 0.52 g/kg alkohola u organizmu. Auto, to jest vozačka mi je prijeko potrebna zbog odlaska na posao. Nikako nemam običaj voziti u alkoholiziranom stanju te molim sud da moj slučaj prepozna kao slučaj od minimalne opasnosti od ponavljanja djela obuhvaćenog gore navedenim prekršajnim nalogom. Smatram da navedeni prekršaj sadrži minimalnu kvantitetu i kvalitetu neprava, koji time ne iziskuje nužno kažnjavanje u svrsi postizanja ciljeva generalne i specijalne prevencije. Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu ali kako u zadnjih 6 (šest) godina nemam istih ili istovrsnih prekršaja molim sud da ukine kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci , te smanjenje novčane kazne ako je ikako moguće, ili plaćanje u ratama. U prilogu dostavljam dokaze da mi je vozačka dozvola prijeko potrebna zbog odlaska na posao, to jest ugovor o radu s naznačenom adresom mjesta rada, te presliku moje osobne iskaznice. S poštovanjem ... EDITIRAO MODERATOR uređeno: 2. kolovoz 2013. od petpetica Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 2. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2013. Mala1crna ovdje nećemo navoditi pravosudne službenike na neetično ponašanje. Prigovor je dobar pretpostavljam da će biti određena samo novčana kazna bez ikakve zaštitne mjere zabrane upravljanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala1crna odgovoreno: 2. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2013. ispricavam se. hvala jos jednom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tonilo odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. Pozdrav ! molio bi savjet na slićnu situaciju kao kod mala1crna. Štopalo me napuvao sam 0.85, vozačka mi je oduzeta te sam je sutradan preuzeo i platio kaznu. I sad izgleda da cekam poziv na sud. Dali netko ima primjedbe ili savjete na moj prigovor ? hvala svima Na obavezni prekršajni nalog serijski broj 511-12-33-04-01-1236/2013. godine zbog izricanja zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije kao prestroge kazne, ulažem PRIGOVOR. Izrečena mi je novčana kazna u iznosu od 666.67 kn (šestošedeset kuna) te troškovi postupka 100.00 kn (sto kuna) i izrečena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci jer sam počinio prekršaj iz članka 199. stavka 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC-9). Utvrđeno je da sam upravljao vozilom sa 0.85 g/kg alkohola u organizmu. Auto, to jest vozačka mi je prijeko potrebna zbog odlaska na posao u zaštitarskoj tvrtci "SOKOL MARIĆ d.o.o" u kojoj mi prijeti opomena prilikom kašnjenja javnog gradskog prijevoza te otkaz. Nikako nemam običaj voziti u alkoholiziranom stanju te molim sud da moj slučaj prepozna kao slučaj od minimalne opasnosti od ponavljanja djela obuhvačenog gore navedenim obaveznim prekršajnim nalogom. Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu te sam kaznu platio ali kako u zadnjih godinu dana nemam istih ili istovrsnih prekršaja molim sud da mi ukine kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci. U prilogu dostavljam dokaze da mi je vozačka dozvola prijeko potrebna zbog odlaska na posao, to jest ugovor o radu s naznačenom adresom mjesta rada (mjesto sjedišta poslodavca - split) ili nenaznačenom adresom u drugim mjestima na područiju RH koja mogu biti nepristupačna gradskom ili prigradskom javnom prijevozu (noćna smijena - ćuvanje bankomata) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. To bi bilo to. Jedini problem vidim u tome što ste naveli da "u zadnjih godinu dana nemam istih ili istovrsnih prekršaja", jel to znači da izvan ove godine dana imate ovakav prekršaj(e)? Jer to bi onda mogao biti problem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tonilo odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. Hvala G-man na savjetu ! To bi značilo da sam položio vozački prije godinu dana. Tako da bi to mogao reformulirati u "u zadnjih godinu dana [[otkako sam položio vozački ispit]] nemam istih ili istovrsnih prekršaja" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. Ne, nije potrebno. Krivo sam vas shvatio (pa vi ste friški ), ali bolje izbjeći ovu formulaciju. Radije stavite kako vam je ovo uopće prvi prekršaj koji ste počinili - znači u ovom dijelu prigovora : "Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu, izražavam kajanje, kaznu sam platio, stoga imajući u vidu i kako sam dosada prekršajno nekažnjavan, molim sud da mi ukine kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tonilo odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. Još jednom zahvaljujem I da jos sam ukraj dodao S poštovanjem (ime) (prezime) (moja adresa) (datum) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. To obavezno... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala1crna odgovoreno: 9. rujan 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. Poštovanje, ja sam prigovor poslala 2.8. međutim od suda još nisam dobila nikavo rješenje. zanima me ako kaznu zabrane upravljanja ne ukinu već smanje, dali ona teče od dana kad je napisana, ili od dana kada dođe rješenje od suda? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. Sljedećeg dana od dana dostave obavijesti o upisu izrečene mjere u evidenciju izdanih vozačkih dozvola. mala1crna 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala1crna odgovoreno: 9. rujan 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. Prema tome, ja mogu upravljati vozilom dok ne dođe rješenje od suda? i ako smanje na npr. 2 mjeseca, ta kazna zapravo teče od tada kad dobijem rješenje od suda, ili od dana kada sam zaustavljena? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2013. :sofer:slobodno, tako dugo dok ne dođe doma obavijest. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravnica_Ri odgovoreno: 29. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 29. rujan 2013. Pozdrav, može pomoć, hitno je? Jučer sam dobila prekršajni nalog jer sam skrenula u jednosmjernu ulicu u krivom smjeru, možda nekih 10ak m, zaista nisam išla dalje, a nisam se stigla vratiti unazad (nije bilo nikoga na cesti) jer je kao za vraga policijski službenik prelazio cestu. rezultat je kazna od 2000kn i zabrana upravljanja vozilom 3mj i 3 neg boda. Kaznu planiram platiti sutra, i to 2/3, no vozačka mi zaista treba. vidjela sam da su i drugi postavljali takva pitanja ali htjela bih pomoć u konkretnom slučaju. MOGU LI istaknuti PRIGOVOR sudu ili policiji (kome?) da mi ukinu tu mjeru ili je barem smanje na 1 mj? Nikad prije nisam bila kažnjavana, niti vozila u alkoholiziranom stanju, nemam niti jednu opomenu. Jučer mi policajac nije dao da platim na licu mjesta a nije mi htio dati niti prvu opomenu već mi je odmah zaljepio kaznu. Inače sam student, nemam nikakvih samostalnih sredstava, ali nije ga to baš previše diralo... Hvala unaprijed na pomoći! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 29. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 29. rujan 2013. Policija kao ovlašteni tužitelj vam je izdala prekršajni nalog, kojemu vi možete prigovarati u roku od 8 dana od primitka istog. Podnesete li prigovor, stvar ide na prekršajni sud. U prigovoru ne poricati prekršaj, priznati, pokajati se, jedino istaknuti neslaganje s ovom zaštitnom mjerom, glede koje istaknite sve ovo što ste ovdje napisali (imate i u ovoj temi primjer kako napisati prigovor), te obrazložite zašto vam je potreban automobil, odnosno vozačka. Ovaj vaš prekršaj je "kamilica" u usporedbi s drugima, tako da bi sud trebao maknuti tu zaštitnu mjeru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravnica_Ri odgovoreno: 29. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 29. rujan 2013. znači, prigovor može ići iako sam platila kaznu? ili da kaznu ne platim ipak dok ne dobijem riješenje od suda što je s tom mjerom? i mogu li u prigovoru citirati zakon, pa se pozvati na to da se takva mjera izriče kad postoji opasnost za promet, a ja kao neka koja nikada nisam s policijom i kaznama imala problema, smatram da nisam opasna za promet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravnica_Ri odgovoreno: 30. rujan 2013. Dijeli odgovoreno: 30. rujan 2013. Još samo jedna mala pomoć. PLAĆAJU li se IKAKVI troškovi podnošenja prigovora Pol. postaji a koja onda taj prigovor šalje na sud?? jesu li kasnije, nakon donošenja rješenja suda mogući kakvi troškovi koje bi trebala podmiriti?? da znam da li da se uopće upuštam u sve to Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 1. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2013. U prigovoru tražite sud da vas oslobodi plaćanja troškova postupka, glede čega navedite što ste napisali i ovdje u postu #21 (student, nemate primanja itd...). Zahtjevu bi sud trebao udovoljiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tina21 odgovoreno: 28. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2013. pozdrav! imam sličan problem, tj.moj prijatelj. Naime, u subotu su ga zaustavili policajci i napuhao je 1,43 g/kg. Dobio je kaznu od 3000kn i 9 mj. bez vozačke... postoji li mogućnost smanjenja kazne, ili uvjetne kazne? Prije nije bio kažnjavan što se tiče alkohola, ali je bio kažnjen jedino dok još nije imao vozačku dozvolu jer je upravljao skuterom i nije imao kacige.. unaprijed hvala.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 28. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2013. Mogućnost smanjenja postoji a koliko će biti ovisi o sucu.Presude bez novčane i bez dana zabrane neće bit.Trenutno ne plaća ništa nego progovor na visinu kazne i visinu zabrane. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 28. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2013. ... postoji li mogućnost smanjenja kazne, ili uvjetne kazne? Uvjetna neće ići, obzirom se ista može primijeniti samo uz kaznu zatvora ili maloljetničkog zatvora. Ublažavanje zavisi isključivo od suca, a zabrana bi se svakako trebala smanjiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fisch odgovoreno: 16. prosinac 2013. Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2013. Policija me zaustavila u 7 mjesecu o.g. izvršen je alkotest i imao sam 0,62 . Oduzeta vozačka na 12 sati i napisali su zapisnik i uručili dvije uplatnice na 1000 i 100 kn i rekli da će mi vozačka biti oduzeta na 6 mjeseci . Znao sam postupak jer identičan prekršaj imao prije 3 godine . Kaznu nisam platio čekao sam riješenje na koje sam htio uložiti prigovor . Riješenje nije stiglo nego obavijest od policije (plava koverta ) da mi počinje teči privremena mjera upravljanja vozilom B kategorije od 6 mjeseci . Znači od momenta kad sam primio pismo kreće mjera , prije 2 mjeseca . Iznenadilo me to jer očekivao sam riješenje a došla je obavijest i šta sad ? Ima li načina da se uloži prigovor na dužinu trajanja mjere ukoliko sam recimo "odrobijao" pola kazne na primjer ili moram guliti do kraja pa kako mi bude , kaznu sam platio . Vozačka mi treba radi posla obrtnik sam i jako puno ovisim o vozilu i sam sebi sam kriv za ovo ali šta je tu je vjerujem da ovo više neću nikad ponoviti bilo bi previše i taj luksuz ne mogu sebi više dozvoliti . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. prosinac 2013. Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2013. Očito ste dobili prekršajni nalog na koji niste pravovremeno prigovorili, čime je on postao pravomoćan. Kraj priče. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 17. prosinac 2013. Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2013. Znao sam postupak jer identičan prekršaj imao prije 3 godine . Kaznu nisam platio čekao sam riješenje na koje sam htio uložiti prigovor.Onda su ti šibnuli optužni prijedlog a pošto oni napreduju počeli su se koristit u većoj mjeri sa PN-ovima kojeg si dobio i u njemu je bilo pravo žalbe,Sat te čeka još pokretanje ovrhe za neplaćenu kaznu (i to će doći iznenada). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fisch odgovoreno: 22. prosinac 2013. Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2013. Kaznu sam platio ! Napisao sam to . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 23. prosinac 2013. Dijeli odgovoreno: 23. prosinac 2013. Kaznu nisam platio čekao sam riješenje na koje sam htio uložiti prigovor . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
asus16 odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Pozz svima! zamolio bih vas za malu pomoc,a nadasve savijet... Naime,dobio sam poziv okrivljeniku na glavnu raspravu,dobio sam kaznu i zabranu upravljanja vozilom na 4 mjeseca,na to sam se zalio,jer auto vozim svaki dan,i sad je doslo obrazlozenje: da se okrivljenika proglasi krivim i kazni s 7000,kn novcane kazne i da mi se izrekne zabrana upravljanjem vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci,jer je protiv okrivljenika u zadnje dvije godine donesen jedan pravomoćni Prekršajni nalog zbog voznje pod utjecajem alkohola,te da se prijavljeni rijesi u žurnom Prekršajnom postupku. Napuhao sam 1,65,tj 1,55.kaznu od prije sam platio,zalio sam se na 4 mjeseca pa sad dobio na 12 mjeseci oduzimanje vozacke,pa vas sad molim,sta da ucinim,znam da ce mi oduzeti vozacku,ali s 4 mjeseca na 12 mi je previse,jer vozim kombija i automobil na duge relacije,od pocinjenog prekrsaja nemam nikakve kazne,cak niti za parking,a nekoliko puta sam i puhao,uvijek 0,00, hvala na odg unaprijed:) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ciceron_ odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Jel ima netko da je pisao prigovor na obvezni prekršajni nalog i da je dobio rješenje od suda? Jer ljudi samo dolaze tražiti pomoć, a o ishodu ni u jednoj temi nema ni riječi. Mislim da bi bilo u redu prema ljudima koji pomažu, a i prema ostalim članovima foruma koje predmetna tematika zanima da se napiše kakav je ishod sudskog postupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Pozz svima! zamolio bih vas za malu pomoc,a nadasve savijet...Naime,dobio sam poziv okrivljeniku na glavnu raspravu,dobio sam kaznu i zabranu upravljanja vozilom na 4 mjeseca,na to sam se zalio,jer auto vozim svaki dan,i sad je doslo obrazlozenje: da se okrivljenika proglasi krivim i kazni s 7000,kn novcane kazne i da mi se izrekne zabrana upravljanjem vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci,jer je protiv okrivljenika u zadnje dvije godine donesen jedan pravomoćni Prekršajni nalog zbog voznje pod utjecajem alkohola,te da se prijavljeni rijesi u žurnom Prekršajnom postupku. Napuhao sam 1,65,tj 1,55.kaznu od prije sam platio,zalio sam se na 4 mjeseca pa sad dobio na 12 mjeseci oduzimanje vozacke,pa vas sad molim,sta da ucinim,znam da ce mi oduzeti vozacku,ali s 4 mjeseca na 12 mi je previse,jer vozim kombija i automobil na duge relacije,od pocinjenog prekrsaja nemam nikakve kazne,cak niti za parking,a nekoliko puta sam i puhao,uvijek 0,00, hvala na odg unaprijed:) Dajte malo više podataka - prva odluka koju ste primili, jel se radilo o prekršajnom nalogu ili presudi prekršajnog suda? Je li se osim vas još tko žalio na tu prvu oduku? I ova najnovija odluka koju ste primili, jel se tu radi o presudi Visokog prekršajnog suda? A najbitnije - vi dakle poričete raniju prekršajnu osuđivanost? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
asus16 odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dajte malo više podataka - prva odluka koju ste primili, jel se radilo o prekršajnom nalogu ili presudi prekršajnog suda? Je li se osim vas još tko žalio na tu prvu oduku? I ova najnovija odluka koju ste primili, jel se tu radi o presudi Visokog prekršajnog suda? A najbitnije - vi dakle poričete raniju prekršajnu osuđivanost? trazio sam papir taj i ne mogu ga nigdje naci nazalos, siguran sam da je bio prekrsajni nalog, jedino sam se ja zalio jer sam jedino ja bio kriv,ja sam upravljao automobilom,ne poricem ranije osudjivanost,platio sam kaznu tu,samo nije proslo vise od dvije godine,u zalbi sam napisao da testiranje nije bilo regularno jer je test izvršen pet (5) minuta nakon što sam konzumirao alkohol,samnom je jos bilo 4 ljudi koji su to vidjeli,a ovu zadnju odluku sam dobio samo optuzni prijedlog od prekrsajnog suda Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marce1 odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Jel ima netko da je pisao prigovor na obvezni prekršajni nalog i da je dobio rješenje od suda? Jer ljudi samo dolaze tražiti pomoć, a o ishodu ni u jednoj temi nema ni riječi. Mislim da bi bilo u redu prema ljudima koji pomažu, a i prema ostalim članovima foruma koje predmetna tematika zanima da se napiše kakav je ishod sudskog postupka. Pisao sam prigovor na kaznu od 3000kn i 9 mjeseci zabrane (1.26 kao mladi vozač). Smanjili su mi na 1500kn i 2 mjeseca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. ...u zalbi sam napisao da testiranje nije bilo regularno jer je test izvršen pet (5) minuta nakon što sam konzumirao alkohol... Ispada da ste prigovarali na način da ste poricali prekršaj, i time postali "žrtva" čl. 238. st. 12. Prekršajnog zakona. Zato i uvijek naglašavamo ovdje da ne treba biti "veći vjernik od Pape", jer bi posljedice mogle biti jako grde. Odluka prekršajnog suda je pravomoćna, tj. više nemate prava na žalbu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
asus16 odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Ispada da ste prigovarali na način da ste poricali prekršaj, i time postali "žrtva" čl. 238. st. 12. Prekršajnog zakona. Zato i uvijek naglašavamo ovdje da ne treba biti "veći vjernik od Pape", jer bi posljedice mogle biti jako grde. Odluka prekršajnog suda je pravomoćna, tj. više nemate prava na žalbu. I Šta sad,samo se pojavio na tom glavnom ročištu isto je to? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Asus, mi se očito ne možemo "poloviti". Ja sam vaš raniji post shvatio na način da je došao prekršajni nalog, vi na njega prigovaralil i sud po njemu odlučio na način da vam je "podignuo" trajanje zaštitne mjere. Sada ispada da tome nije tako. Dajte još jednom otpočetka napišite što ste točno dobili i na što ste se žalili / prigovarali. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
asus16 odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Asus, mi se očito ne možemo "poloviti". Ja sam vaš raniji post shvatio na način da je došao prekršajni nalog, vi na njega prigovaralil i sud po njemu odlučio na način da vam je "podignuo" trajanje zaštitne mjere. Sada ispada da tome nije tako. Dajte još jednom otpočetka napišite što ste točno dobili i na što ste se žalili / prigovarali. pisao sam prigovor protiv rješenja prekršajnog suda kojom sam kažnjen temeljem čl.199,st1 i st.9 zakona o sigurnosti prometa na cestama,primjenom članka 58 st.3 ovog zakona ,t esam sada dobio poziv okrivljeniku (meni) na glavnu raspravu! U optuznom prijdlogu stoji da mi se izrece kazna od 7000 kn i zabrana upravljanjem "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci,a okrivljenik moze sudu dostaviti i pisanu obranu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2014. Onda se svakako odazovite pozivu suda i tamo iznesite sve olakotne okolnosti koje imate. Što će sud u konačnici odlučiti, teško je reći - govorim o trajanju zaštitne mjere, pogotovo obzirom ste recidivist. Kazna svakako bude, da li baš 7.000,00 kuna - opet zavisi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
asus16 odgovoreno: 3. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2014. ma samo da mi ne uzmu na godinu dana vozacku,trebao sam odmah platiti i ostati samo na 4 mjeseca bez nje... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Satsuko odgovoreno: 9. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2014. Pozdrav! Molila bih vas pomoć s razrješavanjem nekih nejasnoća. Dakle, u nedjelju ujutro moja prijateljica je bila zaustavljena s 1,22 g/kg alkohola u krvi i izrečeno joj je 3000 kn kazne i 9 mjeseci bez vozačke. Pošto je ako plati u prvih 8 dana, iznos kazne 2/3, dakle 2000 kuna ona bi tu kaznu odmah platila, no danas joj je na policiji rečeno da ukoliko to učini ne može pisati prigovor koji se odnosi na visinu zabrane upravljanja vozilom jer time prihvaća sve uvjete kazne. Također, policajac kojem je htjela predati prigovor joj je rekao kako se u prigovoru mora žaliti na oboje, i na novčanu kaznu i zaštitnu mjeru, što se čini prilično nelogično pa da pitam. Ovo joj je prvi prekršaj i prigovor je već napisan, no sada ne znamo što učiniti. Istekom roka od 8 dana morati će platiti punu cijenu kazne tako da unaprijed zahvaljujem na brzom odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 9. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2014. Policajac joj je dobro rekao da ne plaća, ali nije dobro rekao da se "mora" žaliti na oboje, ako je vaša priča istinita. Proučite naš članak o prigovorima. http://www.legalis.hr/forum/entry.php/11-Prigovor-na-prekr%C5%A1ajni-nalog Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Satsuko odgovoreno: 9. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2014. Puno hvala na odgovoru, proučila sam članak i proslijediti ću ga dalje prijatelji. Ako može još samo jedan savjet, da li su veće šanse smanjenja trajanja zaštitne mjere ukoliko se ne traži smanjenje novčane kazne ili to nema utjecaja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
StudentSplit25 odgovoreno: 9. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2014. To vam ovisi o okolnostima vaše prijateljice: da li je zaposlena pa joj je vozačka neophodna, kolika ima primanja, jeli možda nezaposlena ili studentica, naravno za sve navedeno podnesite i dokaze: ugovor o radu ako je vozilo potrebno za odlazak na posao, potvrdu iz porezne o primanjima, ev. karton sa zavoda sa zapošljavanje, ili potvrdu redovnog studenta od fakulteta, te sumnjam da će vam uzricanje prigovora na kaznu i zaštitnu mjeru imati negativnog utjecaja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 9. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2014. Upravo tako. Što više materijala to bolje. Sudovi rado krate policijske kazne ako imaju materijala na kojeg se mogu pozvati u obrazloženju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Satsuko odgovoreno: 9. siječanj 2014. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2014. Hvala vam puno na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Armando Bužanec odgovoreno: 10. veljača 2014. Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2014. Pozdrav, ja sam isto tako imao novčanu i vremensku kaznu za prolazak kroz crveno. pisao sam prigovor i smanjio sam sa 3000 kn na 1200 kn i sa tri mjeseca na jedan. kaznu sam platio i sada samo još trebam dobiti taj jedan mjesec. Kako mogu ubrzati dobivanje te kazne jer je prošlo dva mjeseca od dana plaćanja kazne. Htio bih to odraditi sada a ne kasnije (4. ili 5. mjesec).Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 10. veljača 2014. Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2014. Pođite na sud i tražite potvrdu o pravomoćnosti presude zatim u nadležnu policijsku upravu i tražite nekog iz službe upravnih poslova. Na temelju dokaza o pravomoćnosti vam nadležna ovlaštena službena osoba može na brzinu natipkati obavijest o zabrani i odmah uručiti, važenje započinje od iduće dana. To vam mogu a ne moraju napraviti budite fini i pristojni i nemojte doći u vrijeme pauze niti pred kraj radnog vremena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 11. veljača 2014. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2014. To vam mogu a ne moraju napraviti budite fini i pristojni i nemojte doći u vrijeme pauze niti pred kraj radnog vremena.Najbolje da ni ne ide jer im u svakom slučaju oduzima vrijeme. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ante95 odgovoreno: 18. veljača 2014. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2014. danas sam se kretao smjerom istok-zapad/ploče-makarska ..na cesti su bili radovi i prošao sam krož žuto svijetlo...policajac koji je bio nekoliko auta iza mene tvrdi da sam prošao kroz crveno..napisao mi je kaznu,koju nisam potpisao, od 2000kn i 3mjeseca oduzimanje vozačke dozvole, molim savjet Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 19. veljača 2014. Dijeli odgovoreno: 19. veljača 2014. Potpisuje se samo primitak naloga a ne priznaje se krivnja.Uputit prigovor i objasnit događaj (prolaz kroz žuto zbog toga jer se vozilo nalazilona takvoj udaljenosti (maloj) da se nije moglo na siguran način zaustavit), i čekat sučevu odluku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ORbitni odgovoreno: 13. ožujak 2014. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2014. Pozdrav, molio bih za pomoć vezano za prometni prekršaj sa prisustvom alkohola. Situacija slijedeća dogodila se prometna nezgoda prilikom koje je bilo lakših tjelesnih ozljeda kod oba vozača. Vozač A i B nazovimo ih tako. Policija je utvrdila da su vozač A i B krivi. Vozač A je prilikom nezgode alkotestiran i napuhao je 0,54g/kg umanjenih za 0,1g/kg vozač B je napuhao 0,0 g/kg. Nakon toga je vozač A odveden na vađenje krvi i urina gdje mu je utvrđeno 0,28g/kg u krvi i 0,49g/kg u mokraći gdje je nakon toga stručno mišljenje da je kod vozača A utvrđeno 0,54g/kg. Vozač B nije podvrgnut testu vađenja krvi i mokraće, a napominjem dogodila se nesreća sa lakšim ozljedama. Zanima me da li netko ima kakav savjet ili iskustvo sa takvom situacijom. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 13. ožujak 2014. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2014. U čemu je sad problem? Vozač A ima 0,28g/kg u krvi i 0,49g/kg u mokraći i nije pijan ako nije profesionalac ili mlad vozač. Vozač B 0 promila i ne treba na vađenje krvi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ORbitni odgovoreno: 13. ožujak 2014. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2014. U čemu je sad problem? Vozač A ima 0,28g/kg u krvi i 0,49g/kg u mokraći i nije pijan ako nije profesionalac ili mlad vozač. Vozač B 0 promila i ne treba na vađenje krvi. Zanima me na temelju cega su oni strucno rekli da je vozac pijan i da to ukupno iznosi 0,54g/kg? a rezultati su ti koje sam naveo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 13. ožujak 2014. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2014. Vozač A ima 0,28g/kg u krvi i 0,49g/kg u mokraći i nije pijan ako nije profesionalac ili mlad vozač. Ovo je koncentracija alkohola u trenutku vađenja. A prema njihovim "tabelama" (s obzirom se radi o graničnoj vrijednosti i imajući u vidu nepouzdanost "dregera"), utvrđena je koncentracija u trenutku upravljanja vozilom od 0,54 g/kg. "ORbitni" će bit malo jače kažnjen od drugog vozača. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mala1crna odgovoreno: 8. rujan 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2014. Pozdrav, nakon otvaranja teme mislim da je uredu da napišem i rješenje vezano za prigovor koji sam pisala. Nakon godinu i mjesec dana došlo je rješenje od suda u kojem se poništava odluka u vezi oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 6 mjeseci, ali moram platiti novčanu kaznu. Ukoliko se 2/3 kazne plati u roku 60 dana smatra se da je kazna plaćena u cijelosti, dakle 666,66kn a ne 1000 kn. Oslobođena sam plaćanja troškova suda. Eto pa da znate što možete očekivati ako je slična situacija. Uz prigovor sam još priložila ugovor na neodređeno radno vrijeme iz čega se vidi da mi je automobil prijeko potreban za posao jer nemam autobusnih linija s kojima bi stigla na vrijeme, nikada prije nisam bila kažnjavana što također ide u prilog, a i sama sam priznala krivnju. Sve je to lijepo sročeno u odluci suda, nemam je sada pri ruci ali to je to uglavnom. Uplatnicu o plaćenoj kazni sam nosila u PP, oni kažu da odnesem na sud ali i da ne moram jer je umreženo sve i da će se znati dali je plaćeno ili nije, došla na sud oni kažu da odnesem policiji. Još nisam nigdje predala dokaz o uplati, pa ne znam što savjetujete, da odem ponovno na policiju? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 8. rujan 2014. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2014. Ne trebaš nikome nositi uplatnicu, samo ju čuvaj za svaki slučaj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 8. rujan 2014. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2014. "Mala1crna", zahvaljujem vam na povratnoj informaciji... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ssinead odgovoreno: 21. rujan 2014. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2014. Pozdrav svima, ima sljedeće pitanje: Dobila sam rješenje o prekršajnom postupku nakon uložene žalbe. Trebam uplatiti 2/3 kazne + 200 kuna troškova, vozačka mi se oduzima na mjesec dana. Moja pitanja su: 1. Što ukoliko uplatim nakon ovih 8 dana? Čekam plaću pa bih uplatila, da li i dalje ostaje 2/3 kazne + 200 kuna ili ...? 2. U kojem vremenskom periodu mogu očekivati da mi dođe i dopis da mi oduzimaju vozačku na tih mjesec dana? Zahvaljujem na odgovoru __________________ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 21. rujan 2014. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2014. 1. Vrijedi puni iznos kazne + 200,00 kuna. 2. Ovisi o ažurnosti pojedine PP, ali realno je očekivati je kroz period od 1-3 mjeseca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bane989 odgovoreno: 11. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2014. ..pitanje...znači ove godine sam napirio 1.66 i kaznu platio,odradio zabranu i sad neki dan napirim 0.66,3 mjeseca zabrana,1000kn kazna..ako bi se žalio,dali postoji mogućnost smanjenja ili ukidanja zabrane ?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 11. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2014. Ukidanje ne pošto si recidivist ali je smanjenje moguće.Prigovor ne šteti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bane989 odgovoreno: 11. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 11. studeni 2014. hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ime_korisnicko odgovoreno: 16. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2014. Pozdrav svima. U situaciji sam istoj kao mala1crna, napuhao sam isto 0.52 kad se oduzme 0.1 g/kg. Jedino je zeznuto sto sam prije godinu dana vec kaznjen za isti prekrsaj, ali tada sam napuhao dosta vise, isao sam na izvanredni lijecnicki i trenutno imam vozacku s trajanjem od dvije godine. Sada sam dobio od policajca nalog da sam kaznjen s 1000 kn i 6 mj zabrane. Sad me zanima da li mi se isplati zaliti, novcana kazna mi nije problem, ali zabrana je, jer sam nedavno dobio posao vozaca, ali to ne znam kako bih dokazao, jer sam student i radim preko studentskog ugovora. Ima li netko iskustva da li je moguce da mi se uz dobru zalbu, samo na zabranu upravljanja, zabrana ukine ili bitno umanji, uz napomenu da sa zabranom ne mogu raditi, pa mi je u tom slucaju i novcana kazna velik problem? Također me zanima da li je moguće da mi se nakon prigovora zabrana upravljanja cak produzi na vise od 6 mj.? Vidim da je receno da se recidivistu zabrana ne ukida nego eventualno umanjuje, pa me zanima da li mi ide u prilog sto sam prestupio samo 0.02 g/kg, dali moze proci kao beznacajan prekrsaj ili nesto slicno? I imate li nekakav drugi prijedlog, imam li koju opciju, plakat da sam stvarno pazio i da nisam ni sumnjao da bi to moglo biti 0.5 g/kg, a pogotovo vise? Prolazi li to ili nesto slicno? Sto bi uopce kao recidivist i netko kome je vozacka potrebna za posao, ali studentski posao mogao navesti u prigovoru i na sto se pozvati? Vidim da je mala1crna dobila ukidanje zabrane, ali buduci da sam ja vec kaznjavan, a i ne znam kako bih dosao do ikakve potvrde da mi vozacka treba, sto ja kao takav mogu ocekivati? Znam da sam kriv, ali prije tjedan dana sam dao otkaz na starom poslu i dobio posao vozaca i sad sam u gadnim problemima, tako da je svaka pomoc i vise nego dobrodosla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 16. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2014. Nemoj platiti ništa, nego napiši prigovor u kojem ćeš izraziti priznanje i kajanje, pristajanje na novčanu kaznu, te molbu za ukidanjem zaštitne mjere zbog razloga koje si tu naveo. Izgubiti nemaš što, jer ti uz priznanje neće povećati kaznu, tako da možeš jedino dobiti. S obzirom da si recidivist, teško da će ukinuti zaštitnu mjeru u potpunosti, ali ti ju može (i hoće) znatno smanjiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ime_korisnicko odgovoreno: 16. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2014. Hvala na odgovoru! Ako netko jos ima sugestiju sto bi bilo dobro priloziti prigovoru ili sto jos napisati, svaka informacija je od pomoci.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave