Jump to content

drmrgood

Korisnik
 • Broj objava

  29
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O drmrgood

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pa ako je netko suvlasnik necega ne moze tu imati sluznost puta jer onda sluznost puta gubi svoj smisao. Sluznost puta se primjenjuje na cesticama koje nisu u vlasnistvu. Nisam pravnik, slobodno me ispravite ako grijesim.
 2. Vi imate pravo kao suvlasnik traziti kljuc. Ako ga ne dobijete mozete do kljuca doci sudskim putem. Takodjer, ne morate uzeti kljuc ali mozete traziti naknadu za koristenje svojeg dijela nekretnine.
 3. Nisam pravnik,ali koliko sam shvatio vi imate ovdje samo sluznost puta i put nije vase vlasnistvo. Buduci da je to kolni prilaz mozete po njemu motornim vozilom doci do svoje nekretnine. Na putu nije dozvoljeno parkiranje kao ni odlaganje stvari ili blokiranje puta na bilo koji drugi nacin
 4. Da li je onda njemu dovoljan pjesacki prilaz a ne kolni? I da li postoji zakon ili propis koji mene obvezuje da mu ja dam kolni prilaz sirine 3 metra čiju širinu propisuje PP naše općine?
 5. To mi je jasno,međutim na toj njegovoj novoj cestici(nakon parcelacije) nije moguce ostvariti kolni prilaz do ceste jer bi u tom slucaju ja izgubio gotovo cijelo dvoriste posto je takva konfiguracija terena.
 6. Poštovanje! Da li prilikom parcelacije i cijepanja jedne cestice na dva dijela obe cestice moraju imati kolni prilaz? Pitam zato jer ja i stric moramo napraviti parcelaciju cestice. Na jednom dijelu je moja kuca koja je do ceste a njegova je uvucena i njegov dio dvorista nema fizicki kontakt sa glavnom prometnicom,nego on do svog dvorista ide kroz moje. Da li sam ja prilikom cijepanja cestice njemu duzan dati kolni prilaz ili mu je dovoljan i pjesacki prilaz?
 7. Hvala na odgovoru! Imam još jedno pitanje: Prilikom posjete odvjetniku nakon što smo ga upoznali sa situacijom, reko nam je slijedeće: "Vaš stric je samim činom postavljanja ulazne kapije na svoj dio dvorišta priznao da je svjestan i da zna što je čije na toj nekretnini odnosno koji je njegov dio a koji vaš. Samim time što se ogradio jasno pokazuje da zna što je čije na toj nekretnini" Da li je ovo točno i da li to igra nekakvu ulogu kod izvanparničnog postupka i kod sudske presude?
 8. Još jedno pitanje: Da li bi ovdje u slučaju da dođe do suda išla geometrijska dioba?
 9. U redu. Onda ništa od radova, neka im i dalje smrdi moja septička koja se, igrom slučaja, nalazi u njihovom dvorištu. Suvlasnik se inati a samo sebi radi gore, jer ne smrdi meni, nego njima. Tako možemo, što se mene tiče, do zauvijek...
 10. Da , ista mora ići tim putem i ta tri metra su do najbližeg dijela cijevi, možda ja nisam dobro opisao. Po meni on nema nikakva prava meni braniti da se ja spojim na kanalizaciju ako je to moja zakonska obveza. Ne vjerujem da u zakonu ne postoji odredba koja propisuje kaznu za sprečavanje nekoga silom da izvrši svoju zakonsku obvezu.
 11. Lijepi pozdrav! Na nekretnini na kojoj sam vlasnik 1/2 potrebno mi je da se spojim na kanalizaciju. Međutim, drugi suvlasnik mi to brani i tvrdi da ja neću kopati na njegovom dijelu nekretnine dok mu ne dam pristupni put (znači ucjenjuje). Meni je jedini način da se spojim na kanalizaciju taj da iskopam kanal dužine cca 3 metra kroz njegovu šupu za drva do glavne odvodne cijevi. Isti slučaj je imao i on pred par godina gdje je morao prekopati cijelo moje dvorište dijagonalno da bi se položila cijev i da bi se mogao spojiti do kanalizacione šahte. Ja njemu nisam ništa branio. Poš
 12. Ja razumijem da je to pravno tako i tako stoji u ZK. Međutim, u praksi se to ne može izvesti.
 13. Ok, vlasnici okućnice u odredjenim omjerima. To je u praksi neprovedivo,jer ne mogu ja imati pola njegovog dvorista niti on moga posto to nema smisla. Onda je po toj logici moj tata vlasnik pola njihove kuce kao i moj stric pola moje. To mozda je tako u teoriji i na papiru,ali je u praksi to neprovedivo.
 14. Hvala na odgovoru! Da, nema smisla dosjelost jer se dosjelost na vlastitoj čestici niti ne može ostvariti.
 15. Pošalje se dopis bratu da ima rok od 15 dana da preda kopiju ključa. Ako to ne napravi tužite ga sudu. Potom će sudac odrediti bravara koji će zamijeniti bravu te ćete i vi i on dobiti po jednu kopiju ključa. On nema nikakvo zakonsko pravo da vam spriječava ulazak i korištenje zajedničke nekretnine.
×
×
 • Napravi novi...