Jump to content

xyzzx

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    xyzzx je reagirao na G-man u Pravno na žalbu za ne pokrenuti postupak   
    Glede mjesne nadležnosti - u pravu su. Sve ostalo, bolje ne komentirati.
    Imate dvije opcije - ili sami napišite kaznenu prijavu (ali pritom gledajte da imate barem još jednu osobu sa područja istog mjesno nadležnog ODO-a, tako da vam ukupna šteta prelazi cenzus od 1.000,00 kn budući je to bitno za postupanje DORH-a ex offo) ili jednostavno zaboravite na rješavanje ovog slučaja preko kaznenog postupka (osim ukoliko želite ići solo sa privatnom tužbom) i idite sa tužbom prema prevarantu kroza građanski postupak.
  2. Hvala
    xyzzx je reagirao na drot13 u Pravno na žalbu za ne pokrenuti postupak   
    Direktno na DO, kao što je već i savjetovano.
     
    P.S.: I ne spominjati da si ga snimio, ako ga nisi upozorio da ga snimaš.
  3. Hvala
    xyzzx je reagirao na G-man u Pravno na žalbu za ne pokrenuti postupak   
    Moja sugestija je da odete direkt na nadležno Općinsko državno odvjetništvo (po mogućnosti više vas prevarenih) i zatražite podnošenje prijave na zapisnik dežurnom zamjeniku. Tamo će se prijava zaprimiti i ići će se u obradu, bez ovog filozofiranja kojem ste trenutno izloženi.
  4. Hvala
    xyzzx je reagirao na felixx u Pravno na žalbu za ne pokrenuti postupak   
    Uz ovo što je drot13 savjetovao...
    Kao prvo, činjenica da vas ima više prevarenih bitno mjenja stvar. 
    Trebali bi se zajedno ovratiti voditelju neke od onih emisija na TV (Potraga, Provjereno,...) Tema je svakako za njih interesantna, a tako bi mogli i upozoriti moguće nove žrtve ali i pozvati sve koji su prevareni da vam se jave.
    Također, možete se zajedničkim pismom, u 'odmjerenom ali strogom' nastupu obratiti uredništvu Njuškala i tražiti da vam hitno dostave te podatke. Jer radi se očito o organiziranom varanju građana, a oglašivaču sigurno ne ide u dobar glas ako takvog prevaranta štiti. Štoviše, netko bi mogao čak postaviti pitanje ne surađuje li netko iz te tvrtke sa prevarantom, ako takvog štite i nakon saznanja o brojnim organiziranim prevarama preko oglasa. Još ako im natuknete da ćete nastupiti u nekoj 'Potragi' na tv i tamo onda spomenuti da oglašivač odbija surađivati, a ni policija se baš ne trudi...  
    Dobra je šansa da će uz takav pristup svi pokazati volju naći prevaranta.
    Da li ćete ga i naći, a pogotovo povratiti novac, to je već drugo pitanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija