Jump to content

marek_bla

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Majstor se ne javlja niti odgovara na poruke. Budući da je bojler vrijednosti 10 000kn i termostat oko 1000, dakle sve skupa iznad 2000kn mogu li otići na policiju i reći da me pravario te neka pokrenu po službenoj dužnosti za kazneno djelo prevare? Imam li kakvih troškova na sudu ako neki sudac dosudi da gubim sud? Od dokaza imam: sms poruke gdje me pita tko kupuje bojler, (odgovaram da on), njegov troškovnik s njegove službene adrese gdje je vidljiva stavka bojlera, te njegov vlastoručni potpis s njegovim oib-om da je primio novac i nekoliko svjedoka te moje fotografije radova prije i poslije (na kojima se ne vide majstori). Račun (za radove) nemam. Prije svega ovoga planiram mu još pismeno na email poslati očitovanje.
 2. Iznosu MORH-u podliježe revalorizaciji, jel? Za skidanje tereta zna proći nekoliko mjeseci. Sve razlike ćete ionako vi kao kupac morati snositi i ne možete predvidjeti iznose. Dakle stavite iznose po sadašnjem tečaju (sve u eur), a onda ćete tečajne i druge razlike vi podmiriti kao kupac po srednjem tečaju HNB. Ili ako se tako dogovorite može i prodavatelj. p.s. Banci nije problem taj upisani teret i 2 vlasnika?
 3. 16.12. je prvi puta pokrenuta ovrha koliko znam. Jedna jedina. Teret (60 000eur) je upisan temeljem ugovora o namjenskom kreditu sa zasnivanjem založnog prava na nekretnini za korist bivše Međimurske banke, a sada PBZ, a ovaj drugi (od 20 000 eur) samo piše: ukniižba, založno pravo ugovor o kreditu broj xxx u protuvrijednosti kuna po srednjem tečaju HNB s ugovorenim naknadama i troškovima te fiksnom kamatom od 6% godišnje i u donjem redu PBZ banka. Dug je kolko su mi rekli 100 000kn. A kamata tko zna kolko. Jer kamata i dalje ide na glavnicu, a obzirom da nisu redovno otplaćivali.... Idu u parnicu protiv banke i to tako da pobijaju taj drugi kredit (kojim su htjeli zatvorit prvi kredit) za koji fakat ne piše temeljem čega je upisan teret. (ali ono- teret upisuje sud na temelju neke vjerodostojne isprave koja mora biti solemizirana, jel?) Žele tužit da oni taj drugi kredit nikad NISU KORISTILI. (valjda ni vidjeli nove, a meni to jako čudno). Kažem ne znam jel glavnica 100 000kn il kamata, ali tolko je spominjano i to odgovara iznosu ovog drugog kredita. Ja sad ne znam dal im je banka sjela na plaću, pa je to otplaćeno, ali kad su došli u banci nema komunikacije, ne žele dati ništa od papira. Tako su mi rekli.
 4. Ovdje pogledajte je li u sustavu pdv-a. https://oib.oib.hr/RpoProvjeriObveznikaPdvWeb/home @Matejko231 Kako može retroaktivno izdati račun. Mora se vidjeti i da je plaćen, zar ne?
 5. Kolika je šansa i kome uopće da prijavim obrtnika koji je u sustavu PDV-a zbog toga što mi ne želi dati garanciju za Vailant bojler (znači papire gdje se vidi da ga je kupio) te mi ju ovlašteni serviser ne može potvrditi. Njihovoj obrtničkoj komori mi nema smisla, eventualno državnom inspektoratu? Cijena bojlera je 10 000kn. Od njega imam e-mail s troškovnikom i dosta sms poruka te evidencije poziva. Plaćeno je na ruke. Radio je instalaciju plina (taj dio je plaćen na žiro račun) i instalaciju centralnog grijanja.
 6. Poštovani. Radi se o jednom članu obitelji čiju kuću žele ovršiti. Njezin sin je dignuo kredit u eur 2003. godine jedno 60 000eur, neredovito plaćao, a njegov otac je dao kuću kao zalog. Polovicu te kuće. Polovicu je imala majka. Zatim su (valjda opet taj sin) dignuli drugi kredit na istu tu kuću 2016 oko 20 000eur koliko je ostalo neplaćeno za prvi kredit. E sad oni tvrde da drugi kredit nije ni realiziran, a nije mi jasno kako nije ako u vlasničkom listu stoji uklnjižba založno pravo??!! Oni isto tvrde da je valjda glavnica otplaćena, a i da ne žele platiti kamate na prvi kredit (koje su vjerojatno narasle jer nisu redovito plaćali). Sin bio bez posla i tako dalje. Sad u našli jednog odvnetnika u Varaždinu koji ih zastupa, a meni ta priča strašno smrdi da je odvjetnik nepošten i da samo želi izvući love u postupku koji je jasan kao dan. Oni sad žele tužiti banku?!?! Koje su šanse da se taj sud dobije, koliki će bit troškovi odvjentika? O čemu se tu radi?! Što znače ova slova i skraćenice? Ispada da je kuća procjenjena na 80000uer, a sad po novom zakonu će se moći prodati na dražbi za koliko? Vlasnica kuće misli da joj ne mogu uzeti jedinu nekretninu u kojoj živi, a sama financira i sebe i još jednu familiju radi koje je to sve skupa i nastalo. Da se razumijemo penzioner je. Vjeruje u zastaru i tako to. Ovdje dolje možete vidjeti kronologiju. 1. 21.02.2020. Podnesak Odgovor/očitovanje na žalbu Ne V.&.V.O.D.J.T.D.Z.O.O.U. 2. 20.02.2020. Odluka/dopis suda Zaključak-upućivanje u parnicu Ne Sud 3. 08.01.2020. Odluka/dopis suda Dopis - dostava žalbe na odgovor Ne Sud 4. 27.12.2019. Podnesak Podnesak ovrhovoditelja Da V.&.V.O.D.J.T.D.Z.O.O.U. 5. 27.12.2019. Podnesak Žalba Da (odvjetnik) 6. 18.12.2019. Podnesak Ostalo Ne Z. 7. 13.12.2019. Odluka/dopis suda Rješenje - naplata pristojbe Ne Sud 8. 13.12.2019. Odluka/dopis suda Dopis Ne Sud 9. 11.12.2019. Odluka/dopis suda Rješenje - o ovrsi Ne Sud 10. 10.12.2019. Podnesak Prijedlog za ovrhu Da V.&.V.O.D.J.T.D.Z.O.O.U.
 7. nema nigdje stavke krizni porez. kako recimo bude s nekim tko radi na dva mjesta (recimo u dvije škole), pa mu ne uzimaju krizni porez jer mu ne prelazi onaj minimum. da li će nakon prijave ovi u poreznoj to sve zbrojiti (dakle cijelu plaću) i na to lupit krizni porez?
 8. pa sad se kao jako dobro vidi lice vozača i ne ide ta spika da nije jasna fotografija. AL hvala na savjetu tebi i ostalima. Dao sam svoje ime i prezime i čekam rješenje, pa ću vidjet da li mogu napisat kakvu žalbu.
 9. Molim vas za pomoć i objašnjenje. Osoba A je vlasnik kuće sa osobom B. Kuću su dobili po ostavinskoj raspravi, pa je svaka osoba vlasnik polovice kuće. (u vlasničkom listu na B dijelu vlasntovnice su navedena imena). Osoba A je dala založno pravo temneljem sporazuma o osiguranju novčane tradžbine na osobu C u iznosu od 100.000kn sa imena osobe A. Osoba A, dakle, više nije bila upisana u vlastovnicu. Nakon mjesec dana je osoba C koja je imala založno pravo na neki način (prodajom - vjerojatno izvansudskom nagodbom) dala svoje založno pravo nekoj firmi. I sada je ta firma upisana u vlastovnicu. I sad više nije upisano u vlastovnicu da je firma vlasnik kuće u iznosu od 100000kn nego je vlasnik na cijeloj polovici kuće!!! Zanima me kako je to moguće da firma kupuje polovicu kuće i kako može nakon mjesec dana netko svoje založno pravo prodati? Zar ne bi trebalo čekati da se navrši rok u ugovoru o osiguranju novčane tradžbine, tj. da istkene datum do kojeg je trebalko vratiti novac? Na koji način osoba A može tražiti povrat naslijeđene imovine obzirom da se to napravilo bez njezinog znanja? Koga tužiti? tu firmu koja je sada vlasnik ili prvu osobu koja je imala založno pravo? i još jednu stvar...da li je moguće da je polovica kuće procijenjena na samo 100000kn, a vrijedi 300000 pa je osoba to prodala za tu cijenu? I još jednu stvar da li je osoba B morala dobiti rješenje da je kuća na dijelu osobe A promijenila vlasnika ili se suvlasnika ne obaviještava o tome?
 10. Poštovani! Dobio sam obavijest o prometnom prekršaju u kojem traže podatke tko je upravljao vozilom. Samo piše da sam napravio prometni prekršaj kažnjiv po čl. 53. st.5 Zakon o sigurnosti istog Zakona. (Dakle 1.000,00 kuna jer sam se kretao vozilom u naselju 20 do 30 km na sat većom od dopuštene.) E sad. Auto je registriran na suprugu, a vozilom sam upravljao ja. Ideja je da damo podatke od supruge i probamo se pozvati na isti Zakon Članak 294.koji citiram: "Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja." Nisam samo siguran da li to mogu jer pretpostavljam da imaju moju sliku u PU pa zato traže podatke jer vide da je na slici muško, a vozilo je registrirano na žensku osobu i dal možemo tražiti mjeru usmenog upozorenja jer nisam siguran da li se dobivaju bodovi?! Supruga inače nije kažnjavana unazad 12 mjeseci i nema kaznene bodove. Svaka pomoć dobrodošla.
 11. Molim vas da mi odgovorite na sljedeće pitanje. Željela bih se osloboditi odgovornosti posla kojeg obavlja nova uposlenica, budući da obavljam poslove konstruktora, a i nikako više ne bi htjela obavljati te poslove . Odlukom sam bila određena za odgovornu osobu za zaštitu na radu i anexom ugovora za stručnjaka zaštite na radu. Nova uposlenica je sada za prvo vrijeme uposlena na određeno vrijeme od 6 mjeseci sa probnim radom od 3 mjeseca te je u ugovoru navedeno kao referent zaštite na radu i zaštite okoliša. Koji je postupak da se oslobodim od prijašnjih poslova? Da li je moguće u odluku kojom se ja oslobađam od odgovornosti staviti i njena odgovornost bez obzira što ona trenutno radi u probnom roku? I da li je moguće razvrgnuti anex ugovora bez obzira što ona radi u probnom roku.
×
×
 • Napravi novi...