Jump to content

lumio84

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O lumio84

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav, trebam savjet. Imao sam malu nezgodu na proširenju uz glavnu cestu. U prekrsaju smo bili i ja i vozilo ispred mene jer smo na to prosirenje uslu preko pune crte. Nadalje razvoj situacije je bio sljedeci. Vozilo se zaustavilo kad je stiglo na prosirenje i ja sam se zaustavio bocno prema tom vozilu na udaljenosti 2 metra. U trenutku to vozilo je pocelo voziti na rikverc, ja sam trubio s nadom na ce cuti i da me ne udari, ali nista vec je udarilo u mene dok sam bio u mirovanju u prednju lijevu gumu i blatobran. Sebi je napravio stetu na braniku i gepek vratima. Ja naknadu zastetu necu traziti jer je na mom vozilu nezamjetna. Nismo zvali policiju vec smo uspunili europsko izvjesce sa detaljima. Covjek negira krivnju i izvlaci se na to da sam ja skrenuo preko pune na prosirenje. Da li mi moze netko reci da li ja mogu u tom slucaju biti kriv kod osiguranja? Napominjem vozilo je islo u rikverc i udarilo u mene u mirovanju. Unaprijed se zahvaljujem na pomoci
 2. Postovani, trebam pomoc i savjet neznam da li sam na pravom mjestu, ali nadam se da netko ima pravni savjet. Trebam traziti gradevinsku dozvolu za dizanje kata. U prirodi udaljenost od susjedne parcele vec postojece kuce na koju dizem kat je 1.5m to znaci da bi na istoj udaljenosti se i kat nadogradivao. Gledajuci geoportal i katastarske granice parcele i moje kuce koja je ucrtana ta udaljenost do susjeda izlazi i vise od 3m, zapravo po tome moja parcela ulazi po tome jos u njegovo. Mene zanima sljedece, kad mjerodavni izdavaju dozvolu, da li se gleda stanje u prirodi ili stanje katastarskog plana, jer zbog ovih udaljenosti mi je to bitno. Hvala svim dobrim ljudima na savjetu.
 3. Postovanje, zanima me da li netko moze svojim zivljenjem u kuci cca 50 godina steci pravo i upisati se kao vlasnik. Zapravo covjek tuzi mene da sam krivo upisan na nekretninu iako su mu poznate okolnosti kako je u nju dospio. Da li on mene kao vlasnika nekretnine na sudu moze izbrisati i uknjiziti se?
 4. Gotovo sam siguran da prostorni plan mog mjesta ne dozvoljava otvore na manje od 3 metra kao u vecini slucajeva u RH, ali ovo je ipak postojeca kuca koja ima otvore na prizemlju i prvom katu prema toj parceli na udaljenosti 1.60, to me buni, da li moze imati i najgornji kat kojeg bi nadogradio na isti nacin prozore i otvore prema toj parceli, da li postoje neke urbanisticke iznimke koje ne pisu u planovima?
 5. Postovanje, prvi put pišem ovdje i nadam se da mi netko moze dati savjet. Radi se o sljedecem: Vlasnik sam kuce koja ima prizemlje i kat sa ravnom plocom. Zelim nadograditi jos jedan kat. Kuca je legalizirana i dio nje izgraden je jos daleke 1940. Kao takva udaljenost od međe susjedne neizgradene parcele je nekih 1.60m i kuca ima otvore i prozore prema toj susjednoj parceli. Da li tako mala udaljenost mi moze biti zapreka u izgradnji kata i otvaranju prozora na istu stranu? Znam da ima pravilo 3metra za otvaranje prozora prema susjedu, ali ovo je ipak postojeca kuca koja vec ima otvore u istom smjeru. Hvala svakome tko m moze pomoci i dati neki savjet.
×
×
 • Napravi novi...