Jump to content

naivac40

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    naivac40 je dobio reakciju od G-man u Nametljivo ponašanje   
    Hvala na opomeni ? ne brinite,nije tesko ostati hladne glave,a vec je pocelo,no sad kad znam sto mogu ocekivati to je druga prica. Nasjeo sam jednom i prosao dobru skolicu iz prava ?
  2. Hvala
    naivac40 je reagirao na G-man u Nametljivo ponašanje   
    Nema problema, iako si razmislite još jednom o prigovoru obzirom na navode koje ste iznijeli. Jasno, odluka je samo vaša.
  3. Hvala
    naivac40 je reagirao na ledena_kisa u Nametljivo ponašanje   
    U svakom slucaju, potencijalna kazna za vas nece biti velika. Smirite se i pricekajte drzavno odvjetnistvo. Policija je prva stepenica i daleko od okoncanja cijele stvari. Svakako, vi recite sve sto smatrate da trebate reci. Imate pravo na obranu i iznositi se sto vama ide u korist. Ne zaboravite na sva ta prava. I da niste priznali djelo, da ste se izvlacli i ne znam ja sto, opet bi bili uvjetno kaznjeni. Mozda ste napravili gresku. Ustrajano i dulje vrijeme nisu definirani koliko bi trebali trajati da se zadovolji takav opis. Po meni, 3 puta. Ne znam iskreno. Morate razumjeti da mi ovdje slusamo jednu pricu, a svaka medalja ima dvije strane. I sve ovisi o nizu sitnih, ali i bitnih okolnosti. 
  4. Hvala
    naivac40 je reagirao na ledena_kisa u Nametljivo ponašanje   
    To ne ovisi o njoj. Ona nije tužitelj. Ona nema ovlasti predlagati kazne i zahtijevati i iskazivati svoje želje. Državno odvjetništvo će predložiti svoje, a sudac može presuditi i veću i manju kaznu od predložene. U svakom slučaju, straha nema. Prvo djelo je u pitanju. Nije osobito teško. Uvjetna sigurno.
  5. Hvala
    naivac40 je reagirao na drot13 u Nametljivo ponašanje   
    I, za svoje dobro, osvijesti malo i svoje ponašanje u toj situaciji, bez obzira na rezultat kaznenog postupka. 
  6. Hvala
    naivac40 je reagirao na drot13 u Nametljivo ponašanje   
    Mislio sam na upravo ono što tu pišeš. Tvoja psihijatrica bi se trebala brinuti za tebe, a ne analizirati druge i pronalaziti ti vanjska opravdanja. Uglavnom, bilo je što je bilo i nastavljaš dalje sa životom. Iz svake situacije se može nešto naučiti.
  7. Hvala
    naivac40 je reagirao na G-man u Nametljivo ponašanje   
    Očekivan rasplet događaja.
    Isključivo DORH.
    Možete provjeriti kod DORH-a.
    Kršenje uvjetne osude znači da u roku provjeravanja počinite novo kazneno djelo, a rok provjeravanja počinje teći od pravomoćnosti presude kojom je izrečena uvjetna osuda. Kako je djelo oštećenja tuđe stvari počinjeno prije tog datuma, po toj osnovi opoziva uvjetne ne može biti.
    Teoretski, postoji mogućnost opoziva, ali to je takva teorija da vas neću zamarati s tim niti će se to desiti, jer oštećenje tuđe stvari jedno je od najbenignijih djela koje naš Kazneni zakon normira.
    A samom nalogu možete prigovoriti, iako sud u tom slučaju nije vezan prijedlogom sankcije DORH-a (što znači da može izreći i strožu sankciju), no obzirom na sve okolnosti slučaja, NEMA ŠANSE da vam izrekne bilo što drugo doli opet uvjetne osude. Vaša odluka.
  8. Hvala
    naivac40 je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Nametljivo ponašanje   
    bio sam na policiji, inspektora nije bilo pa sam ostavio poruku da mi se javi. Kad mi se javio pitao sam da li ona izjava o tajnosti podataka vrijedi za sve strane ili samo za mene. Da sve bi u vezi ovoga trebalo biti tajno, medjutim iako je odavanje podataka iz ovog kaznenog postupka tajno i po onome sto sam procitao kazneno djelo, takodjer se dobro sjecam kad je meni govorio pri potpisivanju izjave da nikome ne smijem nista reci u vezi toga jer je to KAZNENO DJELO. Medjutim "zrtvin" otac, ona i njena rodbina to smiju raditi kako mi se čini. Sad su jos nadodali, ne u policiji, nego pričaju po gradu da sam i auto njenog tate izgrebao, sto je jos veca ludost.  No dobro, sad mi je prekipjelo i kontaktirao sam danas ipak odvjetnicu pa cu vidjeti s njom sto dalje i koje su mogucnosti moje protutuzbe da vas vise ne gnjavim ovdje   Mislio sam da ce to sve proci bez odvjetnika, sto sam napravio priznao sam i izjavio spremnost ispricati se i podnijeti kaznu, medjutim ovo stavljanje na teret onog sto nisam napravio nece proci, makar ja prohodao na trepavicama.
    Jos jednom se najljepse zahvaljujem svima koji su mi komentarom,savjetom pomogli ovdje.
     
  9. Hvala
    naivac40 je reagirao na ledena_kisa u Nametljivo ponašanje   
    Danas smo onda svi stalkeri. Razumijem sto zelite reci, ali eto, mi imamo takav zakon da je prekomjerno slanje cvijeca kazneno djelo, a šamar, laka tjelesna ozlijeda i "kurvo, ubit ću te" - prekršaj. Ne pravdavam nametljvo ponasanje i smatram da treba biti kaznjivo, smetao netko nekom cvijecem ili pozivima, ali osobno ne vidim tezinu preveliku u ovom djelu. Puno vecu vidim u nekim presudama prekrsajnog suda u svezi obiteljskog nasilja koje se kaznjavaju novcano. Svakako, danas mozemo svakog prijavljivati za nametljivo ponasanje. Kad bi krenili, svak bi nasao negdje nesto. Spomenuta je odvjetnica, pa je sve jasnije. Ljudskiji bi bio jedan razgovor i upozorenje da se sa time zavrsi, nego ovo. Ali o tome ne raspravljamo ovdje pa se ispricavam na.skretanju sa teme. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija