Jump to content

noni

Korisnik
 • Broj objava

  113
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. neznam razlog niti pravila firme oko toga, a kontaktiranja nije bilo.
 2. Dobar dan!. Zanima me, smije li poslodavac, u vrijeme dok je zaposlenik na bolovanju, provaliti u njegov ormarić, dodijeljen za držanje osobnih stvari. Doduše, nije provala, nego otključavanje '' master'' ključem. Unaprijed hvala i lijep pozdrav svima!
 3. nastavljam....inspekcije, naravno, unaprijed najavljene dođu, obave, počaste se sa gazdama, odu i nikom ništa. Svima je, valjda, potpuno jasan sadržaj ''službenog dokumenta'', nakon izvršene ''inspekcije''...
 4. Poslodavac višemjesečnim, svakodnevnim kršenjem Zakona o zaštiti na radu, uzrokuje ozbiljna psiho-fizička oštećenja radnika. Kakve su mogućnosti za tužbu na poslodavca i eventualnu naknadu štete ? Radi se o ozbiljnim problemima sa zdravljem (dokazivo nalazima specijalista) uzrokovano drastičnim kršenjem navedenog zakona. Radi se o privatnom sektoru.
 5. Mislim da je sanitarna knjižica Vaš osobni dokument i da Vam je poslodavac, pogotovo bivši, dužan isti vratiti.
 6. ...a što kada radnik ipak ostane i bez zdravlja i bez posla uslijed, od strane poslodavca, višemjesečnih nepoštivanja ponajprije zakona o zaštiti na radu, a potom i svih navedenih stavaka ??
 7. Molio bih za odgovor. Dogodila se devastacija stambenog objekta (klizanje terena, pukotine u zidovima i podovima) uzrokovana višemjesečnim nemarom i neprofesionalnošću izvršitelja građevinskih radova u neposrednoj blizini, kao i državne firme za koju se građevinski radovi obavljaju. Kakva je procedura za utvrđivanjem štete i zahtjevom za odštetu ? Unaprijed hvala.
 8. hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
 9. u skladištu, gdje se 90% posla obavlja viličarem, većina djelatnika nije stručno osposobljena za rukovanje tim strojevima. što se događa u slučaju eventualne ozljede, materijalne štete ili sl..za radno mjesto u skladištu nije uvjet dozvola za rukovanje navedenim strojevima, ali posao je nemoguće obavljati bez njih, a poslodavac o tome ne vodi računa. ako radnik, neosposobljen za rukovanje viličarem učini materijalnu štetu ili dođe do eventualne tjelesne ozljede, tko je kriv ? poslodavac, koji nameće takav režim ili radnik ? hvala na odgovoru .
 10. Hvala na odgovoru. Nisam ni mislio poreći tražbinu, niti osporiti visinu iste, jer je stvar vrlo jasna. Isplati li se ( je li uopće moguće ), eventualno, zamolbom pokušati prolongirati vrijeme ovrhe ili možda zatražiti obročno plaćanje ? I još jedna stvar, može li se blokirati račun koji je u ''dozvoljenom minusu''
 11. Lijep pozdrav svima, primio sam ''Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave''. Imam još 5 dana za eventualni prigovor. Radi se o neplaćenom ostavinskom postupku. Zanima me ''isplati'' li se eventualni prigovor ili možda nekakva vrsta zamolbe ovrhovoditelju da se ovrha ne provede zbog lošeg imovinskog stanja i statusa nezaposlenog. Ako da, što bi trebalo priložiti? Dokaz o nezaposlenosti, stanje računa ili možda nešto treće. Može li se ovršiti račun na kojemu nema sredstava, nego samo ''dozvoljeni minus'' ? Hvala unaprijed na savjetu.
 12. Molio bih za savjet. Slijedi mi ostavinska rasprava kod javnog bilježnika, slijedeći tjedan. Priča se da je tarifa oko 3-4000 kn. Zanima me, da li se odazvati kod javnog bilježnika ili čekati poziv suda, da bi se izbjegli troškovi prvog, a navodno su troškovi suda višestruko manji ? Postoji li još kakav ''trik'' za izbjeći troškove javnog bilježnika ?? Unaprijed hvala !
 13. Tako bi, valjda, trebalo biti. Još jedna stvar, smrtni list = izvadak iz matice umrlih ?
×
×
 • Napravi novi...