Jump to content

noni

Korisnik
  • Broj objava

    119
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. neka ti isplati što si odradio i lijepo se pozdravite i nađi drugi posao.
  2. ...u smislu, da se ne priznaju ozljede na radu bile one teže ili lakše. Nije plaćeno 100% bolovanje, te eventualnu naknadu za ozljedu na radu, zaposlenici bi mogli dobiti jedino sudskim procesom protiv poslodavca. Zašto ? Zato što poslodavac ne plaća osiguranje. Je li to, uopće moguće ?
  3. Može li u RH, po zakonu,''d.o.o.'' sa više od 50 zaposlenih poslovati, a da radnici nisu osigurani za vrijeme obavljanja rada ?!? Pozdrav svima i unaprijed hvala na odg...
  4. ''Postoje iznimke, a to je Vaš slučaj.''......... Možete li mi objasniti, molim lijepo, te ''iznimke'' i ''moj slučaj''. Unaprijed hvala !
  5. .....hm ''vjerojatno'' u tom slučaju radnik ide na burzu ? Premašivanje roka od tri godine Premašivanjem roka od tri godine smatrat će se da je radnik sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme, a preduvjet za to je da tijekom trogodišnjeg razdoblja u radnom odnosu nema prekida u trajanju od dva mjeseca ili više.
  6. ....nastavljam temu, zbog vrlo sličnog problema,...dakle, za 20ak dana mi ističe ugovor na određeno, nakon nekoliko ugovora, ukupno 3 godine. ( probni rok mjesec dana, pa ugovor na 3 mj, pa na 6, pa na godinu,..itd, uvijek za isto radno mjesto i zbog ''povećanja obima posla''. U praksi, poslodavci (privatni), otkazuju produženje ugovora (ne znam koji se razlozi navode), ali vjerojatno ''prestanak povećanja obima ili sl., što nikad u praksi nije slučaj, pošalju te na biro mjesec dana, uzmeš naknadu i vratiš na posao u istu firmu, naravno, ponovno ugovor na određeno, pa onda opet 3 godine i tako, nikad ni ne dočekaš ugovor na neodređeno vrijeme i provedeš više od pola radnog vijeka radeći po firmicama na određeno vrijeme. Negdje sam pročitao da ako poslodavac ne reagira prilikom istjeka ugovora na određeno vrijeme, nakon 3 godine neprekidno na istom radnom mjestu, radnik automatski prelazi u kategoriju zaposlenih na neodređeno vrijeme, ako prije toga poslodavac ne odluči provesti gore navedeni ''manevar''. Jeli to točno ? Hvala unaprijed i lp svima ,-
  7. neznam razlog niti pravila firme oko toga, a kontaktiranja nije bilo.
  8. Dobar dan!. Zanima me, smije li poslodavac, u vrijeme dok je zaposlenik na bolovanju, provaliti u njegov ormarić, dodijeljen za držanje osobnih stvari. Doduše, nije provala, nego otključavanje '' master'' ključem. Unaprijed hvala i lijep pozdrav svima!
  9. nastavljam....inspekcije, naravno, unaprijed najavljene dođu, obave, počaste se sa gazdama, odu i nikom ništa. Svima je, valjda, potpuno jasan sadržaj ''službenog dokumenta'', nakon izvršene ''inspekcije''...
  10. Poslodavac višemjesečnim, svakodnevnim kršenjem Zakona o zaštiti na radu, uzrokuje ozbiljna psiho-fizička oštećenja radnika. Kakve su mogućnosti za tužbu na poslodavca i eventualnu naknadu štete ? Radi se o ozbiljnim problemima sa zdravljem (dokazivo nalazima specijalista) uzrokovano drastičnim kršenjem navedenog zakona. Radi se o privatnom sektoru.
  11. Mislim da je sanitarna knjižica Vaš osobni dokument i da Vam je poslodavac, pogotovo bivši, dužan isti vratiti.
  12. ...a što kada radnik ipak ostane i bez zdravlja i bez posla uslijed, od strane poslodavca, višemjesečnih nepoštivanja ponajprije zakona o zaštiti na radu, a potom i svih navedenih stavaka ??
  13. Molio bih za odgovor. Dogodila se devastacija stambenog objekta (klizanje terena, pukotine u zidovima i podovima) uzrokovana višemjesečnim nemarom i neprofesionalnošću izvršitelja građevinskih radova u neposrednoj blizini, kao i državne firme za koju se građevinski radovi obavljaju. Kakva je procedura za utvrđivanjem štete i zahtjevom za odštetu ? Unaprijed hvala.
  14. hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
  15. u skladištu, gdje se 90% posla obavlja viličarem, većina djelatnika nije stručno osposobljena za rukovanje tim strojevima. što se događa u slučaju eventualne ozljede, materijalne štete ili sl..za radno mjesto u skladištu nije uvjet dozvola za rukovanje navedenim strojevima, ali posao je nemoguće obavljati bez njih, a poslodavac o tome ne vodi računa. ako radnik, neosposobljen za rukovanje viličarem učini materijalnu štetu ili dođe do eventualne tjelesne ozljede, tko je kriv ? poslodavac, koji nameće takav režim ili radnik ? hvala na odgovoru .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija