Jump to content

Kaja Kati

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Kaja Kati je reagirao na mutavi u Legalizacija građevine van pravila urbanističkog plana   
    Nažalost, Zpniz je suspendirao prostorno planove. Ispada da su oni koji su gradili bez akta o građenju i pri tom ne poštivajući prostorni plan, kao i uvjek prošli bolje od onih koji su radili sukladno propisima. 
    U ovom slučaju Vaš susjed ima legalan objekt i bojim se da po pitanju toga ne možete puno učiniti. 
     
  2. Hvala
    Kaja Kati je reagirao na Spitfire u Legalizacija građevine van pravila urbanističkog plana   
    Imali ste pravo reagirati prije podnošenja zahtjeva za ozakonjenje (građevinska inspekcija), pa također i u postupku izdavanja rješenja o izvedenom stanju (uvid u spis, stavljanje primjedbi), te žalbu na samo rješenje. Bi li to što promjenilo žalbom na rješenje, ne vjerujem, ukoliko je su zadovoljeni uvjeti za ozakonjenje prema Zakonu o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama.
    Sama svrha navedenog zakona je bila i konačno sređivanje stanja na terenu, u katastru i zemljišnim knjigama. Da je u nekim stvarima mogao biti dorečeniji, mogao je. No što je alternativa, ne donošenje istog i rušenje svega što je građeno van PP?     
  3. Hvala
    Kaja Kati je reagirao na Ruby_Danderfluff u Zakon o radu i prekvalifikacija   
    Kod radnih mjesta u državnoj službi socijalna situacija kandidata formalno nije kriterij za izbor, osim možda kod nekih kategorija (projekti, javni radovi), ali i tada neformalno. Također neizravno, sada je ograničena dob za SOR, pa i u državnim službama, a imate i kod škola, tj. javnih službi da kod zapošljavanja tzv. tehnološkog viška ulogu igra dob.
    Znam da u odnosu na sva svoja pitanja ustvari želite pitati je li to fer i pravedno, ali na to nemam odgovor. 
  4. Hvala
    Kaja Kati je reagirao na Ruby_Danderfluff u Zakon o radu i prekvalifikacija   
    Ako se radi o stečenom istom zvanju i spremi, nigdje se ne više ne postavlja pitanje kako su stečeni. Mnogi su legalni načini kako možete diskvalificirati nepoželjne kandidate,  ali ćete morati biti određeniji ako želite dobiti odgovor koji je primjereniji Vašoj specifičnoj siuaciji.
    Naravno, po zakonu o radu, zabranjena je izravna ili neizravna diskriminacija kod zapošljavanja, uključujući kriterije za odabir i uvjete pri zapošljavanju, kako piše u čl. 7. st. 4 ZOR, pa i po dobi, ako to povežemo s definicijom diskriminacije iz Zakona o suzbijanju diskriminacije. Međutim, diskriminaciju je jako teško dokazati u praksi.
  5. Hvala
    Kaja Kati je reagirao na Ruby_Danderfluff u Zakon o radu i prekvalifikacija   
    Jeste li Vi starija osoba kojoj je poslodavac pri zapošljavanju rekao da bi radije nekog mlađeg? Ili obrnuto? Radi li se baš o državnoj službi, ili možda javnoj službi (primjerice, zapošljavanja u školama idu po vlastitim pravilima, koja su se razvila kao način da se zaobiđu zabrane. Je li bilo svjedoka tome? Je li bio natječaj i teče li Vam rok za žalbu i slično? Je li dob odlučujući uvjet za sposobnost za obavljanje posla?
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija