Jump to content

Sashs

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Sashs je reagirao na Borbena7 u Postupanje po razvodu vanbracne zajednice   
    Kada Vam dijete kaže da mu mama ne nedostaje, to je dovoljan razlog da potražite stručnu pomoć.
  2. Hvala
    Sashs je reagirao na ana.bab u Postupanje po razvodu vanbracne zajednice   
    Sashs, iz osobnog iskustva, takvu osobu što dalje od sebe, viđanja s djetetom odredite i držite ih se (ona, ako je doista takva kako kažete vjerojatno i ne bude dugo zainteresirana da viđa dijete, Vi ćete nažalost- i doista mislim ovo kad kažem nažalost, jer nijedno dijete ne zaslužuje da ga roditelj ostavi tada moći tražiti da se majci oduzme roditeljska skrb).
    Za uzdržavanje, dobro Vam je rekla Borbena7, to je PRAVO djeteta i DUŽNOST roditelja s kojim dijete ne živi, dakle ne možete se nikako odreći prava na primanje tog iznosa. Ja bih, sa ovim iskustvom, tražila maksimalan iznos koji mogu dobiti. Pitanje je bude li Vam uopće plaćala, a ako ode u Tunis hoćete li je moći ovršiti ako ne plaća. Nemojte biti naivni kako sam ja bila, pa ostaviti sve, jer ćete se za par godina probuditi i shvatiti što ste sve mogli i trebali, ne za Vas, nego za Vaše dijete - tražiti.
    Sretno, čuvajte svog anđela, budite uz nju, ne dozvolite joj da ružno govori o majci niti da sluša ružno o njoj. Nikako i nikada. Potičite dijete na razumijevanje, koliko god je ponekad teško, ali ako ne možete reći ništa lijepo, onda nemojte reći ništa. Najbolje je tako, jer su djeca previše ranjena i ovako, bez dodatnih priča. Samo je zagrlite i samo joj recite da je volite do neba i nazad. I opet tako. To će biti dovoljno.
  3. Hvala
    Sashs je reagirao na Borbena7 u Postupanje po razvodu vanbracne zajednice   
    Obratite se nadležnom CZSS, jer ovo što navodite je prilično nesređena situacija, a žrtva je Vaš dijete. Alimentacija ne pripada Vama kao roditelju već djetetu i ne možete je kao takve odreći. Nadalje, dijete ima pravo na susrete i odnose sa roditeljem s kojim ne živi, dapače ovo mu je prijeko potrebno. Djetetu je potreban red i kontinuitet, a ne da se s njom ˝dobacujete˝, tako da je najbolje da potražite stručnu pomoć pri CZSS, jer možda oni bar donekle urazume majku i ukažu joj na njena prava, ali i na obveze, a sve u interesu Vašeg djeteta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija