Jump to content

pametna_glava

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je pametna_glava objavio

  1. prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

    Pričekajte još malo, jer ako do zadnjeg dana u mjesecu ako ne isplati plaću za prethodni mjesec, dužan je prvog sljedećeg radnog dana dostaviti Fini zahtjev za prisilnu naplatu uz obračun neisplaćene plaće ili naknade plaće.

    ukoliko do ponedjeljka 05.09.2022. ne dobijete plaću podnesite prijavu Državnom inspektoratu / Sektor inspekcije rada. Ako u međuvremenu dobijete ovjerenu obračunsku listu idete na FINA-i u sami podnosite zahtjev za blokadu računa. Ukoliko bude novaca na računu dobit ćete isplatu a ukoliko ne bude, poslodavac ostaje blokiran do otvaranja stečaja.

    Postoji mogućnost da Državni inspektorat reagira na Vašu prijavu i rješenjem naloži poslodavcu da blokira svoj račun , ako on tada i nema para obraća se državnoj Agenciji za osiguranje radničkih tražbina ( www.aort.hr )i ona će u roku par dana isplatiti plaću radnicima a isplaćeni dio potraživat će od poslodavca. 

  2. Naveli ste da je inspektorica došla u firmu i izdala rješenje o privremenoj blokadi računa. Sve to je napravljeno sukladno Zakonu o osiguranju radničkih tražbina NN 70/17. Kako poslodavac nije podnio zahtjev FINA-i za blokadu svog računa u korist neisplaćene plaće radnika niti zahtijev Agenciji tako Agencija za osiguranje radničkih tražbina (AORT) nije mogla postupati i poslodavac je završio u stečaju http://www.aort.hr/osiguranje-trazbina-u-slucaju-blokade-racuna-poslodavca/ . Kako je Vama radni odnos prestao prije šest mjeseci od otvaranja stečajnoga postupka http://www.aort.hr/osiguranje-trazbina-u-slucaju-stecaja-poslodavca/  Vi nažalost ne možete ostvariti prava pred Agencijom nego možete prijaviti svoju tražbinu stečajnom upravitelju i nadati se da poslodavac ipak ima neke imovine prodajom koje bi se mogla isplatiti plaća radnicima.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija