Jump to content

Aki_89

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Aki_89

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Zar nije radi korone odgođeno do kraja epidemije, tj. mj dana od kraja epidemije svi dokumenti važe? @sivko Zašto bi bio izvanredni opet? A za kaznu neznam koilika je, 1000 kn je za isteklu vouzačku ako te zaustave valjda
 2. Jasno, no mogu li višestruko vrijedan predmet ovrhe prodati za cijenu potraživanja ? Tipa predmet sredstvo ovrhe vrijedi 50 000 kn a iznos je ovrhe je 10 000, šta je sa razlikom novca ?
 3. Molim pomoć oko sljedeće hipotetske situacije, pošto mi je jedna bliska osoba u potencijalno sličnoj situaciji Osoba A ima više ovrha na sebi (4 kom od različitih vjerovnika, u iznosima od 10 000, 5000, 7000, 30 000, znači cca 50 ak tisuća kuna trenutno u ovom trenutku) nezaposlena je trenutno i nema nikakve svoje imovine niti primanja. Živi u kući s 1 roditeljem teško bolesnim i jedini je njegov nasljednjik. Roditelj je vlasnik kuće 1/2 dok je 1/2 kuće na roditelju 2 (bivša supruga) koji ne živi u kući. Znači Roditelj 1 je vlasnik spomenute polovice kuće u kojoj i os
 4. Znači u slučaju neobavljanja pregleda dolazi zahtjev da se vozačka fizički preda policiji ili?
 5. Što znači poništenje vozačke točno? Novo polaganje ili samo vađenje nove dozvole nakon plaćenih kazni i obavljenog pregleda koji su uvjet za istu? Da li je u prvotnom slučaju vozačka važeća u inozemstvu (važi do 2029. godine inače) ?
 6. Pozdrav Osoba je pravomoćno osuđena za vonju pod utjecajem alkohola iznad 1,5 promila i kaznjena novcanom kaznom i zabranom upravljanja. Koje su posljedice po osobu ako ne plati kaznu u navedenom roku (3 mj) i ne podvrgne se izvanrednom liječničkom pregledu te kojim bi se sankcijama kaznjavala voznja nakon proteka zabrane, ali neobavljenog lijecnickog pegleda? Smatra li se tada voznja voznjom pod zabranom ili voznjom sa nevazecom vozackom dozvolom te koje su kazne?
 7. Postovani Prije mj i po dana kupio sam bicikl vrijednosti 1500 kn preko oglasa. Bicikl je kod mene mj i po dana nakon cega sam ga odlucio prodati. Nakon sto sam ga prodao, moju objavu je na oglasniku vidio navodni vlasnik bicikla kojemu je spomenuti ukraden prije god dana. On je sve prijavio policiji, a mene sada zanima koja je procedura za mene i sve aktere ptice? Kontaktirao sam prijašnjeg vlasnika i on ne skriva da mi je prodao bicikl te navodi cetvrtu osobu od koje je on kupio bicikl. Decko kome sam ja prodao bicikl je saznao isto za to da je ukraden bicikl kupio i sada mene napada za
 8. Aki_89

  Kz kradja

  Aha, a na koji nacin da zatrazi uvid u spis? Osobni dolazak u nadlezno drzavno odvjetnistvo? Da li je normalno da ovaj postupak tako dugo traje?
 9. Aki_89

  Kz kradja

  Pocinitelj je socijalni slucaj, ima li onsteceni pravo na kamatu i koliko dugo zapljenjen novac moze stajati kao dokazni materijal u policiji?
 10. Aki_89

  Kz kradja

  Ovako, kolegi je prije 3 i pol godine ukraden novcanik u diskoteci. Vec iduci dan je pocinitelj nađen, inace mladji punoljetnik. Kod njega je nadjeno 40 posto novaca od ukupne sume, i to je zapljenjeno. Radi se o cca 15 t kn. Dosada se nista nije dogodilo i covjek nije nista dobio. Sta da napravi?
 11. Nisam radio 2 posla, stvarno mi nije jasno zasto mi onda u 7 mjesecu koji sam cijeli odradio nisu isplatili cijeli iznos, posto imam i u 8 mjesecu par radnih dana.
 12. Postovani Zapoceo sam radni odnos 1.7. i sporazumno ga prekinuo 6.8. Od bruto place 5605kn ja sam dobio samo 3340 kn netto. Kako je to moguce, o kakvom se poreznom davanju radi da su mi toliko malo isplatili, posto su moji kolege koji su i dalje u radnom odnosu u identicnom slucaju dobili oko 1000 kn vise?
 13. Neznam da li je imao, nisam primjetio. Ispitivao je dosta detaljno posto je o mojoj izjavi ovisilo dosta toga.
 14. Poštovani Zatekao sam se na mjestu događaja (u caffe baru) gdje je navodno počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari od jednog gosta koji je bio u drustvui mene i mojih prijatelja. Osobno nisam ništa konkretno vidio no od ostecenog sam naveden sam kao jedan od svjedoka i dosla mi je policija po izjavu. Da li ja mogu ocekivati sta dalje sto se tice poziva od policije ili suda te da li se ovo kz goni privatnom tuzbom ili redovnim putem? Policiji sam izjavio sto sam vidio (nista konkretno) i potpisao neku izjavu o tajnosti Hvala, lp
×
×
 • Napravi novi...