Jump to content

matkomatko

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    matkomatko je reagirao na Borbena7 u Žalba na kaznu za parking na invalidskom mjestu   
    https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama
  2. Hvala
    matkomatko je reagirao na Borbena7 u Žalba na kaznu za parking na invalidskom mjestu   
    Mišljenja sam da možete uspjeti sa žalbom, jer da bi počinili prekršaj po čl. 82. st. 1. toč. 13. Zakon o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15 i 108/17), to isto parkirno mjesto je trebalo biti obilježeno sukladno čl. 10. Pravilnika o znaku pristupačnosti (NN 78/08 i 87/14).
    Kod Vas je slučaj da je parkirno mjesto bilo obilježeno, ali samo djelomično sukladno odredbama čl. 10. st. 2. Pravilnik o znaku pristupačnosti. Prema tome, kako ovo parkirno mjesto ne ispunjava uvjete propisane Pravilnikom za načinom obilježavanja parkirališnog mjesta, tako ni ne ispunjava uvjete za prava koja se na temelju njega mogu ostvariti, a samim tim niti Vi možete kršiti čl. 82. st. 1. toč. 13. Zakon o sigurnosti prometa na cestama, jer niste zaustavili/parkirali vozilo na mjestu koje je bilo rezervirano za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.
  3. Hvala
    matkomatko je reagirao na drot13 u Žalba na kaznu za parking na invalidskom mjestu   
    Dani se računaju za redom, a jedino ako je zadnji dan nedjelja ili blagdan, onda se taj ne računa, nego je zadnji dan prvi idući radni.
    Što se tiče prekršaja, mora biti i znak i oznake na kolniku, ali stvarno ne znam kako će se lokalni sud postaviti...
    Ili plati pola ili ustupi podatke, pa ćeš se žaliti na prekršajni nalog... Stvar je samo u tome da ako se žališ na nalog, o tome onda odlučuje sud, ali dalje nemaš više prava žalbe, pa ako ti negiraš, a sud potvrdi kaznu, onda je to to, pa plaćaš 2/3 od tih 700 kuna, plus parsto kuna troškova...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija