Jump to content

0spryth0

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O 0spryth0

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Aha, razumijem. Što se tiče djela o mogućnosti suda da odbaci tužbu pošto je rok 15 dana, jel to stoji ili? Isto tako mi je rečeno da bi sve skupa bilo tri ročišta s tim da bi zadnje ročište bilo samo za iznošenje odluke suda iako bi se ta odluka mogla donijeti i prije ukoliko je očito da taj potpis nije moj.
 2. Obratio sam se pravnoj klinici za besplatnu pravnu pomoć vezano za ovaj slučaj te su me kontaktirali danas pa želim da podijelim što sam doznao. Objasnili su mi postupak "ugrubo" te između ostalog mi je rečeno da sporovi vezani za radno pravo nemogu trajati više od 6 mjeseci te da postoji mogućnost da sud odbaci moju tužbu pošto je rok 15 dana od dana kada je taj sporazum potpisan.
 3. Da, razumijem, no navode da to nije moguće jer se sporazum već potpisao. Problem je u tome što uprava firme nije upoznata sa tim da je taj sporazum u biti krivotvoren od strane sefa poslovnice te ih pretpostavljam nije briga za ishod ove priče. Savjetovali su me da priložim novu potvrdu o razlogu prestanka radu koja se može naći na službenoj stranici HZZa. Nazvao sam HZZ te su mi rekli da bi to najverovatnije moglo proći te da se za razlog prestanka radnog odnosa jednostavno stavi npr. "smanjen obujam posla" te da se riječ "sporazum" izostavi. Tako da čekam da mi ta pečatirana potvrda stigne poštom te ću nju preložiti uz žalbu.
 4. Najgore u ovoj priči je da ukoliko meni ne uvaže žalbu taj novac mi neće firma platit, nego moj šef. Koji je isto samo "šljaker". Šef poslovnice u gradu. Jer on ne želi da se ide sudskim putem jer je to njegova krivica i ostao bi bez posla. Njemu je iz uprave poslan sporazum kojega smo mi trebali potpisati, no kako smo mi to već radili i prije jer smo na isti način potpisali x broj ugovora, on je mene samo nazvao te pitao jel može on potpisat, no nije naveo da je sporazum, te ustvari ovo i je njegova krivica. Lekcija za nas obadvoje. Kaže da su ovi iz uprave napraviti sporazum a ne raskid ugovora jer je kao "manje posla". Još jedan radnik je otpušten na isti način te je njemu novčana naknada sa HZZa odobrena. Mislim da je razlog bio taj jer on nije preložio sporazum o raskidu radnog odnosa kao dokaz HZZu, nego nekakav drugi dokument. Nije me "smuljao". Ja sam počeo radit 01.03.2020 te mi je radni odnost prekinut 20.03.2020. Znači samo 20 dana. No radio sam u toj firmi kroz protekle 3 godine. Radio sam godinu i pol do 31.12.2019 te sam opet započeo 01.03.2020 te sam trebao radit najmanje do 31.10.2020
 5. Rekao sam sefu da taj primjer ostane manje više isti no samo da se nadoda nešto tipa "sporazuma nije bilo te ugovor nije raskinut na zahtjev radnika kao što piše u dokumentu koji je poslan HZZu kao dokaz o prestanku radnog odnosa. Raskid ugovora je došao isključivo od strane poslodavca" Te sam isto rekao da objasne zašto su naveli da je bio sporazum, ukoliko je bio raskid ugovora od strane poslodavca. Da objasne. Da HZZ ne misli da ih "muljamo" Mislim da bi to trebalo biti dovoljno ukoliko obrazlože razlog i sastave to kako treba. Hvala G-man i Borbena7!
 6. Da, to sam i mislio. Sad sam kontaktirao poslodavca tj. sefa moje postaje, osobu koja je potpisala sporazum umjesto mene. Spomenio sam tužbu te se situacija malo zakuhala. Kaže da nikakav sud, da ukoliko HZZ ne prihvati moju žalbu da će sam platit tih 9000 HRK jer ukoliko sud bude uvučen on bi vjerovatno izgubio posao. Kaže da svojim riječima napišem kako bi ja htio da ta potvrda izgleda, te da pošaljem, pa će u ZG to složit te poslat poštom. Jel može pomoć? Što mislite da bi moglo proć kod HZZa? Kako da ovo sastavim?
 7. Poslodavac mi je skenirao ovu potvrdu te planira poslati original poštom. Jel mislite da je ovo u redu? Malo me zbunjuje jer poslodavac ipak nigdje nije naveo da je došlo do otkaza radnika te kao da se igra sa riječima i zaobilazi riječ "sporazum", ukoliko me razumjete, te se bojim da ovo neće biti dovoljno. Poslao mi je i jedan primjer prije ovoga kojeg sam odbio jer je jasno pisalo da je ugovor raskinut sporazumno. Ukoliko HZZ odbije prihvatiti moju žalbu jel to znači da je ta odluka konačna, tj. jel to znači da se ja nemam pravo više žaliti na njihovu odluku?
 8. Da, razumijem. Poslao sam email HZZu sa istim upitom pa ću vidjet. Recimo da HZZ kaže da tu izjavu neće uvažit. Ja podignem tužbu protiv poslodavca zbog krivotvorenja tog dokumenta, to je pretpostavljam dugotrajan proces. Ukoliko bi se utvrdilo da je dokument uistinu krivotvoren jel bi HZZ to uvažio i isplatio mi novac koji mi je "dužan" nakon toliko vremena? Vidim rok za žalbu je samo 15 dana. Ili bi se poslodavac teretio za tu svotu novca?
 9. Mislim da sam se krivo izrazio. Poslodavac nudi izjavu u kojoj kaže da nije bilo sporazuma, te da su me ustvarili otpustili zbog manjka posla. Znači u izjavi će stajat da ja otkaz nisam tražio nego da sam otpušten. No to je samo izjava sa potpisom i pečatom poslodavca, pretpostavljam. Jel to dovoljno da HZZ prihvati moju žalbu?
 10. Poslodavac mi nudi izjavu u kojoj navodi da to ustvari nije bio sporazumni raskid ugovora kojeg sam ja tražio. Jel mislite da ce HZZu ta izjava bit dovoljna? Poslodavac kaže da oni nisu u mogućnosti sastaviti novi dokument tj. novi raskid ugovora.
 11. Ukoliko ne uspijem riješit sa poslodavcem koje su moje opcije, jel mogu tužit firmu? Dal se to isplati? Riječ je od 9000 HRK koje mi HZZ neće isplatiti ukoliko mi firma ne dostavi dokaz da je ustvari bio otkaz sa njihove strane.
 12. Hvala vam. Kontaktirao sam poslodavca te čekam odgovor.
 13. Zavrsio sam radni odnos 31.12 prosle godine te sam imao pravo na novčanu naknadu za narednih 5 mjeseci sa HZZa. Zapošljavam se opet 01.03. Za ta dva mjseca prije sam uredno dobio novčanu naknadu. Zbog virusa dobivam otkaz nakon 20 dana te šaljem HZZu zahtjev za nastavak novčane isplate. Desio se problem te izgleda da je poslodavac stavio da sam ja tražio raskid ugovora za tih 20 dana radnog odnosa te mi HZZ iz tog razloga neće isplati ostatak love. Što je najgore taj raskid ugovora je potpisao moj nadležni, ne ja, umjesto mene. No ja sam mu rekao da može. No mislio sam da je raskid ugovora jer poslodavac tako traži, ne ja iliti radnik. HZZ mi savjetuje da kontaktiram firmu i tražim od njih novi dokument koji dokazuje da su ustvari oni meni dali otkaz te da to priložim uz žalbu? Što čisto sumljam da će uradit. Jel mogu ja tu išta napravit? Ukoliko to ne uspijem riješit, jel mi se taj iznos novca "briše" ili ga opet mogu tražit kad dobijem otkaz ili istek ugovora na drugom poslu? Jel mogu samo tražit nastavak isplate ili?
×
×
 • Napravi novi...