Jump to content

0spryth0

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O 0spryth0

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav svima, Samo da javim da sam dobio rješenje od HZZ-a, uvažili su moju žalbu. Ukratko, u žalbi sam objasnio da radni odnos nije prekinut sporazumom te da je iz meni nejasnog razloga poslodavac sastavio raskid ugovora kao sporazumni raskid, te da je isti prekinut zbog manjka posla uslijed okolnosti prouzročenih pojavom virusa Covid-19 i nemogućnosti odvijanja redovnog poslovanja. Te da je moja greška samo u tome što ja nisam tražio od poslodavca da pojasni kakav mi točno raskid ugovora daje te što on točno znači. Uz žalbu sam priložio i novu potvrdu o razlogu prestanka radnog odnos
 2. Koliko se otprilike čeka na odgovor kad se preda žalba? Jel ima nekakav rok u kojem moram dobiti odgovor? Prošlo je malo više od 15 dana od kad sam dostavio žalbu HZZu.
 3. Aha, razumijem. Što se tiče djela o mogućnosti suda da odbaci tužbu pošto je rok 15 dana, jel to stoji ili? Isto tako mi je rečeno da bi sve skupa bilo tri ročišta s tim da bi zadnje ročište bilo samo za iznošenje odluke suda iako bi se ta odluka mogla donijeti i prije ukoliko je očito da taj potpis nije moj.
 4. Obratio sam se pravnoj klinici za besplatnu pravnu pomoć vezano za ovaj slučaj te su me kontaktirali danas pa želim da podijelim što sam doznao. Objasnili su mi postupak "ugrubo" te između ostalog mi je rečeno da sporovi vezani za radno pravo nemogu trajati više od 6 mjeseci te da postoji mogućnost da sud odbaci moju tužbu pošto je rok 15 dana od dana kada je taj sporazum potpisan.
 5. Da, razumijem, no navode da to nije moguće jer se sporazum već potpisao. Problem je u tome što uprava firme nije upoznata sa tim da je taj sporazum u biti krivotvoren od strane sefa poslovnice te ih pretpostavljam nije briga za ishod ove priče. Savjetovali su me da priložim novu potvrdu o razlogu prestanka radu koja se može naći na službenoj stranici HZZa. Nazvao sam HZZ te su mi rekli da bi to najverovatnije moglo proći te da se za razlog prestanka radnog odnosa jednostavno stavi npr. "smanjen obujam posla" te da se riječ "sporazum" izostavi. Tako da čekam da mi ta pečatirana potvrda st
 6. Najgore u ovoj priči je da ukoliko meni ne uvaže žalbu taj novac mi neće firma platit, nego moj šef. Koji je isto samo "šljaker". Šef poslovnice u gradu. Jer on ne želi da se ide sudskim putem jer je to njegova krivica i ostao bi bez posla. Njemu je iz uprave poslan sporazum kojega smo mi trebali potpisati, no kako smo mi to već radili i prije jer smo na isti način potpisali x broj ugovora, on je mene samo nazvao te pitao jel može on potpisat, no nije naveo da je sporazum, te ustvari ovo i je njegova krivica. Lekcija za nas obadvoje. Kaže da su ovi iz uprave napraviti sporazum a ne raskid ugo
 7. Rekao sam sefu da taj primjer ostane manje više isti no samo da se nadoda nešto tipa "sporazuma nije bilo te ugovor nije raskinut na zahtjev radnika kao što piše u dokumentu koji je poslan HZZu kao dokaz o prestanku radnog odnosa. Raskid ugovora je došao isključivo od strane poslodavca" Te sam isto rekao da objasne zašto su naveli da je bio sporazum, ukoliko je bio raskid ugovora od strane poslodavca. Da objasne. Da HZZ ne misli da ih "muljamo" Mislim da bi to trebalo biti dovoljno ukoliko obrazlože razlog i sastave to kako treba. Hvala G-man i Borbena7!
 8. Da, to sam i mislio. Sad sam kontaktirao poslodavca tj. sefa moje postaje, osobu koja je potpisala sporazum umjesto mene. Spomenio sam tužbu te se situacija malo zakuhala. Kaže da nikakav sud, da ukoliko HZZ ne prihvati moju žalbu da će sam platit tih 9000 HRK jer ukoliko sud bude uvučen on bi vjerovatno izgubio posao. Kaže da svojim riječima napišem kako bi ja htio da ta potvrda izgleda, te da pošaljem, pa će u ZG to složit te poslat poštom. Jel može pomoć? Što mislite da bi moglo proć kod HZZa? Kako da ovo sastavim?
 9. Poslodavac mi je skenirao ovu potvrdu te planira poslati original poštom. Jel mislite da je ovo u redu? Malo me zbunjuje jer poslodavac ipak nigdje nije naveo da je došlo do otkaza radnika te kao da se igra sa riječima i zaobilazi riječ "sporazum", ukoliko me razumjete, te se bojim da ovo neće biti dovoljno. Poslao mi je i jedan primjer prije ovoga kojeg sam odbio jer je jasno pisalo da je ugovor raskinut sporazumno. Ukoliko HZZ odbije prihvatiti moju žalbu jel to znači da je ta odluka konačna, tj. jel to znači da se ja nemam pravo više žaliti na njihovu odluku?
 10. Da, razumijem. Poslao sam email HZZu sa istim upitom pa ću vidjet. Recimo da HZZ kaže da tu izjavu neće uvažit. Ja podignem tužbu protiv poslodavca zbog krivotvorenja tog dokumenta, to je pretpostavljam dugotrajan proces. Ukoliko bi se utvrdilo da je dokument uistinu krivotvoren jel bi HZZ to uvažio i isplatio mi novac koji mi je "dužan" nakon toliko vremena? Vidim rok za žalbu je samo 15 dana. Ili bi se poslodavac teretio za tu svotu novca?
 11. Mislim da sam se krivo izrazio. Poslodavac nudi izjavu u kojoj kaže da nije bilo sporazuma, te da su me ustvarili otpustili zbog manjka posla. Znači u izjavi će stajat da ja otkaz nisam tražio nego da sam otpušten. No to je samo izjava sa potpisom i pečatom poslodavca, pretpostavljam. Jel to dovoljno da HZZ prihvati moju žalbu?
 12. Poslodavac mi nudi izjavu u kojoj navodi da to ustvari nije bio sporazumni raskid ugovora kojeg sam ja tražio. Jel mislite da ce HZZu ta izjava bit dovoljna? Poslodavac kaže da oni nisu u mogućnosti sastaviti novi dokument tj. novi raskid ugovora.
 13. Ukoliko ne uspijem riješit sa poslodavcem koje su moje opcije, jel mogu tužit firmu? Dal se to isplati? Riječ je od 9000 HRK koje mi HZZ neće isplatiti ukoliko mi firma ne dostavi dokaz da je ustvari bio otkaz sa njihove strane.
×
×
 • Napravi novi...