Jump to content

bojnik

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosorica-srezala-povlastene-mirovine-za-10-posto/491170.aspx
  2. http://www.jutarnji.hr/vlada-ukida-besplatnu--cestarinu-za-invalide/734583/
  3. Štovani kolega diksi i svi ostali štovani kolege! U potpunosti se slažem da smo kako ti kažeš poniženi do temelja,ali se nemogu složiti s tobom da smo totalno bespomoćni i da nam preostaje samo kukati,plakati i žderati si još ono malo živaca,ako nam je uopće imalo ostalo. Ovo što nam rade dobrim djelom smo si i sami krivi,zašto?? zato što cijelo vrijeme gledamo što nam rade uz blagoslov nazovimo ih predstavnika Braniteljskih udruga, a mi ovdje samo promatramo i kako kažeš kukamo, a ništa konkretnoga nismo napravili ni poduzeli da do toga ne dođe. Bilo je nekoliko hvale vrijdnih inicijativa,ali nažalost ostale su samo inicijative (mrtvo slovo na papiru).S toga mislim da je sada krajnje vrijeme da nešto konkretno poduzmemo kako bi sačuvali prije svega DOSTOJANSTVO, a i zakonom stečena prava koja nam svakim danom smanjuju jer od naših predstavnika Braniteljskih udruga ne možemo očekivati ništa dobro. Ako si ne pomognemo sami neće nam nitko,nego nam jedino preostaje kako kažeš kukati plakati ....., a od toga nema rješavanje naših problema.
  4. Kolega depresivac! Kako ti nije jasno da ti (paraziti) nazovimo ih predstavnici Braniteljskih udruga nas Branitelje sigurno ne predstavljaju niti nas zastupaju u ostvarenju naših prava koja nam zakonski pripadaju, već zastupaju svoje osobne interese (nažalost , ali to je tako). Neće nam nitko pomoći , ako si ne pomognemo sami, a ponajmanje ti takozvani predstavnici udruga. Lijep pozdrav!
  5. http://www.jutarnji.hr/smanjuju-se-politicke-i-akademske-mirovine/731998/
  6. http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/12/0474006.html?pos=n1
  7. Kolega Josip58! Sto se tice obnove postupka nemas pravo na obnovu, ali mozes i imas pravo podnijeti novi zahtjev HZMO-u za novu ocijenu. To imas pravo svakih sest (6) mjeseci.Postupak ti je slijedeci odes kod svog lijecnika on ti prvo da uputnice za specijalisticke preglede, kad obavis preglede ponovno odes svome izabranom lijecniku koji ce ti ispuniti obrazac za ponovno vjestacenje te ce on osobno ili ti obrazac (zahtjev za vjestacenje) sa medicinskom dokumentacijom (ovjerene preslike) proslijediti u HZMO ( na prvostupanjsko lijecnicko povjerenstvo) gde ce te pozvati da pristupis vjestacenju. To ti je put da bi imao ikakove mogucnosti da povecas ratni dio koji ti sada koliko vidim iznosi 20%. Sto se tice HRVI imas pravo svake dvije (2) godine podnijeti zahtjev za ponovnu ocjenu invalidnosti ( naravno ako je doslo do pogorsanja za koju moras imati medicinsku dokumentaciju ne stariju od sest (6) mjeseci).
  8. tonka59! Ne znam od kuda tebi zakljucak da netko sudi i napada zng-a ili nedaj boze da pljuje po njemu ili bilo kojem drugom branitelju. Samo sam rekao ( vjerovatno si procitala moj post )da sam razocaran i to stoji jer do sada je na ovom portalu bilo jako puno inicijativa no nazalost na tome je i ostalo. Moje skromno misljenje je da je ovo ili bi barem trebao biti ozbiljan portal,a i svi koji se njime koriste da su ozbiljni. Stoga smatram da nije primjereno pokrenuti tako ozbiljnu inicijativu , a ne odraditi je do kraja jer to je vrlo neozbiljno ma od koga god bilo. Oprosti ja ne moram lijeciti kako ti kazes svoje frustracije jer nisam frustriran , a i da jesam sigurno ih ne bi lijecio ovdje jer to nije mijeto za lijecene frustacija, ako se ti lijecis od frustacija na ovom portalu jako mi je zao i zato te molim u buduce nemoj napadati bez razloga. lijep pozdrav
  9. Kolega zng-a iskreno ti moram reći da sam malo razočaran tvojim zadnjim postom gdje spominješ da se kolebaš (važeš) i gdje spominješ da je inicijativa pokrenuta od tebe avantura. Ako si tako mislio od samog početka nisi niti trebao pokretati tu inicijativu jer je vrlo neozbiljno nešto započeti ,a ne dovršiti , pogotovo tako ozbiljnu inicijativu koju istinski podržavam i spreman sam svojom malenkosti doprijnijeti da se inicijativa sprovede u djelo. Da očekuju nas vraški problemi tu se u potpunosti slažem s tobom , ali nema problema koji se ne može riješiti uz ozbiljan pristup pa i problem samih financija koje spominješ. Nadalje spominješ ako ikada krenemo zašto sada odjednom AKO ili idemo ili neidemo,a istinski se nadam i vjerujem da ćeš inicijativu koju si pokrenuo uz pomoć nas istomišljenika sprovesti u djelo.
  10. Kolega zng-a i ostali kolege. Gdje ste što je sa inicijativom o osnivanju stranke, što ste se pritajili. Krenulo se tako euforično da sam zaista pomislio (još se nadam) da se radi o ozbiljnom projektu koji će uroditi plodom (osnivanje stranke), a ne samo ostati inicijativa kao i mnoge inicijative do sada, ali kako sada stvari stoje sve se bojim još jedna inicijativa koja je samo to i ostala. Kolege ako zaista mislimo ozbiljno krajnje je vrijeme da sa inicijative krenemo i korak dalje, stoga pozivam zng-a pošto je on pokrenuo inicijativu da odredi vrijeme i mjesto održavanja inicijativnog odbora da bismo konačno krenuli u ozbiljan posao kao što je priprema za osnivačku skupštinu stranke. pozdrav!
  11. Kolega zng-a, kažes ocekivao si veću inicijativu od pojedinaca , moje skromno mišljenje je što se tiće inicijative ti si pokrenuo inicijativu i tu se nema više što dodati, tko je mislio što reći taj je rekao i sad je krajnje vrijeme da se krene sa konkretnim stvarima ( osnivanje inicijativnog odbora i sve što slijedi za registriranje stranke ) ako ne želimo da ova tema ostane samo inicijativa kao i mnoge inicijative do sada, ako mislimo ozbiljno, a mislim da mislimo vrijeme je da inicijativu i sprovedemo u djelo.
  12. Štovani kolege! Hvale vrijedna inicijativa kolege zng-a o prijedlogu o osnivanju stranke hrvatskih branitelja koju podržavam. Moje skromno mišljenje je da bi se očuvalo dostojanstvo branitelja i dignitet Domovinskog rata bilo potrebno osnovati političku stranku profila kakav je predlozio kolega zng-a., jer do sada su branitelji služili aktuelnim političkim starnkama samo u dnevnopolitičke svrhe i to samo tijekom predizbornih kampanja. Nadalje u potpunosti se slažem sa kolegom gardist1 jer uz sve ostalo što je naveo osnivanje političke stranke je ozbiljan i zahtjevan posao i treba mu se pristupiti vrlo ozbiljno i odgovorno , ako želimo,a vjerujem da želimo osnovati političku stranku. Prvi korak bi trebao biti sazvati inicijativni odbor koji bi odradio sav pripremni posao za osnivačku skupštinu stranke, stoga predlažem kolegu zng-a da bude predsjednik inicijativnog odbora (pošto je od njega i potekla ideja o osnivanju stranke).Nadalje predlažem predsjedniku inicijativnog odbora da prilikom sazivanja inicijativnog odbora , ako je ikako moguće da u inicijativni odbor budu uključeni hrvatski branitelji iz svih regija Hrvatske (Istra ,Dalmacija , Slavonija, grad Zagreb, Zagorje, Međimurje itd itd....). Što se tiće ciljeva stranke uz već naprijed navedene prijedloge moje skromno mišljenje je da bi trebao jedan od ciljeva stranke biti i: Objava registra hrvatskih branitelja, revizija braniteljskih mirovina i revizija HRVI Domovinskog rata. I da neduljim ako ikako mogu doprinjeti osnivanju političke stranke hrvatskih branitelja stojim Vam na raspolaganju. Na kraju da spomenem da sam Dragovoljac Domovinskog rata od 1990. god. HRVI (70%) cijeli rat borbeni sektor (izvidničko-diverzantske postrojbe) umirovljeni bojnik HV-a od 2000. god. i da sam se za svoja prava koja me zakonski pripadaju borio (legalnim putem žalbe, tužbe) devet 9 godina.
  13. Kolega Kompa! Ako ti je predmet kod Likvidatra to znači da ti likvidator oračunava odnosno usklađuje iznos mirovine kolika ti je bila i koilko trebaš dobiti razlike ( pretpostavljam da je u pianju žalba koja je prihvaćena), kada likvidator završi svoj dio posla on šalje nalog za isplatu u Državnu riznicu.
  14. Poštovani kolega! Ako se žalite na Rješenje HZMO(prvi stupanj), žalbu Vam rješava Viši vještak u drugom stupnju (Mihanovićeva)i ako Vam uvaži žalbu bez obzira što ju je uvažio ponovno ide u Ministarstvo Branitelja (gosp. T.) na reviziju. Sretno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija