Jump to content

Kompa

Korisnik
 • Broj objava

  2479
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  10

Kompa je zadnji put osvojio dan kolovoz 21

Kompa objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O Kompa

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Imaš pravo. Pitanje je hoćeš li to pravo i iskoristiti/dobiti. Ne ide to automatski, dobiješ status HRVI pa automatski imaš mirovinu. Za mirovinu sa HRVI imaš pravo ali ju ne moraš dobiti/ostvariti. No, ajmo reči da ju i dobiješ. Sve zavisi koju vrstu mirovine si ostvario ( opća ili profesionalna), o tome ti ovisi mogućnost rada uz mirovinu. Uglavnom, ako želiš u mirovinu, prvi korak ti je posjet tvom liječniku opće prakse. Nakon toga, predaješ zahtjev u mirovinsko za vještačenjem tvoje preostale radne sposobnosti. Pa kako vještaci odluče. Oni mogu odlučiti da si radno sposoba
 2. 2.46% https://m.vecernji.hr/vijesti/mirovine-nakon-uskladivanja-u-srpnju-prosjecno-vece-za-6893-kune-1516735
 3. Što se tiče povečanja mirovine na osnovu rvi, upravo tako. Što se tiče prelaska iz profesionalne u opću mirovinu, te povečanja omjera, tu je najbitnije bolničko liječenje ( ako je ptsp, onda najmanje 3 tjedna). Barem je tako bilo u mom slučaju. Imao sam profesionalnu 30%rat 70%ostalo i rvi, te nakon bolničkog liječenja tražio dr opće prakse da ponovo ispuni obrazac za vještačenjem i nakon vještačenja u hzmo prebacili su me u opću 50% 50%.
 4. Tako je, Mrljavac je u pravu kao i uvijek. I još je aktivan ovdje i još nesebično pomaže drugima, kao što je nekada davno svojim znanjem i iskustvom, pomogao i meni. Zato Mrljavac 👑 hvala i kapa dolje. Veliki pozdrav od Kompe! 🍻 🍻
 5. Zavisi kojeg doktora posjećuješ. Za ptsp ti se računa samo ono od specijaliste psihijatra i psihologa. Ostalo se ne gleda.
 6. Računa se ako je bio profesionalni vojnik. Ako je bio ročnik, onda se ne računa.
 7. Ja sam tražio ministarstvo branitelja i od istog dobio odgovor da im dostavim da li imam, odnosno nemam više niti jednu nekretninu. Nisam išao preko lokalne zajednice već samo preko ministarstva branitelja. No, međutim imao sam igrom slučaja nekretnina, pa sam sam odustao dalje ići po tom pitanju.
×
×
 • Napravi novi...