Jump to content

scvrtil6

Korisnik
  • Broj objava

    296
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je scvrtil6 objavio

  1. Iz mojeg iskustva sve ostaje isto ako se redovito liječite, tj. vještak na kontrolnom pregledu traži svu medicinsku dokumentaciju liječnika specijalista u tom periodu do ponovnog pregleda (teoretski bolest se može popraviti ili uznapredovati, koliko ja znam u većini slučajeva skoro pa sve ostaje isto)

  2. Poštovani Skywalker007, stiglo  rješenje ali PRIVREMENO sa datumom 25.08.2022. (2.500,00 kn) uz obrazloženje da nemaju  prikupljene  sve podatke, te u prilogu rješenja informaciju da se obavezno mora javiti u FINU te dati osobno potpisanu izjavu o vrsti mirovine za koju se opredijelila. Za sad se nigdje ne spominju podaci za izračun mirovine. Pretpostavljam da nisu imali službeni novi AVM, ili je obavezna procedura kroz FINU. Sve mi je sada jasno, jedino nisam siguran koji će AVM upotrijebiti kod izračuna.

    Pozdrav, hvala

     

     

  3. Poštovani, 

    Supruga je dobila informativni izračun iz Regosa. U mirovini je sa 02.08.2022. (01.08.2022. je još morala radit). Izračun mirovine samo iz I stupa je najpovoljniji i to 3.071,46 kn što odgovara 41g + 1g (djeca = 42g x AVM od 01.01.2022 73,13 = 3.071,46. Molim Vas dali će prilikom prve mirovine u mjesecu rujnu za kolovoz biti usklađenje za 6,18%, što bi iznosilo 3.261,27 ili to možemo po izdavanju rješenja zaboraviti

    Pozdrav hvala

  4. Nema potrebe za odvjetnikom. Sa stranica CZSS isprintaj obrazac za pravo na osobnu invalidninu ili pomoć i njegu (svejedno je jer vještak utvrđuje stvarno stanje). Na obrascu na dnu piše sve što je potrebno prikupiti uz zahtjev. Sve zajedno predaš u CZSS, koji će Vas sigurno poslati na vještačenje u ZOSI po kojem nalazu će odlučiti ili odbiti vrstu pomoći (troškova svih državnih pristojbi si oslobođen a vrstu pomoći već predloži vještak. Također ovo što si napisao velike su šanse za neku vrstu pomoći. Isto tako mislim da se malo duže čeka na red za vještačenje

  5. Poštovani,

    Molim Vas što znači predmet (tužba) biti u referadi suca, i koliko to vremenski traje. Imam informaciju iz pisarnice da mi je predmet od mjeseca veljače kod sutkinje (dakle 6 mjeseci). Dali ja mogu što poduzet po pitanju bržeg rješavanja, ta dali mogu  ikako do suca

    Hvala

  6. Žalbom ništa ne možete izgubiti, Možete se žaliti drugostupanjskom tijelu (ministarstvu) ali predajom žalbe CZSS (pazite na rokove iz prvostupanjskog rješenja). No kako bi sastavili žalbu morate tražiti od CZSS Nalaz i mišljenje vještaka koji su Vam dužni dati a i CZSS odlučuje dali je Vaša žalba osnovana ili nije. Iz nalaza je vidljivo po kojoj osnovi ste odbijeni i prema tome ako smatrate da ste zakinuti podnesite žalbu. Potrebno je točno obrazložiti po kojim člancima Uredbe ste oštećeni.

  7. Poštovani,

    Prvi puta bi koristio iskaznicu za osobu s invaliditetom izdanu po Agenciji za obalni linijski pomorski promet. Nisam siguran na koji način se koristi, za što, te koliko imam povlasticu.

    Ako netko ima iskustva ili zna molim Vas da me uputiti na primjenu u praksi (dali osobno samo ja, automobil i pratnja?).

    Hvala

  8. Tako je. Ja sam imao isti slučaj, dobio sam civilnu osobnu invalidninu. Djelatnik u županijskom odjelu za branitelje mi je predložio da se mogu odreći braniteljske invalidnine s obzirom da je civilna daleko veća.

    Samo je pitanje dali ste pravo na tuđu pomoć i njegu ostvarili trajno. Postoji mogućnost kontrolnog pregleda a time i teoretska mogućnost poboljšanja bolesti  (rijetkost) i ukidanje prava na pomoć i njegu. U tom slučaju ne znam šta se dešava po pitanju sa braniteljskom invalidninom.

    U mojem nalazu vještačenja piše da postoji trajna promjena u zdravstvenom stanju.

    Inače sam bio na kontrolnom vještačenju nakon 3 godine, no stanje se pogoršalo.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija