Jump to content

jurajperak

Korisnik
 • Broj objava

  44
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O jurajperak

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Buduci da sam ovdje dobio par dobrih savjeta što u PM što javno fer je dalje obavjestiti o danjem postupku. Dakle i dalje smo na sudu, riješeno je jedno ročište, drugo zakazano nije (barem ne još). Malo me sve to deprimira jer mislim da imam dobre šanse za pobjedu ali ne bi dalje o tome dok ne završi a onda budem to do kraja objasnio (stokaju mi sve profile pa se još ne usudim). Koliko se ovo može otegnuti? Koliki je realni period za rješavanje ovog problema, jer ovo nije humano (već tri godine se sporimo) Lp
 2. Malo da podignem temu ako postoji šansa da nekome treba. Prebačen je predmet sa Općinskog Građanskog Suda na Radni sud te je zakazano je pripremno ročište, nakon skoro dvije godine. Tako da sve je u rukama svevišnjega :) dogovor je s odvjetnikom sjesti u prvom kvartalu nove godine, te dogovoriti detalje kako i šta. Ročište je 2021.
 3. To što piše "potvrda pravomoćnosti/ovršnosti" zapravo ne znači da to i je nekakva odluka o ovšnosti i sl.?
 4. Dosla mi je slijedeća promjena Odluka/dopis suda Potvrda pravomoćnosti/ovršnosti Ne Sud Dok ne dođe ili ne dobijem info od odvjetnika mogu li otprilike znati o čemu se radi? Zna li netko?
 5. Ma kakvi ništa, ja još ni na jedno ročište nisam išao, prošlo je više od godinu dana. Naime općinski građanski sud je sve prebacio na radni sud i sad bi trebali nastaviti tamo, kako ništa nismo imali pitanje je kad bi se išta moglo dogoditi. Čekam volio bi to završiti što prije ali ne ide...
 6. Hmm da probao sam i ja doći do tog odgovora ali bezuspješno, pa ako kažemo da je 1% provizije za navedenu uslugu, opet ne odgovara jer smo onda na iznosu 900€ ako uzmemo 2% 1800€ a gdje je onda pdv (i ako je to bez pdv-a onda opet ne valja kalkulacija) tako da iskreno mislim je da je to rečeno ajmo mi kao na placu 1000€ i to je to.
 7. Prodavateljima će uredno biti naplaćeno 3% po ugovoru koji su potpisali. Mi nismo ništa s njim potpisivali, tako da ja ni ne znam što čemu treba odgovarati kad o tome nismo ni razgovarali. Svakako hvala na savjetu tu je sve čisto kao
 8. Ok, ako sam dobro razumio. On na račun može staviti što hoće i iznos koliko hoće pitanje je što od svega toga može dokazati tj. što će sud reći na to. Jer upravo je ugovor u pisanom obliku temelj za naplatu (po pravilima) kojeg on nema, niti ga je ikad mogao imati što znači da sve pada u vodu.
 9. Bez obzira što je rekao da provizije nema? Bez obzira što nismo potpisali nikakav ugovor? Može ispostaviti račun i onda se prisilno naplatiti? ja imam suprugu koja je bila pored mene kad je rekao da se ne plaća nikakva provizija.
 10. Ma nikakav ugovor, čisti usmeni dogovor. Rekao da nema nikakve provizije. Sad zove i gnjavi kako ćemo s plaćanjima. Mislim gledali smo par stanova i uvijek je bila opcija da moramo nešto potpisati ali s ovima ništa. Zakonski može li mi nešto ili ne? ja prije mislim da je on u ime agencija iskoristio priliku pa da ovaj iznos pokušava zaraditi kao extra prihod sa strane... možda se i varam ali evo želim mirno spavati.
 11. Pozdrav, kupovali smo stan gdje je rečeno kako se uz stan ne plaća nikakva agencijska pristojba. Stan smo nakon tri mjeseca kupili, prepisali, i sad agencija potražuje od mene 1000€ u gotovini ili 1000€+PDV da im platim ako želim račun. Naime mi nismo potpisali ništa s agentom, pomogao je ali je bilo rečeno da ništa ne treba platiti. Što mi je činiti platiti ili ne platiti? Koje su pravne posljedice ako ne platim?
 12. Da, Prodavatelj je ovlašten zadržati kaparu ukoliko kupac odustane od sklapanja glavnog ugovora odnosno ukoliko je odgovoran za prestanak ovog ugovora. Poslao sam ja sad upite i u druge banke. Kreditno sam sposoban, nikad bio u minusu, nemam kredita, ok placa, dobra primanja ali bas sam naletio na orah...
 13. Pozdrav Dakle pregledan je stan koji zadovoljavao potrebe te koji je kaparen nakon potpisa predugovora. Stan je imao otkup nekakav u iznosu 20.000kn koji su se prodavatelji obvezali riješiti te predočiti ZK izvadak na vrijeme. Predan je zahtjev za kredit u cjelom iznosi jer svojom placom se može financirati sve te je prošla procjena koja je procjenila stan na 15.000€ više nego je cijena u predugovoru. Tu sad nastupa corona, banka smanjuje prvo odnos traženog kredita i procjena na 1:1.18 sto znaci da max mogu dobiti kredita 3000€ manje nego sam tražio. Ok na prvu ajde, dat cu iz svojih fin
 14. Odluka je da se svi šalju na burzu. Necu komentirati nesavjesno upravljanje firmo ali pitanie ide u smjeru. Dakle radi na 4h i pola placa hzzo radi njege djeteta. Znaci sluzbena su primanja 1650kn plus hzzo 2350kn kolka je naknada s burze 70% zbrijena ta dva iznosa ili 70% samo naknada od poslpdavca?
 15. Tocno 4h radi njege djeteta s poteskocama u razvoju. Radi se o odredbi koju je drzava donijela da se zatvaraju na 30 dana svi ugostiteljski objekti u HR. Radni odnos ce biti aktivan ali tu govorim sada o prestanku rada, radi naloga drzavnog tijela.
×
×
 • Napravi novi...