Jump to content

Djetelina sa 4 lista

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Djetelina sa 4 lista je reagirao na Borbena7 u Banka   
    Onaj tko je naslijedio imovinu odgovara za dugove ostavitelja i to samo do vrijednosti naslijeđene imovine. Znači, Vaš suprug i njegova sestra mogu biti ovršenici po ovom dugu.
  2. Sviđa mi se
    Djetelina sa 4 lista je reagirao na Borbena7 u Banka   
    Mirovina nije predmet ostavinske mase i kao takva se ne nasljeđuje. Da li je svekrva ili netko drugi proglašen nasljednikom po rješenju o nasljeđivanju za bilo kakvu drugu pokretnu ili nepokretnu imovinu? 
  3. Hvala
    Djetelina sa 4 lista je reagirao na Spitfire u Kuća   
    U ovom trenutku ste svo troje suvlasnici nekretnine u idealnom dijelu. Kada majka pravnim poslom prenese svoj dio na vas, opet ćete vi i tetka biti suvlasnici u idealnim dijelovima, vi u većem a tetka u manjem dijelu kuće. No kako je idealni dio izražen u razlomcima to znaći da se radi o fizički nepodjeljenoj nekretnini pa niste suvlasnik 2/3 koji bi se odnosio na recimo prizemlje i kat a tetka sa 1/3 potkrovlja, nego ste suvlasnici u svojim omjerima svakog dijela nekretnine (kuća+okućnica). Ako baš želi svoj dio najbolje bi bilo ako se možete dogovoriti da uz manje građevinske radove uspostavite vlasništvo posebnog dijela nekretnine, dakle etažirate kuću gdje bi se točno znalo što je čije i što mu pripada.
  4. Hvala
    Djetelina sa 4 lista je reagirao na Spitfire u Cesta   
    U bit bi vam trebala suglasnost svih suvlasnika, jer bi vam ostali mogli zabraniti . No ukoliko nemate prikladnu putne veze sa javnim putom, to se može napraviti i prema čl.191 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.
  5. Hvala
    Djetelina sa 4 lista je reagirao na Spitfire u Cesta   
    Naravno da mogu, ako je tražena naknada realna. No, tada će se napraviti pravni posao i temeljm toga ista služnost upisati u ZK. Isto bi vam se desilo da ako se suvlasnici ne mogu/ne žele dogovoriti pa bi išli na to da istu služnost osnujete putem suda. U tome slučaju će sud odrediti obvezu vlasniku nekretnine u čiju se korist osniva služnost da vlasniku (ili suvlasnicima) poslužne nekretnine plati punu novčanu naknadu za sve što će on/i trpjeti i biti oštećen/i.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija