Jump to content

Grabarić Imbra

Korisnik
  • Broj objava

    212
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Napisat ću kad budem znao više detalja. Hvala za sad. U svakom slučaju zanimljiva je ta razlika ovisno o kakvoj se trgovini radi...
  2. Može li radnik (zaposlenik trgovine) tužiti poslodavca zbog pretrpljenog straha jer je trgovina orobljena? Poslodavac nema veze s pljačkom. Radnik je nakon toga bio na bolovanju. Ima li kakve osnove za tužbu usmjerenu na poslodavca?
  3. Postoje li kakvi rokovi ili ograničenja u kojima se može tražiti vraćanje oduzete poslovne sposobnosti? Stranci je oduzeta poslovna sposobnost, te je ona na svoju inicijativu pokušala vratiti i vođen je novi sudski postupak (neuspješno ili djelomično uspješno za nju, nisam siguran). Može li sad ponovno pokrenuti isti postupak, ponovno ići na vještačenje itd.? Ili tu postoje neka zakonska ograničenja?
  4. Smije li škola samostalno (bez prethodne suglasnosti zaposlenika i roditelja učenika) postaviti videonadzor u hodnicima i predvorju škole? Što ako bi takvu suglasnost neki zaposlenici i roditelji dali, a neki odbili dati? Može li se snimka videonadzora koristiti za npr. izricanje odgojnih mjera učenicima i sl.?
  5. Takvih snimki ima na dnevnoj bazi. Uvijek se netko svađa, mlatari, kolje, a gledatelji snimaju i onda se to objavljuje. Dakle, nije dozvoljeno bez obzira što je na javnom mjestu? Koje su sankcije predviđene?
  6. Koja je procedura za upis djeteta u školu za koje jedan od roditelja (rastava braka još nije pokrenuta) odbija dati suglasnost za upis u osnovnu školu? Škola ne želi upisati dijete bez suglasnosti oba roditelja.
  7. Jesu li ovršivi primici po kamatama po obveznicama? Je li točno da su primici po osnovi ugovora životnog osiguranja ovršivi samo na dijelu koji prelazi iznos osnovice na temelju koje se utvrđuje iznos pomoći za uzdržavanje?
  8. Jel postoji neki registar životnih osiguranja, nešto kao baza bankovnih računa u aplikaciji fine "Jedinstveni registar računa" - ovo: https://jrr.fina.hr/jrir/JRIRLogIn Odnosno, može li se negdje provjeriti za neku osobu ima li sklopljena kakva životna osiguranja? Uz predočenje pravnog interesa za to, naravno.
  9. Za ostvarivanje prava na mirovinu, tj. dio mirovine izvanbračnog partnera koji je umro. Ima li neki rok nakon njegove smrti u kojem je potrebno dokazati izvanbračnu zajednicu, tj. pokrenuti sudski postupak za takvo dokazivanje?
  10. Koji je rok za pokretanje postupka utvrđenja izvanbračne zajednice nakon smrti izvanbračnog partnera?
  11. SPORAZUM O NEKRETNINI.pdf Šaljem taj sporazum. Ima li kakve pravnu valjanost i može li se članak 3. smatrati oporučnim raspolaganjem ili nema sve potrebne elemente?
  12. Ne, ne, nije niti bilo prigovora na novo ispostavljene račune jer isti nisu niti ispostavljeni.
  13. Kažem, sud je odbio tog ovrhovoditelja. Koliko sam shvatio nisu sklapali pojedinačne ugovore sa svakim vlasnikom stana nego jedan zajednički ugovor za cijelu zgradu s predstavnikom suvlasnika i to prema nekom starijem popisu svih vlasnika, ali očito i korisnika, međutim taj popis nije potpisan od strane tih vlasnika/korisnika. Zašto i kako se našao i sadašnji ovršenik na tom popisu nije mi baš jasno, ali srećom niti bitno. Vjerojatno je u utuženom razdoblju bio korisnik stana. Ali, niti to nije bitno jer potrošnju plaća isključivo vlasnik, što piše u Općim uvjetima poslovanja ovrhovoditelja koji nije dokazao da bi ovaj bio vlasnik. Ovršenik je uložio prigovor na ovrhu, sud utvrdio da je on u pravu i ukinuo platni nalog u cijelosti. I sad on i dalje ustraje, te pokreće novi sudski postupak u kojem traži da sud utvrdi nepostojanje prava da mu se i dalje izdaju računi (nigdje ne navodi izdaju li mu se računi i dalje (vjerojatno ne) niti živi li i dalje na toj adresi (također vjerojatno ne)). Taj novi sudski postupak je meni sporan jer smatram da nije potreban.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija