Jump to content

Grabarić Imbra

Korisnik
 • Broj objava

  105
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Grabarić Imbra

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Da, zemljište se koristi, to je oranica od cca 1000 m2.
 2. Brak je sklopljen 1979. a razveden 2019. godine. Muž je umro 2020. godine. Bračna zajednice de facto nije postojala od 1982. godine od kad je muž otišao s drugom ženom, a supruga s kojom je bio u braku nije se sve te godine razvela jer nije znala gdje je on. Također, žena je dugi niz godina (oko 20 godina) živjela u izvanbračnoj zajednici s drugim muškarcem, a s njima su bila i njena djeca od muža koji ju je napustio. Izvanbračna zajednica prestala je 2017. jer tada je umro izvanbračni partner. 1) Ima li sad žena pravo na mirovinu (ili bilo kakva druga prava) koja bi proizlazila iz
 3. Rješenjem suda otvoren je pojedinačni ispravni postupak na prijedlog PLINACRO d.o.o. Namjera predlagatelja je upisati pravo služnosti za plinovod i to tako da u pojasu služnosti koji prolazi nekretninom vlasniku zabrani obradu tla u određenoj širini, zabrani sadnju trajnih nasada i gradnju objekata. Također je u rješenju navedeno (a isto tako i u prijedlogu) da se taj pojedinačni ispravni postupak pokreće iz razloga što predlagatelj to ne može ostvariti redovnim putem u parničnom postupku (!?). U prijedlogu predlagatelj ističe da je vlasnik i korisnik ukopanog plinovoda (građevinska dozv
 4. Staro je pitanje, a mene sada zanima pa se nadovezujem, možda je bilo kakvih promjena a vjerojatno je netko u međuvremenu dobio točnu informaciju - koji je status OPG-a? Konkretno, u gruntovnici je kao vlasnik upisan "OPG ime prezime" Jel to pravna ili fizička osoba?
 5. Jesu li novčani dodaci uz mirovinu koje umirovljenicima isplaćuju jedinice lokalne i područne samouprave te jednokratni novčani dodaci koji se isplaćuju uz mirovine ovršivi? Pročitao sam da nisu ali to piše za slučajeve kad se isplaćuju iz sredstava državnog proračuna. Vrijedi li isto i za isplate od strane lokalne i područne samouprave?
 6. U redu. Hvala. Dakle, bez izdavanja rješenja, samo podnesak.
 7. Na koji način je potrebno postupiti ako je uočena pogreška u rješenju na koji je uložena žalba i spis se nalazi u Ministarstvu na nadležnom postupanju? Može li se rješenje o ispravku greške dostaviti i Ministarstvu i stranci ili samo stranci? Radi se o pogreški koja nije od utjecaja na rješenje, tj. u navođenju poslovnog broja suda navedeno je P, a ne Pn, kako u izreci tako i u obrazloženju rješenja. Vjerojatno bi se Ministarstvo u drugostupanjskom postupku osvrnulo na tu pogrešku, ali s obzirom da sam je sada uočio htio bih ispraviti. Treba li u rješenju o ispravku navoditi da je p
 8. Stranke nisu u braku. Pred CZSS provedeno je obvezno savjetovanje prije pokretanja postupaka u vezi djeteta. Sad bi majka pokrenula postupak za ostvarivanje prava na (samostalno) skrbništvo i uzdržavanje. Ti postupci (skrbništvo+uzdržavanje) vode se u okviru jednog sudskog predmeta?
 9. ZUP je malo škrt po pitanju promjene u ovakvim slučajevima. Može li se čl. 104. ZUP-a malo šire tumačiti pa primijeniti i sada?
 10. Stranka upravnog postupka ostvarila je pravo i rješenjem upravnog tijela dodijeljena joj je osoba pružatelj pomoći (preko kojeg može ostvariti to pravo). U žalbenom roku stranka obavještava upravno tijelo da dodijeljena osoba više ne pruža takvu pomoć. Je li ispravno uputiti stranku na podnošenje žalbe pa da tako traži drugu osobu ili se rješenje može promijeniti po službenoj dužnosti?
 11. I još jedno pitanje. Jel se može tako izdati dodatno rješenje o obustavi postupka žalbe u istom postupku (ista KLASA)? Ima li takvo rješenje kakav posebni naziv ili se radi o uobičajenom rješenju?
 12. Dakle, ako se pristojba ne plati može se postupak u povodu žalbe obustaviti (vjerojatno rješenjem koje se izdaje u istom postupku), pa ako se na takvo drugo rješenje stranka žali (a ta žalba se odnosi na obvezu da se pristojba plati) potrebno je cijeli spis proslijediti na drugostupanjski postupak i pristojbu naplatiti prisilnim putem?
 13. Razmišljam o ovome. Može li se teoretski dogoditi beskonačno perpetuiranje žalbi? Npr. sad obustavim postupak i u tom rješenju stranka ponovno dobije pravo na žalbu, iskoristi to pravo ali ne plati pristojbu na tu novu žalbu itd.
×
×
 • Napravi novi...