Jump to content

veronica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je veronica objavio

  1. Draga Nikoleta, imam nekoliko pitanja. Ja sam stranac,a udajem se za hrvatskog drzavljanina,pa me zanima: Moj buduci suprug je prijavljen na adresu gdje je podstanar. Da li ja mogu biti prijavljena na njega, tj. da li on mene moze prijaviti kod sebe, ili to moram uciniti sa vlasnikom stana? Tamo namjeravamo zivjeti nakon sklapanja braka.
  2. Molim vas sa pomoc. Ja sam iz Srbije, a sklapam brak za hrvatskim drzavljaninom slijedeceg mjeseca. Nakon toga odlazim u maticnu drzavu kako bih se mogla prijaviti za privremeni boravak. Mene zanima na koji nacin mogu srediti zdravstveno osiguranje koje se trazi za prijavu privremenog boravka? Nisam zaposlena i nemam zdravstveno, a moj buduci suprug jeste zaposlen i ima zdravstveno. Da li ja mogu dobiti zdravstveno preko njega, ili moram sama uplacivati? Koji nacin je najjednostavniji? I jos jedno pitanje, koliko ste cekali na dobijanje privremenog boravka? Puno hvala!
  3. Zdravo,ja imam isti problem,s tim da sam ja iz Srbije a zarucnik mi je u Hrvatskoj. Cula sam da je za stranca potrebna potvda o nekaznjavanju koja mora biti overena APOSTILOM, to je nakakav pecat koji se moze dobiti samo u Beogradu u jednoj jedinoj ustanovi. Da li neko nesto zna o tome,i jos me zanima koja dokumenta su meni potrebna za sklapanje braka sa hrvatskom drzavljaninom. Hvala unapred
  4. Molim vas za pomoc. Trenutno sam u posjetu u Hrvatskoj,a inace sam drzavaljnin Srbije. Igrom slucaja mi je ponudjen posao u struci, ja sam inace arhitekt. Firma koja bi me zaposlila je spremna da me zaposli kao stranca legalnim postupkom, medjutim u MUP-u smo saznali da za zaposljavanje stranaca u RH postoji utvrdjena godisnja kvota i da tom kvotom nije propisano zaposljavanje arhitekata koje je inace u RH ocigledno u deficitu. Da li je moguce da ne postoji ni jedan drugi nacin zaposljavanja stranaca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija