Jump to content

LunaMoon

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O LunaMoon

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poslodavac nije zaprimio niti ovršnu ispravu niti ugovor o cesiji, samo dopis. Smije li postupati samo po dopisu?
 2. Da sve su ustupljene Svei i za sve traže uplatu direktno i to poslodavac radi. Ništa ne uplaćuje na redovni račun. U banku ću otići danas i pitati zašto nisu povučene ovrhe.
 3. Poslodavcu je poslan mail na koji je on odgovorio, također mailom: točno je da nismo uplaćivali na redovni račun jer smo postupili po dopisu Svee i uplaćivali njima i to se tako radi.
 4. Molim za savjet. Situacija je: Banka pokreće ovrhu. Otvaram zaštićeni račun i potvrdu Fine o otvaranju istog dostavljam Poslodavcu. Par mjeseci uplaćuje mi se dio plaće na zaštićeni, dio na redovni račun. Sve ok. Primam dopis Banke u kojem me obavještava da je dug prodan Svei ekonomi. Poslodavac prima dopis od Sve ekonomi u kojem traže da se plaća ne uplaćuje na redovan račun već direktno njima. Napominjem da su poslali samo dopis bez zadužnica, ugovora o cesiji... 5 mjeseci kasnije saznajem da je Poslodavac postupio po njihovom dopisu, da sve te mjesece ništa nije uplaćivano na moj redovan račun (provjerio sam i u banci i u Fini). Ovrha na Fini od strane Banke još uvijek stoji, Svea ne. Dug na Fini samo raste iz mjeseca u mjesec umjesto da se smanjuje (pretpostavljam da raste radi kamata). Poslodavcu je upućen mail gdje je zatraženo pojašnjenje zašto ništa nije uplaćivano na redovan račun kao i zatraženo objašnjenje obračunskih lista koje su mi naknadno dostavljene. Na obračunskim lista je i naznačeno da na redovni nije ništa uplaćivano već samo na zaštićeni plus navedena je «obustava» u iznosu koji je ranije bio uplaćivan na redovni račun. Bez oznake o kakvoj obustavi se radi i gdje su uplaćeni novci. Poslodavac je odgovorio da je točno da ništa nije uplaćivano na redovni račun i da su uplaćivali na račun Svee ekonomi i po njihovom dopisu jer to ima pravo prvenstva i zakonito je. Molim savjet što mogu učiniti? Na Fini i dalje stoji Banka, iznos duga se povećava... ne znam kako može biti u skladu sa zakonom takvo postupanje poslodavca, čemu onda uopće zaštićeni računi i Fina i redoslijed naplate.... A ovdje se čak radi o jednom te istom dugu. Bojim se situacije u kojoj bi se moglo dogoditi da ti svi novci navodno uplaćeni Svei od strane Poslodavca samo ispare.
 5. Čitam po raznim portalima (novinskim člancima) na netu vezano uz promjene ovršnog zakona kako se deložacija više neće moći provoditi u zimskom periodu (1.11. – 1.4.) ali nigdje u ovršnom zakonu ne mogu pronaći gdje to piše. Može li mi netko molim vas navesti u kojem članku se to navodi. Ne znam jesam li slijepa ili su natpisi po portalima netočni Hvala.
×
×
 • Napravi novi...