Jump to content

Ragnarok

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Ragnarok je reagirao na gala385 u Isplaćen regres koji poslodavac traži nazad   
    Nećete ništa postići dopisima niti odvjetnikom radi 1.250 kn. Niste fizički koristitili godišnji odmor sukladno GKU i regres vam je isplaćen greškom te ćete ga morati vratiti.
    Članci na koji se pozivate u prvom postu nemaju veze s Vašim slučajem jer Vas nitko nije prislio da se odričete godišnjeg niti Vam isti omogućio. Prva stvar je što o korištenju godišnjeg odmora odlučuje isključivo ravnatelj odnosno poslodavac, a ne Vi. Druga stvar, rješenje o godišnjem niste dobili do 30.06. jer Vam poslodavac nije namjeravao omogućiti godišnji odmor, iz razloga jer vam s 15.07. prestaje ugovor o radu i poslodavac Vam je mislio isplatiti razmjerni dio godišnjeg odmora, a ne ga fizički omogućiti.
     Obećanja ravnateljice nemaju veze s vezom jer FIZIČKI morate koristiti makar jedan dan godišnjeg. Isto tako rješenje nite morali dobiti do 30.06. niti se Vaš raspored godišnjeg odmora stavlja u plan korištenja god. odmora jer Vam poslodavac nije omogućio niti namjeravao dati god. odmor, već ga isplatiti. S odjavama ste jedino trebali dobiti Odluku o razmjernom godišnjem odnosno tj. isplati istog.
    Kao ravnatelj bih Vam dao dan godišnjeg kao i svima radi regresa, ali očito je nešto drugo u igri. 
     
    Nemate apsolutno nikakve osnove. Vratite regres.
  2. Hvala
    Ragnarok je reagirao na Ruby_Danderfluff u Isplaćen regres koji poslodavac traži nazad   
    Jedno s drugim nema veze, čini mi se. Pravo na isplatu regresa po čl. 59. KU za javne službe (koji ima prednost u primjeni pred ZOR, koji pitanje regresa uopće niti ne regulira) zaista kaže da pravo na regres ima svaki zaposlenik koji u tekućoj godini koristi makar i razmjerni dio godišnjeg odmora, kao što ste citirali.
    Dakle, regres biste morali vratiti. Ali, teoretski biste mogli tužiti školu za naknadu štete u visini regresa što ste izgubili pravo na regres time što Vam nisu dali koristiti godišnji odmor iako ste tražili i iako su trebali donijeti odluku o korištenju godišnjeg odmora do 30.06. i u odnosu na Vas, već su Vas primorali sklopiti sporazum o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora. 
    Po meni, zaobilaznim putem biste mogli doći do toga da ne morate vratiti regres. Meni ovo zvuči logično, a za podebljavanje Vašeg stava prema školi, ja bih angažirala odvjetnika da odgovori školi dopisom u tom smislu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija