Jump to content

anka85

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno Vam hvala na odgovoru. Samo me još zanima da li će na raspravi biti poznato stanje na računima, eventualna dugovanja u smislu kredita ili oročenja? Ili te podatke banka daje nakon rasprave nasljednicima?
  2. Pozdrav, suprugu je umro djed s kojom nitko u obitelji nije bio u bliskom odnosu. Koliko se zna, bio je vlasnik kuće u kojoj je živio ali za račune u banci nemamo nikakve podatke ni saznanja. Isti sigurno postoje jer je primao mirovinu samo ne znamo u kojoj banci ni ako postoje još neki računi ili oročenja. Zanima me da li to sud provjerava službenim putem prije same ostavinske ili sami moramo tražiti po bankama uz predočenje smrtovnice? Ili banke ne daju nikakve informacije bez rješenja o nasljeđivanju? Hvala
  3. Ali kako djed osim navedene kuće posjeduje još nekretnina čijom bi se vrijednosti ostali nasljednici namirili u visini vrijednosti nužnog dijela koji im pripada pretpostavljam da onda isti u kući ne bi ni dobili ili se varam? A da li bi djed mogao raskinuti darovni ugovor i tražiti povrat nekretnine ako bi ju muž darivao meni čime bi ja postala vlasnica i da li bi morali platiti porez na nju s obzirom da je od darivanja prošlio manje od godinu dana? Napominjem samo da darivatelj nije osiromašen niti je došlo do bilo kakvih kriminalnih djela ni grube nezahvalnosti s muževe strane naspram djedu. Puno Vam hvala na odgovoru.
  4. Pozdrav, suprug je prije godinu dana od djeda darovnim ugovorom dobio kuću koju je odmah uknjižio na svoje ime. Mene sad zanima da li je moguće da on sad tu istu kuću daruje meni i da li bi se on time zaštitio od povratka iste darivatelju kod eventualnog poništenja ugovora o darivanju ili od traženja nužnog dijela ostalih nasljednika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija