Jump to content

francoM

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O francoM

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. ukoliko radim kod poslodavca, a radi COVID krize se ne radi i firma je na minimalcu, a sklopim posao s drugim poduzecem za rad (preko kompa na daljinu) i on isplati na racun taj novac, kako se to oporezuje? rijec je otprilike o 3000 kuna i jednokratno je, znaci nema duzeg trajanja nego taj jedan mjesec. trebam li ja otici u poreznu i platiti to odmah? ili cekati kraj godine pa u iducoj platiti kao razliku za 2020.?
 2. moja susjeda ima oca, brata i sestru. nakon majcine smrti, otac je bratu dao velik dio novca kao i nekretnine velike vrijednosti. njih dvije sestre nisu htjele nista dijeliti, niti sto uzimati. buduci da su cule da je brat radi kocke izgubio velik dio novca, a moguce da izgubi u buducnosti i nekretninu, u dogovoru s ocem htjele bi raspodijeliti preostalo. buduci da nemaju velika primanja, trenutno im ne odgovara prijepis darovnim ugovorom. otac je ponudio da s njih obje sklopi ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju u kojem bi jednoj ostavio nekretninu u kojoj on zivi, a drugoj teren, tako da u sl
 3. lijecnik me uputio kod specijaliste na pregled, da moze na osnovu toga napraviti zahtjev. no rekao mi je da vjerovatno nista od toga, jer da se tjelesno ostecenje i sva prava vezana uz to priznaju samo osobama oboljelima od profesionalne bolesti ili onima koji su pretrpjeli ozljedu na radu.
 4. hvala na odgovorima. jos me zanima hoce li se to kako negativno odraziti na mog poslodavca? napokon imam poslodavca koji potice, motivira, koji je vrlo korektan, bilo bi mi zao da napravim neku stetu svojim statusom. jedino sto nalazim jest da cu imati pravo na GO u trajanju 30 dana, a i da postoji neka evidencija radnika s tjelesnim ostecenjem. moje stanje nije posljedica ozljede na radu, tesko mi se snaci u propisima buduci da je vecina toga pisana za invalide rada. nekima se ciniti smijesnim mozda, ali od sveg toga mi najteze pada to sto ce par lajavih kolegica u odjelu kadrovskih poslova i
 5. jesam, zaposlen sam na neodredjeno. poslodavac je upoznat s mojim problemom, mislim na vlasnika odnosno direktora poduzeca, a osim njega to zna i mojih par kolega s kojima dijelim ured. nemam u cijelom zivotu niti jednog dana bolovanja niti sam ikad trazio ista na racun toga. cak mi je pomalo i neugodno, jer primjecujem dosta zatucanih ljudi u kolektivu. jedina razlika izmedju mene i njih jest ta sto ne konkuriram za visu poziciju, jer za te pozicije treba biti i na terenu sluzbenim vozilom, a ja ne vozim jer se ne osjecam sigurno za volanom.
 6. odmalena sam imao jedni oko slabije, no ono je uslijed bolesti potpuno izgubilo vid. na drugom imam dioptriju. zanima me mogu li traziti status osobe s tjelesnim ostecenjem, nikakvu mirovinu, novcanu invalidninu niti ekstra povlastice ne trazim, samo me interesira imam li pravo na drukciji obracun poreza na placi. i otkud uopce krenuti?
×
×
 • Napravi novi...