Jump to content

Maja82

Korisnik
  • Broj objava

    97
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Ljudi položila danas konačno sve! Amen.
  2. ljudi, hvala.... samo malo me strah što će bit u ponedjeljak jer mi je pimeni bio prilično dvosmislen i neuobičajen, pa nisam sigurna jesam li to dobro riješila... Znate li možda treba li se ponavljati cijeli ipit ako se padne posebni dio?
  3. ZUP/ZUS/UREDSKO 1. načela zup-a 2. odaberi načelo i sve o njemu 3. podnesak 4. dokazi 5. zapisnik 6. konačnost 7. pravomoćnost 8. čime se pokreće upravni spor 9. kako sud rješava po tužbi 10. štambilj 11. pisarnica 12. glavne knjige 13. spajanje stvari u jedan postupak 14. skraćeni postupak Ne mogu se više sjetit. To je bio najlakši dio ispita. Pitala nas je gđa iz Ministarstva pravosuđa, super je. USTAV-SUSTAV DU To ne znam kako bi napisala pitanja; reći ću samo da je bilo napeto i teško. Pitao nas je zamjenik državnog tajnika, mr.sc. Zoran Pičuljan... Traži da znate predsjedinika i njegove glavne ustavne ovlasti, da li je on "jači" od vlade u vanjskoj politici, tko je pučki pravobranitelj i da li on može poduzimati kakve mjere (to je bio trik; ne može, može samo predlagat), zatim uredbe vlade, ustrojstvo u ministarstvu, koja drž.upr. org. nije uprava ni zavod (drž. inspektorat), onda sve ovo novo s dužnosnicima i rukovodećim državnim službenicima.... Tip je bio ok ali mora se znat i baš traži puno. Ne znam ova grupa koja je bila iz mene, njih da je pitao najosnovnije... E da, pravnicu je pitao ustavni sud. SLUŽBENIČKI/LOKALNA 1. tko obavlja pošlove u drž. upravi? 2. kakose računa plaća 3. što znači kad je drž. službenik UDALJEN iz službe (tu je inzistirala dosta) 4. kazne za teške povrede 5. koje su povrede i tko rješava 6. kako se odlučuje o prijemu u drž službu i što se donosi nakon toga 7. odbor za državnu službu 8. što je grad 9. financiranje JLRS 10. kako vlada nadzire rad JLRS EU - najosnovnije, ali naučite koja tijela vode pregovore s naše strane i kako se pregovara... Zamisilte, moram se vratit u ponedjeljak odgovarat posebni dio jer mi je ispitivač bio na putu i nije stigao na ispit... Opći dio sam prošla, ali tako sam nekako ogorčena da me nije volja veselit se ni ništa... Ljudi, najedite se i naoružajte se strpljenjem! Svima veliki pozdrav!
  4. Da se ubacim ovdje....ljudi....sutra je moj dan D. Želim vam se zahvaliti na svemu jer bi bez vas sve ovo bilo nemoguće naučiti... :hvala: javit ću kako je bilo...iskreno se nadam da neću past, stvarno sam učila, iako uvijek ima rupa... U nadi je spas! Pozdrav!
  5. Ljudi, pržim se pa dajte imam još dan i pol... KOGA obvezuje donesena presuda u upravnom sporu? Da li je odgovor: tijelo koje je donijelo osporavani akt jer ono u svemu mora postupit kako je doneseno po presudi? I ovo da ubacim: UREDI GRADA ZAGREBA? Da li su to upravna tijela koja se ustrojavaju za obavljanje poslova iz djelokruga ureda državne uprave? Hvala vam svima :hvala:
  6. evo nečeg korisnog http://www.eu-pregovori.hr/
  7. Ljilljo, je bio težak predmet Sustav DU?
  8. Još ovo: 1. tko imenuje i kome su odgovorni družnosnici? 2. tko imenuje i kome su odgovorni rukovodeći držvni službenici? još to..please....
  9. Kome je odgovoran ministar? Vladi? ili predsjedniku Vlade? kome je odgovoran ravnatelj državne upravne organizacije? Vladi? Jaooooooo......
  10. Ja sam se sva pogubila u ZSDU! Imam neki pročišćeni tekst NN 190/03 u koji kad ubacim izmjene od NN 199/03, članci mi se uopće ne poklapaju jer se izmjena odnosi na NN 75/93, 92/96, 48/99, 15/00 i 59/01, a nigdje ne spominje taj 190/03, i onda mi se svi članci pobrkaju, a da ne govorim za ubacit ovu zadnju izmjenu 79/07!!! Slabo mi je. Past ću SDU jer nemam update verziju, a ispit mi je u četvrtak! Ljudi, help!!!!
  11. Molim vas.... možete li ukratko napisati ovdje što se najvažnije promijenilo u ZSDU? Skužila sam da nema više pomoćnika ministra nego da je sada ravnatelj, i da to više nije dužnosnička funkcija, dakle po političoj osnovi nego se bira putem javnog natječaja. Može li netko odgovoriti na pitanje: KOGA SVE IMA MINISTAR? Tko ih bira i kome su odgovorni? Ako netko ima updateanu skriptu za SDU nek mi molim vas pošelje na kmaja@net.hr Hvala!
  12. Što bi se reklo za Ustavni ugovor iz predmeta EU?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija