Jump to content

Tonkica1983

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Tonkica1983 je reagirao na Skywalker007 u Ostvarivanja prava na mirovinu policijskog sluzbenika nakon priznate ozljede na radu.   
    Također bi trebao dobiti otpremninu od Mup-a pošto vidim da su priznali ozljedu na radu prema
    ZAKON O POLICIJI
    Članak 21.
    Policijskom službeniku kojem prestaje državna služba radi stjecanja prava na invalidsku mirovinu zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 12 puta.
    Policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 10 puta.
    Nemojte zaboraviti kad dobije rješenje da ga MUP šalje u mirovinu predati zahtjev u njegovoj PP /PU za isplatu godišnjeg odmora koji nije koristio jer je jedan dan godišnjeg oko 200 kn zavisi o prosječnim plaćama dok je kolega radio.
    Također ako ga HZMO bude slao profesionalnu invalidsku mirovinu obavezno se žaliti te tražiti opću nesposobnost jer je mirovina dosta veća a primat će 100% plaće prosjek zadnja 3 mjeseca dok je radio sve dok HZMO ne riješi žalbu. Ako se sjetim još nečega napisat ću vam a kolegi želim brzi oporavak.
  2. Hvala
    Tonkica1983 je dobio reakciju od prof u Ostvarivanja prava na mirovinu policijskog sluzbenika nakon priznate ozljede na radu.   
    Hvala vam oboje na odgovorima a Vama gosp. Prof, javim se kroz par dana, imamo e gradanin, al sam na sluzbenom putu, pa mi nisu dostupni podaci trenutno, pa ukoliko budete voljni mi okvirnu mirovinu izracunati, bila bi presretna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija