Jump to content

corvetteos

Korisnik
  • Broj objava

    101
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://hela.hr

Postignuća

  1. Meni su danas na isto pitanje i zbog puno manjeg iznosa,na Drzavnom Odvjetnistvu odgovorili da nista od toga...jer oni neznaju niti kako ce se drzava naplatiti od duznika...tragikomedija....banana drzava,stite se kriminalci i prevaranti....razočarana sam u potpunosti.. Najpametnija je ona stara: "ne posuđuj onoliko sa koliko se nisi spreman oprostiti"...
  2. Molim vas lijepo da mi odgovorite na pitanje za koje dobijam konstantno neke oprecne odgovore. Ako je tvrtci bivseg supruga uredno dostavljena ovrha za uzdrzavanje, izrazena u postotku, a tvrtka konstantno isplačuje jednak iznos uzdrzavanja koji je na bazi 1998 godine,ima li tu zastare ili mogu potrazivati zaostatke uzdrzavanja jer je plaća znatno porasla? Naglasavam da je sudac naglasio u novom rjesenju o uzdrzavanju da je ta tvrtka u kaznenom djelu, a oni pak ne pristaju na nagodbu. Hvala!
  3. Ako si na crnoj listi, nema sanse da d.. dobije kredit.Gnjavim se godinu dana sa istim problemom i nigdje ne prolazim iako tvrtka stoji dobro i treba 250.000kn,na crnoj listi sam jer bivsi poslodavac nije isplatio 10plaća i kolektivno smo ga tužili..ali...tko te pita za razloge..."crkni magarče dok trava naraste"!
  4. Nasla sam se u sličnoj situaciji, gdje je vlasnik tvrtke ostao dužan nama djelatnicima plaće, doprinose za 10 mjeseci i ponekome i novaca "sastrane" u vidu pozajmice. Sročili smo kolektivnu prijavu koju smo predali u PP na gospodarski kriminal.Po meni, vrlo brzo, sve su inspekcije dosle u knjigovodstvo koje je vodilo tvrtku, mi smo svi pozvani u policiju na obavjesni razgovor i sada čekamo da nas pozovu na sud. Navodno da pravo iz radnog odnosa ima prednost i da cemo se uspjeti naplatiti...živi bili i vidjeli!
  5. Poštovanje forumaši moji! 1). Evo me ponovo sa novim problemom...kao sto sam pisala u veljaci sam dobila povečanje uzdržavanja sa 642,94kn na velikih 1.100 kn za dvoje djece u dobi od 13 i 15 godina. S obzirom da je sudsko rješenje postalo pravomočno u svibnju,trebala sam dobiti i zaostatke uzdržavanja za sto je napravljena ovrha od strane mog odvjetnika...Do danas nisam dobila zaostatke, nego samo uvečano uzdržavanje...Što činiti?? 2). Kada sam se razvela,davne 1998 god, uzdrzavanje je bilo izrazeno u postotcima za svako dijete ponaosob(tada je i najstariji sin bio malodoban, imam troje klinaca), sto je iznosilo 45% plaće bivšeg supruga. Na bazi place iz 1998god iznos uzdrzavanja je bio 642,94 i nije se mijenjao do svibnja o.g., dakle do novog sudskog rješenja. Upozorena sam od strane suca da je tvrtka ex supruga u kaznenom djelu i da se pokusam nagoditi sa njima jer je tjekom godina plaća drasticno povecana, a uzdrzavanje je ostalo isto,nakon nekoliko neuspješnih pokusaja nagodbe,odlucujem da cu tuziti tvrtku za zaostatke i tada se pojavljuju problemi: -odvjetnica ne nađe papir na temelju kojeg je ex-u stavljena administrativna zabrana 2000god(do tada nije nista platio),na koji način da ja sama dodjem do tog rješenja a da bih mogla podnijeti tuzbu? Zasto unatoč ovrsi tvrtka ex supruga ne isplaćuje zaostatke uzdrzavanja po novom rjesenju?? Kako im "doskočiti"????????????? Sorry na podužem postu
  6. Ne kontam koji post je krivo unešen????Radi se o uzdrzavanju, ali mi je sudac napomenuo da je tvrtka u KD-u, jer nije radila isplate u skladu sa dotavljenim im sudskim rješenjem...
  7. Zna li mozda netko po kojem je članu naslov kažnjiv? Radi se o uzdržavanju, a u svezi kojeg se tvrtka kojoj je dostavljeno sudsko rješenje nije nije pridržavala postotka za skidanje uzdržavanja sa primanja, vec je godinama isplačivala potpuno isti iznos.
  8. Dakle,kako to već ide i moja ulica je pala u ruke ljudima koji otkupljuju sve živo i moguće da bi rušili i zidali zgrade.Situacija je takva da su otkupili privatnu staru zgradu do mog stana, inače, živim u dvorišnom stanu i najmoprimac sam stana koji je državni,a drugi stan je u privatnom vlasništvu (dakle, samo je 2 stanara na tom kč.br.).S obzirom da je stanar koji je vlasnik u pregovorima da proda svoj stan građevinskoj tvrtci, a moj ugovor o najmu ističe za 2 godine, jesam li ja u opasnosti da završim na ulici?Ne razumijem se totalno u taj dio i hvata me lagano panika da ako se privatni stan proda oni će htjeti cijelu parcelu, a gdje sam onda ja u toj cijeloj priči?
  9. Imala sam sličan slučaj u firmi gdje sam radila,samo pojedinci nisu dobili plaću niti plaćene doprinose 10 mjeseci. Zajedno smo napisali prijavu o svim nepravilnostima u poslovanju tvrtke , te smo potpisali i predali u PU na gospodarski kriminal.Vrlo brzo su započele provjere svih inspekcija i sada traju već treći tjedan...mozda nije zgorega i to pokušati...SRETNO!!
  10. Po neznam koji puta puno hvala canis!!
  11. Molim vas ako je netko imao sličan slučaj da mi odgovori, zaista neznam sto vise učiniti....canis?? newbie??Netkoooooooooo????????
  12. Pokušat ću skratiti koliko je moguće..Naime razvedena sam od 1998 god,ex iako je radio(i danas radi u istoj tvrtci), nije plaćao uzdržavanje i ja sam tada 2000god.stavila administrativnu zabranu na plaću(nemam vise pojma na koji način sam to učinila,da li samo na temelju pravomočne presude ili ovrhom).Nedavno na ročištu za povečanje uzdržavanja sam saznala da je bivšem plaća višestruko porasla a ja sam dobijala konstantno isti iznos iako je uzdržavanje bilo izraženo u postotku za svako od troje djece.Sudac me savjetovao da upozorim poslodavca da je napravio KD, te da probam sa nagodbom što sam i učinila, medjutim neuspješno.Angažirala sam odvjetnika, te me zanima sto me može sve očekivati u postupku i hoće li to ići kao KD iz radnog odnosa ili je vezano za OBZ i uzdržavanje???
  13. corvetteos

    Pomoć

    Neznam radi li se tu o shizofreniji...helex je lijek, angsiolitik i obično se prepisuje kod paničnih napada a koji se javljaju zboh dugotrajnih stresnih stanja...
  14. Još jedno pitanje od mene...danas sam dobila presudu koja je pravomočna od 10.travnja, a ovršna od 10.svibnja, znači li ta ovršnost da mi se uzdržavanje mora uskladiti(isplatiti) u nekom određenom vremenskom roku ili što???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija